Nie do wiary, że film który nie ma wg mnie absolutnie nic dobrego w sobie zarobił na siebie, podczas gdy gro filmów tego nie osiąga. Gro filmów świetnych, przemyślanych, dopracowanych, udanych. Zupełnie nie jak Legion.
Ja wiem, że ten był rozreklamowany, a tematyka takiego filmu jest dla niektórych interesująca, ale jednak ostatecznie ponad 50mln$ do kawał kasy i mnóstwo widzów. Jak to się stało, że trafili na seans Legionu?
Film fabularnie to kocie plwociny po milionie filmów z Hollywood. Na wzór filmy typu Armia Boga i najmarniejsze resztki ze stołu Kaznodziei-Preachera, czyli kultowego (scenariusz Garth Ennis i kreska Steve Dillon) komiksu o podobnej tematyce.
To straszne, jak tępe są dialogi - miałem wrażenie że nikt ich nie pisał, tylko wziął najbardziej utarte stwierdzenia z innych obrazów, te które padają tak często że wytarły się jak spodnie w kroku ;)
A postacie bohaterów jakie oryginalne... szacun.
Scenariusz jest super-tępy i w żaden sposób nie daje nam możliwości jakiejś jego akceptacji. Jak głupi i nieskładny wydaje się na początku, tak też się kończy.
Wizualnie nie jest aż tak strasznie tragicznie, ale jednak też nie ma na czym oka zawiesić. Masakra. Na co poszła ta kasa (nie tak mała) skoro film nawet nie potrafi wyglądać w miarę przyzwoicie?
Niektóre ujęcia na początku, na zewnątrz - dają radę. Potem już jest buro, ciemno i żałośnie słabo.
Tylko nie zapominajcie - to `dają radę` to jest 2+ w skali szkolnej. Byle jakie i tyle. Ale całościowo to i tak najlepszy element filmu.
Film jest prawdziwym koszmarem na jawie, orgią głupoty, beznadziejności i niechlujstwa.
To naprawdę najbardziej tandetne 90minut taśmy jakie widziałem od bardzo dawna. Wszystko tutaj wygląda jak zerżnięte z tysiąca innych filmów, od dialogów po scenariusz czy bohaterów.
Straszna rzecz, koszmarny film. Przed seansem wiedziałem że tykam się czegoś badziewnego, ale nie wiedziałem że aż tak.
Ode mnie 3/10, co w mojej skali jest minimalną oceną. Film ląduje w jednym worku z takimi gniotami jak AvP2, Aeon Flux, Seventh Moon, Lochy i Smoki, Daredevil, Kobieta-Kot, Hostel II. Te filmy to i tak dla niego towarzystwo zacne.
Absolutna stara czasu - ba! jego rabunek.
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
za 3 dni (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (USA)
odcinek: s2e10
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-
E.T... grać... w statki