maciejroza

Ostatnio byłem u takich handlarzy co to sprowadzają różne śmieci z niemiec, zaczynając od mebli a kończąc na widelcach dosłownie wszystko i u jednych z nich znalazłem kasetę vhs z filmem Mad Max 2, kupiłem ją tylko wyłącznie dla opakowania żeby mieć oryginalne na moją kasetę, w domu włączyłem żeby się pośmiać z niemieckiego dabingu, kurde nawet oryginalny bas Falcona zastąpili dźwiękiem chyba cztero cylindrowej beemki porażka, ale teraz najważniejsze kiedy po pierwszej scenie pojedynku na drodze normalnie Maks po odsłuchaniu pozytywki odjeżdża (aż mnie zatkało) tym razem Max podszedł do drugiego samochodu który wcześniej koziołkował i leżał na dachu, otworzył drzwi od strony kierowcy upewnił się że ten jest nie przytomny (lub nie żyje) a następnie za pomocą węża wypuścił paliwo z baku a z bagażnika wydostał karton karmy dla psów którą zajadał w późniejszych scenach(jeżeli przyjrzycie się uważnie temu samochodu, to jak Max odjeżdża widać że jest splądrowany) . Dokładnie obejrzałem opakowanie i doczytałem się że jest to wersja tak zwana "super reżyserska" dłuższa od oryginału o33min, mimo że jestem fanem tego filmu wcześniej nawet nie spotkałem się ze zmianką że taka wersja istnieje. A wracając do filmu to jest jeszcze bogatszy o sceny wyłapywania "tych dobrych" kiedy jada na poszukiwanie ciężarówki, są to sceny dość brutalne i pewnie dlatego nie znalazły się w oryginale. Wszystkich co posiadają taki film w języku Polskim proszę o kontakt.

• artuss0 artuss0
    ocena: 8

Hej: )nie mam niestety tej wersji,,,ale chętnie obejrzałbym tą Twoją niemiecką,jestem fanem MadMaxa,od kilkunastu lat,odezwij się na gg,jeśli masz życzenie 513 643 Pozdrawiam

• Havard Havard

Posiadam rezyserska wersje w jezyku angielskim. Nie wiem, czy jest dluzsza, gdyz od czasu, kiedy ogladalem, dziecieciem bedac, wiele detali moglo mi uciec. Jezeli bylbys nia zainteresowany, daj znac, to moze cos wymyslimy

• maciejroza

.

• 666wszechmocny666 666wszechmocny666
    ocena: 10

To chyba była wersja workprint tak samo jak z obcym 3 kiedyś na VHS.

• artuss0 artuss0

Jestem pewny: )że ściemniasz jak diabli,,,,,przekopałem fora internetowe,kluby,,,min..http://www.madmaxmovies.com/ i nigdzie nie ma najmniejszej wzmianki o takiej wersji,,tylko nie rozumiem po co ta ściema??

• Havard Havard

To nie sciema, poprostu niektore wersje VHS byly okrojone, nie mam pojecia ile scen wycieli (ze wzgledu na drastycznosc) ale musze Ci powiedziec, ze spotkalem sie z wersja, w ktorej zauwazylem brak niektorych fragmentow...

• artuss0 artuss0

O ocenzurowanych wersjach powszechnie wiadomo,,min niemiecka wersja,z powycinanymi drastycznymi scenami.Chodzi mi o wersje o której pisze maciejroza 124 minutową,,,o której istnieniu nikt nie słyszał,i nie ma choćby zdjęcia czy jakiejkolwiek wzmianki na ten temat.

• Havard Havard

z ciekawoscci... dawno nie ogladalem, sprawdze czas trwania i wynik podam jutro :)

• panb2

Zgadza się jest taka wersja dłuższa ale o ile nie powiem pamiętam że oglądałem dawno temu ale na VHS albo nawet w naszym tv leciała i takiej wersji szukam

• tycek85 tycek85
    ocena: 9

Z informacji które znalazłem istnieje wersja australijska 95 minutowa, brytyjska i argentyńska trwające 96 min, amerykańska - 94 minutowa i niemiecka 87 minutowa. Nie ma nigdzie wzmianki o żadnej wersji trwającej dłużej niż 100 minut, a co dopiero 124 minuty. Dało by to prawie pół godziny filmu więcej co wydaje się dość dziwne. Jedyne wyjaśnienie może być takie (aczkolwiek też dość wątpliwe) iż jest to wersja wyniesiona w trakcie montażu. Nie wiem tylko czy ktoś w latach osiemdziesiątych robiłby już takie rzeczy i czemu miała by to być wersja zdubbingowana przez Niemców, którzy wycięli 8 minut materiału z podstawowej edycji filmu.

• maciejroza

.

• Pr0mil

Może kolega sie pomylił i chciał napisać 1:24. To prawda że są różne wersje np. w telewizji nie ma tej sceny jak Max otwiera drzwi od wypadkowej ciężarówki a tam wypada trup, potem idzie spuścić paliwo.

• Jachu95 Jachu95

Nie dawno "MAD MAX" wyszedł na DVD. Wersja z DVD trwa 124 minuty.

• Bodzepor Bodzepor

Link?

• Jachu95 Jachu95

Dziwne, bo gdy wchodzę na stronę dystrybutora (galapagos . com . pl) to widnieje "Mad Max" jednak w wersji skróconej. Ja wygrałem trylogię "Mad Maxa" (3 osobne pudełka) w konkursie z demotywatorów :) Filmu jeszcze nie oglądałem, ale na pudełko jest napisane: 122 minuty - PAL Kolor

• Bodzepor Bodzepor

No to sprawdź, może chodzi o materiały dodatkowe?

• Bellodevici

Mam tą wersję na DVD. Nie chodzi o materiały dodatkowe. Film trwa 122minuty.
            Dodatkowo na pudełku jest napis wersja bez cenzury.

• Bodzepor Bodzepor

O to chodzi?
              http://www.punkt44.pl/1214,mad_max_2_wojownik_szos.html
              Jeśli nie, to daj link.

• Bellodevici

Opis zgadza się z tym co mam na pudełku z filmem. Tylko na mojej okładce wszystko jest całkowicie po polsku.
                Ja kupiłem całą trylogię w jednym pudełku - kilka lat temu w Media Markt. Teraz nie mogę znaleźć nigdzie w sieci tego wydania. Wyślij mi swój adres mailowy na pw to podeślę zdjęcia.

• artuss0 artuss0

No dobra,,,,oferuję 500.pln za możliwość obejrzenia tej unikatowej,nieznanej,superreżyserskiej wersji: )czekam na odpowiedż

• maciejroza

nie przyjmuje niepoważnych ofert.

• artuss0 artuss0

Niepoważnych??? jestem fanem MadMaxa,od kilkunastu lat....,chciałbym obejrzeć,film wzbogacony o sceny których nikt oprócz ciebie nie widział.A jeśli chodzi o 500.pln, stać mnie żeby je wydać,,,ale ktoś tutaj widocznie jest fantastą,,,,,

• maciejroza

To jedno nas łączy, ja także jestem fanem MAD MAXA od kilkunastu lat, no i jestem fantastą, no bo Mad Max to przecież fantastyka ;-)

• BullInTheHeather
          ocena: 9

Ja również chętnie bym zobaczył taką wersję, może jakaś zrzutka na przerzucenie tego na nośnik cyfrowy (często zakłady fotograficzne oferują usługę profesjonalnego transferu VHS --> DVD)? Byłaby niezła rewelacja, bo nawet na zachodnich stronach poświęconych filmowi nikt nigdy nie słyszał o takiej wersji lub o tych scenach; co najwyżej pojawiają się wzmianki o scenach nakręconych, ale nie użytych (np początkowy pościg był nakręcony w dłuższej wersji, z tego co doczytałem przycięto tą scenę przed wejściem filmu do kin...).

• artuss0 artuss0

Nie zobaczymy takiej wersji: )bo ona istnieje tylko w wyobrażni,autora powyższego postu,,,,

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: