Ulisseska Ulisseska

Kochani, nie bierzcie tego filmu w 100% na poważnie. Gdy oglądałam go po raz pierwszy
stwierdziłam "kolejny. przesłodzone film dla gimnazjalistek". Po drugim obejrzeniu zmieniłam
zdanie. Film miał być w pewnym sensie parodią i wyśmianiem, tych wszystkich różowych
panienek, które myślą tylko o paznokciach i markowych ciuchach.

• K0cik K0cik

Zgadzam się! Przesłanie tego filmu jest proste: Make your own luck!

• Xerxo Xerxo

Dla mnie jeszcze głupszy niz myślalem, film obraża inteligencję widza pod każdym względem. Typowy obraz dla półgłówków nie oczekujących od kina żadnych emocji, wraźeń, doznań, radosci, uniesień i przeżyć. Oczywiście takie kino musi powstawać, by debile też mieli co oglądać. Każyd wybiera to co mu pasuje i tyle, nie mam zamiaru się wyzłośliwiać, to moja opinia i nikt ine musi się z nią zgadzać. Poziom żenujący 1/10
    Pozdrawiam

• djrav77 djrav77
      ocena: 5

Już nie chodzi o sam fakt czy się z nią ktoś zgadza czy nie. Ja się nie będę na temat Twoich wywodów wypowiadał, bo każdy ma prawo do swojej opinii. To powinno być normalne i nikt nie powinien Ci ubliżać z tego powodu ,że to Ty jesteś debilny bo się nie znasz. Ale pisząc takie coś jak ''Oczywiście takie kino musi powstawać, by debile też mieli co oglądać.'' udowodniłeś sam ,że do takiej grupy się zaliczasz .... bo właśnie takie kino oglądnąłeś. Co za absurd. Chciałeś obrazić innych ,a wyszło ... jak wyszło :)

• Xerxo Xerxo

By wypowiedzieć sie na temat filmu trzeba go obejrzeć, nie sądzisz. Ja nie uważam że to jest kino dla mnie, choć ten film obejrzałem. By stwierdzić czy jest to film dla mnie, czy nie dla mnie wypada go obejrzeć. Nie uważasz? Najwyraźniej uważasz inaczej. Ja Cię debilem nie nazwalem, ty mnie tak, dlatego ze obejrzałem film który mi się nie spodoabał. Dzwine i przykre, mimo wszystko pozdrawiam, bo każdy ma prawo do swoich poglądów, a twoje są jakie są, szanuję je, ale absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Pozdrawiam

• djrav77 djrav77

Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to współczuję. Absolutnie nigdzie nie napisałem wprost ,że jesteś ''debile'' ok. Teraz też tego wprost nie napisałem. To są spekulacje, nawet nie przypuszczenia. Nazwałeś tak grupę ludzi do których takie kino przynależy. Jednocześnie jak twierdzisz ,aby się przekonać ,że taki to właśnie debilny film, musisz najpierw go oglądnąć. Logiczne. Sam wytłumaczyłeś taką hipotezę. Chodziło mi o to ,że nie powinieneś w ten sposób mówić o osobach ,którym chociażby trochę się ten film podobał np. mi. Nie tyle podobał mi się co znalazłem w nim odrobinę przesłania.I nie współczuj mi z tego powodu. Tym samym to nie ja Ciebie nazwałem debilem ,a Ty mnie twierdząc ,że własnie ten film jest dla debili. I kto tu kogo nazwał debilem? Nie chcę kłótni. Nie czuję się obrażony. Chodzi o to abyś może na przyszłość nie formułował tak swoich wypowiedzi. A film miał prawo Ci się nie podobać. Proste. Również pozdrawiam.

• Xerxo Xerxo

Właśnie sam z siebie debila zrobiłeś. Ja nie muszę kompletnie nic dodawać.

• djrav77 djrav77

Jezu ale ciężko się rozmawia. Ja co innego ... Ty swoje. Ja wiem ,że aby stwierdzić ,że coś jest do du.py trzeba najpierw to zobaczyć. Mnie zastanowiło dlaczego zaraz nazywasz taką grupę ludzi ,debilnymi? W ten sposób to możemy sobie jechać i jechać. Jedno pytanie. W którym momencie Cię swoimi słowami obraziłem?

• Xerxo Xerxo

Ty powinieneś być błaznem, ale nie mysl że to określenie pejoratywne, wprost przeciwnie. Poprostu siedzę, czytam Twoje posty i pękam ze śmiechu.

• djrav77 djrav77

O jaki Ty mądry jesteś. Nadal jednak nie wiem kiedy Cię obraziłem?
                  Po prostu zżera mnie ciekawość. I o ile moje posty są dla Ciebie śmieszne o tyle Twoje dla mnie akurat żałosne.
                  Zadałem Ci jedno pytanie ,a Ty nadal nie potrafisz jasno na nie odpowiedzieć i próbujesz coś ciągnąć na siłę. Mogę być i debilem dla Ciebie jak również błaznem ,ale głupotą to nigdy Tobie nie dorównam. Nawet nie mam zamiaru. Przykre.

• Xerxo Xerxo

Nigdy nie Twierdziłem ze mnie obraaziłeś. Tylko że jakoś mnie określiłeś. To różnica. Taki śmieć nigdy i niczym mnie nie obrazi, choć próbuje. Cuopćby w ostatnim poście chyba próbowaleś, popisałęś sie wlokwentnym i oklepanym tekstem "głupotą to nigdy Tobie nie dorównam". Dłygo nad tym myślałeś? jakież to oryginalne. Twoja stara musi być smutna że dzieciak jej nie wyszedł co?

• djrav77 djrav77

Słuchaj szara maso. Po pierwsze w przeciwieństwie do Ciebie nie próbuję błyszczeć bo do niczego w życiu mi to nie jest akurat potrzebne. Po drugie to są Twoje słowa kłamliwa istoto w pierwszym odpisanym do mnie poście ''Ja Cię debilem nie nazwalem, ty mnie tak, '' ,więc jak śmiesz pisać to co piszesz? Nazwać ,a określić to duża dla Ciebie różnica? Już mijasz się z prawdą. Po trzecie odpieprz się od mojej matki bo taki debil jak Ty (i teraz już jasno Cię nim nazwałem, ale raz muszę zniżyć się do Twojego poziomu, którym jest muliste dno) nie będzie mi nikogo z rodziny obrażał. Wystarczy, że robisz to mnie i innym użytkownikom FW, po czwarte skoro twierdzisz ,że ja dla Ciebie jestem śmieciem to wspaniale. Znów dnem zaleciało od Ciebie. Ale zauważ ,że wiele osób Cię tu nie szanuje i nie trawi wręcz. Widziałem jak się do niektórych odnosisz. Więc inni mają Cię już dosyć. Tacy jak Ty powinni mieć wstęp wzbroniony tam gdzie jest jakaś kultura osobista, czyli jednym słowem wszędzie. W klatce gnoju powinni Cię zamknąć i odizolować od reszty społeczeństwa. Szkoda tylko dzieciaku ,że całe życie przed Tobą ,a Ty już masz spore problemy ze sobą. Jesteś już zakompleksiony, a może to tylko okres buntu bo jak tak to może jest jeszcze jakiś ratunek dla Ciebie. Po piąte i już ostatnie na szczęście ,to naucz się poprawnie pisać. Polszczyzną raczej nie grzeszysz ... zresztą jak i rozumem. Pewnie w nerwach pisałeś to się trochę pogubiłeś. Miałeś w sumie prawo do tego. Lecz do wyzywania innych anonimowo prawa jednak nie masz. Zawitaj na osiedlowe podwórko i tam to rób. Jak Cię ktoś ''przetrąci'' za takie zachowanie to może to do Ciebie wreszcie dotrze. Póki co wyzwij mnie jeszcze raz ile wejdzie. Ulżyj sobie ok. Żegnam i nie pozdrawiam. Mam nadzieję ,że jeszcze ujrzę tu jak inni z Twoją głupotę Ci jadą.

• Xerxo Xerxo

Chyba twoja stara.

• djrav77 djrav77

Jakieś braki w argumentacji?
                          Poza tym nie potrafisz nikogo szanować zapewne. Nie wolno Ci zwrócić uwagi bo zaraz kąsasz i to wtedy kiedy akurat nie powinieneś. Zastanów się nad sobą.

• Xerxo Xerxo

Braki to ma twoja stara, widać po tobie defekcie.

• djrav77 djrav77

Nie obrażaj mojej matki psycholu!!!

• Xerxo Xerxo

Ty ją obrażasz, dobrze wiesz czym, jak i twoj stary.

• littlelotte52996 littlelotte52996

Po co z nim dyskutujesz? My, biedni fani "Legalnej blondynki", nigdy nie dorównamy Mistrzowi Słowa inteligencją i bystrością. Pozostaje tylko oddać mu pokłon i pozostawić go sam na sam ze swoimi genialnymi myślami i rozbudowanym słownictwem.

Aaa, a z gimnazjum bym nie przesadzała. Osobiście chodzę do gimnazjum, ale nawet największe prymitywy "sypią oryginalnymi sentencjami" do kolegów a nie ich rodzin. To raczej problem 5 - 6 podstawówki.

• littlelotte52996 littlelotte52996

To oczywiście miało być do djrav77:)

• jankotelegazeta23 jankotelegazeta23
      ocena: 3

nie spinaj się tak, bo Ci porty pękną :P

• novril novril
    ocena: 7

przecież to jest komedia! Jak można brać komedię na poważnie? Żadnej komedii nie można traktować poważnie.

• elushka

Jak dla mnie super komedia... pomimo, że gustomierz stwierdził, że jak dla mnie to jakieś 62 % na tak, to film zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie :) Naprawdę fajny !!!

• Miss_Muerte Miss_Muerte

Osobiście uważam, że emocji, wrażeń, a przede wszystkim radości było tam dużo :)
    Dla mnie ten film jest o indywidualności każdego człowieka i ocenianiu po pozorach. Oprócz tego znajdziemy tam lojalność, dotrzymywanie słowa i nadętych bufonów lecących na ładne nóżki :D
    Oglądam ten film któryś raz i odnajduję w nim coraz to nowe rzeczy. Aż dziwne :)

Czy miał być parodią i wyśmiewaniem... Nie uważam tak. Ten film pokazał ten świat od wewnątrz. Co w tym złego, że ktoś dba o wygląd? Co z tego, że ktoś ma blond włosy? Taka osoba może być głupia i pusta, ale równie dobrze może być ufna i błyskotliwa. Dlaczego ludzie dyskryminują z powodu jakichś szczegółów?

Może wchodzę w ten film za głęboko. Komedia przednia, uśmiać się można :D
    O ile ktoś podejdzie do tego z dystansem ;)

• Indra_5 Indra_5

Całkiem nie w moim typie! Gustomierz około chyba 30%. A jednak. Przy natłoku problemów, miło było obejrzeć sobie taki lajtowy filmik. Nie znoszę amerykańskich komedyjek, ale ten film był dobry. Podobało mi się podejście głównej bohaterki do życia. Mówiła co myśli, wszystkim dawała duże wotum zaufania, porażki sprawiały, że była jeszcze silniejsza. Taki miły film, by się odstresować.

• mountpik

Filmik cukierkowy, ale z pewnym przesłaniem - jeśli chcesz to osiągniesz. A wygląd jest tylko jednym z dodatków do inteligencji. Da się oglądać.

• djrav77 djrav77

Na pewno film ten nie jest ,aż taki głupi jak wyzywający na prawo i lewo wszystkich, Xerxo :)

• Xerxo Xerxo

Ja napisalem konstruktywny teks nikogo nie obrażając, Ty w odpowiedzi na mój wpis napisaleś "Ty jesteś debilny bo się nie znasz". więc skończ śmieciu, bo gdy ktoś nie pisze do rzeczy tylko mówi mi ze jestem debilem a potem mówi że to ja obrażam jest żałosny. Tak obrażam, ale tylko Ciebie bo na to zalużyłeś. I nie próbuj odwracać kota ogonem, że nie potrafie czytać ze zrozumieniem, bo byćmoże to ty nie potrafisz jasno wyrażac swoich myśli. Napisałeś co napisałeś i tyle a mi zarzucasz że to ja obrażam. Pytanie wiec - kto zaczął. Napewno nie ja. Więc puszczej bąki gdzie indziej smrodzie, zamiast wchodzić na forum zalożonych przeze mnie tematów i pisać o mnie że ludzi obrażam. Pamiętaj że nikomu dlużny nie bede i gorzko pożałujesz jesli dalej bedziesz kontynuowal dyskusję. Nic cie nie zrobie, to nie groźba. Poprostu utrudnię ci życie w świecie Filmwebu i tyle. Ostatni raz dobrze radzę skończ.Jeśli wolisz to bardzo ladnie proszę, z wisienką na wierzchu. Jeszcze jedna jakakolwiek odpowiedź na mój post i skończy się sielanka. Pozdrawiam

• djrav77 djrav77

''To powinno być normalne i nikt nie powinien Ci ubliżać z tego powodu ,że to Ty jesteś debilny bo się nie znasz.'' Gdzie ja tu Cię kanalio wyzwałem? Ups kanalio teraz to świadomie zrobiłem. Jesteś jeszcze niedorośniętym wypierdkiem najwyraźniej, bo nawet nie potrafisz zrozumieć jak się do Ciebie coś pisze. NAUCZ SIĘ SAM CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM I NAUCZ SIĘ PRZEDE WSZYSTKIM SZANOWAĆ INNYCH ZA ICH ODMIENNE ZDANIE ... SPRÓBUJ CHOĆ RAZ USIĄŚĆ I SAM ZADAĆ SOBIE PYTANIE ''CZY ABY RZECZYWIŚCIE Z CZYMŚ NIE PRZEGIĄŁEM?'' Przykre ,że nie potrafisz z honorem przyznać się do błędu. Ja się przyznaję ,że Cię kilka razy wyzwałem, ale to było w późniejszych postach i wiem ,że może jednak przesadziałem. No cóż nerwy nieraz puszczają. Trudno.
        Ja już Ciebie zgłosiłem ,że łamiesz tutaj regulamin. Nie trawię jak ktoś nie chce nawet zrozumieć co się do niego mówi.
        To jest mój ostatni post do Ciebie. Poza tym ja Ci zwróciłem uwagę, a to Ty mnie zacząłeś wyzywać. Zresztą już w pierwszym poście to zrobiłeś bo wyzwałeś razem z ogółem ludzi ,którym ten film się podobał. Jezu co za ciężki i skomplikowany przypadek z Ciebie. Żegnam.

• Xerxo Xerxo

Przykre że nie uszanowałeś mojej prośby. Dalej w to brniesz tym razem robiąc siebie totalnego kretyna. Przykre że pozjadałeś wszystkie rozumy i to ty jesteś najmądrzejszy na całym świecie. Sielanka się skończyla, czasem nie warto stawiać uparcie na swoim calkowicie nie mając racji bufonie. Jazda rozpoczęta. Muyśle, że z czasem będziesz żałowal swojego żałosnego postępowania.

• djrav77 djrav77

Nie strasz mnie dzieciaczku. Przedstawiłem tylko jasne dowody. Wszystko jest tu przecież napisane czarne na białym. Czemu ciągle wciskasz mi i innym ,że ja Cię wtedy nazwałem ''debilem'' skoro jak sam wiesz to nie jest prawdą? Zgłosiłem Cię ,że łamiesz regulamin. Pewnie i tak to nic nie zmieni ,ale ...

• Xerxo Xerxo

Sam łamiesz regulamin nazywając mnie kanalią, a mnie zglaszasz, bądź konsekwentnym konfidentem i zgłoś też siebie. Te twoje posty staja sie coraz bardziej żałosne, nie straszę cię, tylko ci mówię jak będzie. Ty znów robisz z sibie idiote, bo przed chwilą napisałeś, że wiecej już mi nie odpiszesz.... brak asertywności? Poza tym tłumaczysz sie jak dzieciak, a każdy widzi co napisałeś, wiec nie zyskujesz wiarygodności a z każdą chwilą ją tracisz. Jak sam napisałeś jestem cieżki, wiec lekko nie będzie. Jazda rozpoczęta. Przykre, że nie spokorniałeś.

• djrav77 djrav77

Ja mam przed Tobą paść na kolana i Ci ukłony słać?
                Tak to fakt złamałem zasadę i napisałem znów ,a więc asertywny nie byłem. Zdarza się. Tobie nigdy? Każdemu pewnie się zdarzy. Nikt nie jest idealny. Nazwałem Cię tak bo w przeciwieństwie do Ciebie koleżko ja nie wjechałem na Twoją rodzinę tak jak Ty na moją. Są pewne granice, nie sądzisz? Jazda rozpoczęta? O czym to świadczy w Twoim przypadku? Odpuściłbym to odpisywanie ,ale jakoś powstrzymać się nie mogę i już. Wybacz OK. Kiedy masz rację to ją masz, ale zaznaczę ,że nie zawsze.

• Xerxo Xerxo

Kto ci napisał że masz mi słać pokłony, to jest właśnie ten poziom rozmowy, ja nic takiego nie piszesz, a ty wkładasz mi to w ustat twierdzisz zę powiedziałęm coś czego wogóle nie powiedziałem. Więc jak z takim kretynem jak ty można wogóle rozmawiać na jakikolwiek temat dzieciaczku?

• djrav77 djrav77

Masz rację. Ze mną się nie da porozmawiać. Szkoda ,że nawet nie próbujesz. To nie ''gadanie'' tylko wyzywanie się zarzucanie sobie czegoś wzajemnie. Gdybym przewidział ,ze tak będzie ,to słowem bym się do Ciebie nie odezwał.

• Xerxo Xerxo

Już to widze jak ty byś sie nie odezwal marny prowokatorze, szukasz wszedzie zwady, a tak ładnie prosilem z wisienką na wierzchu żebyś już nie pisal, a ty dalej swoje i dalej i dalej brniesz i ciągniesz

• djrav77 djrav77

Bo wierzyłem ,że pogadamy inaczej. A z tą zwadą to chyba tak nie jest? Zadając pytanie twierdzisz ,że już prowokuję? A dlaczego Ty prowokujesz innych właśnie niektórymi swoimi wypowiedziami? Wiesz ,że tak jest. Chyba nie zaprzeczysz?

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: