LeoMessi86 LeoMessi86

"Coma" czy "Życzenie Śmierci" z podobnego okresu zdecydowanie bardziej mi się podobały, ale to kwestia gustu.
Tutaj nieźle się zaczęło, a później dużo nudy i dopiero ostatnie pół h coś się działo. Prawie w ogóle nie trzymał mnie ten film w napięciu.
Można obejrzeć, ale film na raz...

• czarnodusznik81 czarnodusznik81
    ocena: 10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• LeoMessi86 LeoMessi86

To mi pojechałeś ;)...

• damian_filmweb damian_filmweb
    ocena: 9

ale bzdury gadasz.

• dzikakulka dzikakulka

Niestety ja też nie rozumiem powszechnych zachwytów nad tym filmem. Historia mało wciągająca, słabo zawiązana intryga, postępowanie bohaterów w wielu momentach jest dla mnie w ogóle niezrozumiałe i nie trzyma się kupy. I do tego ten nieszczęsny tytuł "Maratończyk" odnoszący się do faceta, który po prostu lubi biegać (chyba, że chodzi o ukryte znaczenie, którego ja nie załapałam?).

?? aha.

• LeoMessi86 LeoMessi86

Widzę, że wielki fanatyk Hoffmana?

fanatyk hoffmana ? WTF ? kolego zapoznaj sie ze znaczeniem tego slowa.

• LeoMessi86 LeoMessi86

W takim razie co w tym filmie jest takiego ponadprzeciętnego nie licząc gry aktorskiej Hoffmana?

• hauser hauser
      ocena: 8

No, nie załapałaś, faktycznie.

• dzikakulka dzikakulka

aha, to może mi wytłumaczysz znaczenie tego tytułu?

• hauser hauser

Oprócz oczywistego (hobby bohatera) tytuł odnosi się do dlugotrwałej, wyczerpującej walki, w której potrzeba wiele cierpliwości, wytrwałości, energii. Ma to pokrycie w fabule filmu.

• Saguar_Bro Saguar_Bro

a coz tu tlumaczyc? flim jest adaptacja ksiazki williama goldmana pod tym samym tytulem, a biegi maratonskie sa pasja jej glownego bohatera
          film znakomity, 8/10

• davides

u mnie ma 6/10 film przecietny..

• carmen8_fw carmen8_fw

Widzę, że dla wielu "Maratończyk" był filmem za trudnym. Zawsze można przerzucić się na filmy klasy B. Ten film to arcydzieło swojego gatunku ale o gustach się nie dyskutuje.

• carmen8_fw carmen8_fw

Chciałem dodać, że "Taksówkarz" dla wielu też jest nie zrozumiały a też jest dziełem jakich obecnie jest mało.

• LeoMessi86 LeoMessi86

Nie porównuj Ferrari (Taksówkarz) z Oplem (Maratończyk)...

• carmen8_fw carmen8_fw

Dla Ciebie Ferrari to tylko marka a dla mnie przyjemność jeżdżenia. I "Maratończyk" i "Taksówkarz" to moim zdaniem niezła jazda.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: