bucz_bula bucz_bula

Zresztą sam oceniam go za arcydzieło ale bez ciarów i wzruszeń, po okresie dostawania w dupe potem i ruscy i komuszki robiły jeszcze gorsze rzeczy z naszymi jak i niemcami (którzy sobie zasłużyli defakto więc SALUT!). Podsumowując... :)

Ani razu nie widziałem w opisach itd słowa Propaganda... smutne lecz faktyczne.

Film perełka w koronie, ale patrzcie na to jak na "Wyzwolenie" a nie tylko jak na śliczną fabułę.

Film jeszcze świeżo po śmierci DŻozefa Stalina więc odwilż odwilżą a tryby machiny propagandowej dalej prężnie działały

• jarek_arek jarek_arek

A w Ameryce bili murzynów... I co z tego?

• smuga50
    ocena: 10

Bucz_bula - nie wiem, czemu ci się kojarzy wszystko z polityką, propagandą itp itd... Obejrzyj go nie mając na uwadze całej tej stalinowskiej otoczki, np. że to film norweski (chyba bardziej neutralnego kraju nie ma w tej chwili). Wiem, że tak się nie da do końca, ale chociaż spróbuj. W całym filmie jest kilka scen wzruszających, ale na mnie jakem chłop po 40tce zawsze wyciska mi łzy scena z końcówki filmu, gdy główny bohater postanawia przygarnąć bezdomnego chłopca i oznajmia mu, że jest jego ojcem... zawsze... Jeśli to jest cyniczna zagrywka reżyserska i tylko gra aktorska, to ten chłopiec powinien odstać dwumetrowego Oscara...

• J__van_den_V_ J__van_den_V_
      ocena: 9

Nie musimy piskać. Przecież czuwasz Ty i w odwodzie Antuan Macierewicz. Jesteśmy zatem bezpieczni, choć błądząc w rozpylonej mgle nieświadomości...

• smuga50
        ocena: 10

J__van_den_V_ - nie wiem o co ci chodzi - czy to jest komentarz do mojej opinii, czy któregoś z kolegów wyżej? Nie bardzo też rozumiem co ma ten oszołom Macierewicz ze mną wspólnego, bo ja jestem z zupełnie innej bajki.

• J__van_den_V_ J__van_den_V_
          ocena: 9

Przepraszam, było późno i wydawało mi się w malignie, że odpowiadam założycielowi wątku, podczas gdy podpięty byłem pod Twoją wypowiedź. Zwykłe nieporozumienie, ale intencja dość czytelna, mimo wszystko.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: