Sony_West Sony_West
ocena: 5

...i policzmy do trzech. To może ktoś nakręci jakiś lepszy film. W ciekawostkach znalazłem informację "Wiele scen w filmie było kompletnie improwizowanych" i niestety to bardzo wyraźnie widać na ekranie. Nie podobało mi się. Ciekawy początek, zamulający środek i ckliwe zakończenie, o tym, że ludzkośc nie jest gotowa na wspaniały dar, który (jak zwykle) nadszedł z kosmosu.

• yahoo yahoo
    ocena: 3

Pamiętam rewelacyjną recenzję tego "dzieła" w nieistniejącej już "Cinemie": "Dostaliśmy list od czytelniczki w którym pyta ona o co w tym filmie chodziło. Otóż jeśli się dowiemy to damy znać". Słaby film a obsada imponująca.

• magda21 magda21

Jak zwykle jest ktoś, kto nie rozumie dobrego filmu. Widzę, że niektórzy ludzie tu nie myślą albo robią co innego zamiast oglądać FILM! Ja dałam 8, film jest b.dobry.

• enigmatyczna enigmatyczna

jeżeli ktoś ma odmienne zdanie niż Ty to nie znaczy, że nie myśli.
        5/10

• Kempy235 Kempy235

Taka obsada a gra momentami śmieszna, a pomysł wysyłania anonimowych postaci do obcego statku jest bardziej rozbawiajaca. 5/10 za fajna gre Jacksona.

• Sony_West Sony_West
        ocena: 5

ok, magda21. Ale napisz kilka słów, za co cenisz ten film i czym Cię ujął. Wytykanie, że go nie zrozumiałem, to za mało, żebym zyskał jakieś nowe spojrzenie na ten obraz.

• sobekrami sobekrami

To może ja się wtrącę jeśli można. Film powstał w oparciu o książkę Michael'a Crichton'a (autora m.in. Parku Jurajskiego) i moim zdaniem jeśli chodzi o sam film to jest (ale to moje zdanie) znośny ale "dupy nie urywa". Niestety dla filmu w moim przypadku pierwsza była książka którą wielokrotnie przeczytałem i na jej tle, mimo swojej obsady, wypada niestety nie najlepiej. W mojej ocenie nie czytając książki jest na poziomie oceny 5/10 a po lekturze dużo słabiej. Taki chyba urok ekranizacji książek, że są słabsze w porównaniu do oryginału. Pozdrawiam

• SzalonyChemik

Warto wspomnieć, że film jest oparty na książce, i jest dość mocno jej wierny.

• waukorbowy waukorbowy
    ocena: 3

Otóż to. Zgadzam się zupełnie. Grzany kotlet, a szkoda bo zapowiadało się ciekawiej.

• chiara_fw

A, jakie powinno być zakończenie?

• wielkie_jol wielkie_jol

no to sobie odpuszczę oglądanie, szkoda bo po obejrzeniu trailera miałem wrażenie że będzie ciekawy film...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: