film

Kto wykańcza europejską kuchnię?

Who Is Killing the Great Chefs of Europe?
1978
1h 52m
6,1 88
ocen
6,1 10 1 88
Ekscentryczny krytyk kulinarny tworzy listę najsmaczniejszych dań, według przepisów najwspanialszych kucharzy świata. Wkrótce jeden po drugim zostają oni zamordowani. więcej mniej
Kto wykańcza europejską kuchnię? zobacz gdzie obejrzeć online

reżyseria

scenariusz

gatunek

produkcja

premiera

nagrody

Znany z ciętego języka smakosz Max Vandervere (Robert Morley) publikuje w magazynie kulinarnym "Epicurus" przepis na najwspanialszy posiłek na świecie przygotowany przez czterech wybitnych europejskich szefów kuchni. Wkrótce jeden po drugim zostają zamordowani wymienieni w artykule kucharze. Kolejną ofiarą może zostać Natasha O'BrienZnany z ciętego języka smakosz Max Vandervere (Robert Morley) publikuje w magazynie kulinarnym "Epicurus" przepis na najwspanialszy posiłek na świecie przygotowany przez czterech wybitnych europejskich szefów kuchni. Wkrótce jeden po drugim zostają zamordowani wymienieni w artykule kucharze. Kolejną ofiarą może zostać Natasha O'Brien (Jacqueline Bisset), słynąca z przepysznych deserów. Były mąż kobiety, Robby Ross (George Segal) usiłuje zapobiec tragedii i ponownie zdobyć serce Natashy.

Zdjęcia do filmu kręcono w Londynie w Anglii (Wielka Brytania), Paryżu we Francji i Wenecji (region Wenecja Euganejska) we Włoszech.
Od najlepszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Specjalistka z zakresu cukiernictwa Natasha (Jacqueline Bisset) przyjeżdża do Londynu, by pomóc w organizacji przyjęcia na cześć królowej. Uroczystość w Pałacu Buckingham nadzoruje słynny krytyk kulinarny Max (Robert Morley), publikujący artykuły w magazynach dla smakoszy. Mężczyzna podupadł na zdrowiu ze względu na...

więcej

Pobierz aplikację Filmwebu!

Odkryj świat filmu w zasięgu Twojej ręki! Oglądaj, oceniaj i dziel się swoimi ulubionymi produkcjami z przyjaciółmi.
phones