Skarbor

Jak zwykle sami krytycy się odzywają
Mi się film bardzo podobał 9/10
fabuła 9/10

• Bella28

mi też się podobał

• Mailo91 Mailo91
      ocena: 6

Ta fajny, aż przypomniał mi się serial Supernatural ;d tam to dopiero była walka aniołów i demonów ;p

• Wladca_Snow Wladca_Snow
    ocena: 4

Mnie osobiście spodobał się sam pomysł na film. Bóg traci cierpliwość i wysyła niebiańską armię do wybicia ludzkości. Pomysł niezły. Wykonanie słabe. Film sprowadzono do średniej klasy kina akcji, bez polotu, inwencji, bez dobrze opowiedzianej i logicznej historii, bez dobrych dialogów, i przede wszystkim bez rozmachu, o który aż się prosi w tym filmie. W mojej ocenie to w dużej mierze zmarnowany potencjał. Szkoda.

• Rahabiel Rahabiel

Mieli za mało hajsu. Ktoś mógłby wreszcie zekranizować jakiś fragment Apocalipsy. Cały problem Legionu polega na tym że w Biblii jest inaczej. Michał i jego armia aniołów po stronie Boga i ludzi vs. Samael (Szatan) i jego armia demonów szkodzący ludziom. Gdyby twórcy przyjęli taka koncepcję byłoby o niebo lepiej, a tak mamy Michała który walczy po stronie ludzi przeciw swoim i co jest niedorzeczne przeciw Bogu. Zatem w Legionie w gruncie rzeczy Archanioła Michała wrzucono w buty Szatana.

• Dekket Dekket

zgodzę się z Władcą_Snów, dodając, że nawet pomysł kuleje. Można by było go sporo doszlifować. Marne, bez polotu.

Co do kasy - mieli wystarczająco by stworzyć coś przyzwoitego. Dawno nie wiedziałem takiej kluchy. Ani to horror ani komedia. Daje 2 za babcie które biega na suficie (i niech nikt nie piszę że nie mieli wg kasy!).

• gothic_girl69 gothic_girl69
    ocena: 8

zgadzam się,film bardzo dobry

• Gandalf777 Gandalf777
    ocena: 8

Film był genialny.

• KlimekJr

Pewnie że super...pewnie czepiają się że a to tu źle kadr a to tu to a to tamto.wracajcie na ziemie i tak się nie znacie...

• Gierzyn

Fabuła to największa pomyłka tego filmu.

• Andkosm Andkosm
      ocena: 1

Przecież tam nie było fabuły. Nic się nie trzymało kupy, decyzje bohaterów niejasne, zalecenia anioła niejasne, wszędzie dziury logiczne, do tego wylewający się infantylizm i głupota, aż dziwię się, co tam robił Dennis Quaid. Typowy dzisiejszy film akcji, będący zwykłym teledyskiem.

• Vamp_97 Vamp_97
    ocena: 9

Mo również film bardzo sie podobał :) Lubię fantastykę a czegoś takiego jeszcze nie widziałam ^^

• Severussoholiczka Severussoholiczka
      ocena: 4

Jedyne co ten film ratuje to Paul Bettany jako Michael : ) Tylko ze względu na niego dotrwałam do końca ...

• Vamp_97 Vamp_97
        ocena: 9

A ja tam i ze względu na niego, i ze względu że lubię takie poryte filmy ;D Ale każdy ma inny gust ^^

• simon3333

Ocena trochę zaniżona.Daję 7/10

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: