Co_lump Co_lump
ocena: 10

"Marco P. i złodzieje rowerów" jest chyba najlepszym filmem amatorskim, jakim dotychczas udalo mi sie obejrzec. I realizacyjnie i jako pomysl. Realizacja dorownuje a czasem nawet przewyzsza poziom filmow polskich profesjonalnych, robionych za duze pieniadze. Pomysl jest siwetny, zabawny i krwawy, i do tego dborze pokazany. Na mysl mi jednak torche przychodzi sceny z Marvem z filmu "Sin City", ten tak samo szukajac zabojcy tej prostytutki, mscil sie na wszystkich, ktorzy mogli miec cos z tym wspolnego. Tak czy inaczej, film goroca polecam!!! Obowiazkowa pozycja fanow kina amatorskiego.

• Co_lump Co_lump

Jestem swiezo po ogladnieciu filmu "Oldboy" i widac, ze ten film (Oldoby) byl inspiracja dla Bodo Koxa, by Marco P. przyjal taka formule, jaka przyjal. Niektore sceny Kox wrecz zapozycza, jak np. scena z Paserem, tutaj kolarz brutalnie rozwala paznokcie paserowi, a tam czlowiekowi, ktory zajmowal sie wynajmeme tych pomieszczen (w ktorych byl glowny bohater zamkniety przez 15 lat) - wyrywa zeby. Mimo wszystko nikt tego Koxowi zabranaic nie bedzie, bo wiemy, ze dobrze jest nasladowac sprawdzone schematy, ale ja wierze mimo wszystko, ze przyszly film Bodo Koxa bedzie niepowtarzalnym wydarzeniem artystycznym i na prozno bedzie nam szukanie jakis powiazan z innymi filmami!

• blablabla_2 blablabla_2
    ocena: 1

Najlepszy film amatorski to ty dopiero zobaczysz!(Już nidługo) pozdrowienia:)

• Co_lump Co_lump

Tak a niby jaki i kiedy? :] Bo nie moge sie juz doczekac!

• KYRTAPS KYRTAPS
        ocena: 6

A gdzie ściągnąć można Marco P. i złodzieji rowerów ???

• Co_lump Co_lump

Niestety nigdzie, mozna oglodac na festiwalach i pokazach kina OFF, no chyba, ze ma sie dojscia tak jak ja... to wtedy mozna miec na wlasnosc :P

• Tom_89
          ocena: 9

idzie ściągnąć a przynajmniej kiedyś szło, bo sam chyba z rok temu albo i dawniej po konkursie off topowym na TVP2 ściągnąłem ten film chyba z emulle, nie pamiętam w każdym razie, ale mam go na kompie do tej pory :D

W każdym razie mi się film bardzo podoba :D Szczególnie że lubię kolarstwo i dużo jeżdżę.

Juz niedługo... poczekaj do 13 grudnia na konkursie zgarnie wszystkie nagrody:) napewno go poznasz pozdrowienia

• Co_lump Co_lump

Hmm... a jak sie nazywa twoj brat i jak sie nazywa jego film? :))

film mojego brata jest z innej kategori więc w sumie można przyznać Ci rację:)
            Pozdrowienia

• Co_lump Co_lump

ale jak twoj brat sie nazywa i jaki kreci film ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

czy ty przypatkiem nie spytałeś o to samo ale na gg?? jak tak to powinieneś wiedzieć
                :)

• Co_lump Co_lump

Pisalem do ciebie na gg, ale nie dostalem odzewu. Wiec moglabys mi powiedziec, co za film rkeci i jak sie nazywa on i ten film? ? ? ?

już go nakrecił nazywa sie Exodus, a film Marco P..... jest faktycznie najfajniejszy:]

wysłał ten film jednak na inny konkurs na oskariade słyszłeś może??

• Co_lump Co_lump

Slyszalem, ale to wlasnie tam Marco P. i zlodzieje rowerow zgarneli glowna nagrode a fim twojego brata nic nie wygral :-)

• Picu Picu

No właśnie taki temat chciałem tu nadać :p Ale skoro już jest to się podpiszę tylko - najlepszy amatorski film polski, jaki w życiu (narazie) widziałem. Wszystkie aspekty przemocy od Kill Billa - idziemy według listy - do Człowiek pogryzł psa - scena z wizją lokalną zdarzeń rozbraja na całości. Porywające przerysowane aktorstwo (jaki ten Wojdon ma głos:D No i zakończenie no normalnie prawdziwa Zagubiona autostrada i wartościowe przesłanie heh. Miło by było gdyby coś pobiło ten film, ale raczej nie za szybko to nastąpi.

• Daguchna Daguchna

Najstraszniejsze w tym filmie jest to,że ta cała makabra nas śmieszy.
    A poza tym Grzegorz Wojdon (Marco) i Wojciech Ziemiański (paser) byli zaje...eee...fajni :)

• Dr_Miranda Dr_Miranda

Według mnie najlepszym filmem amatorskim jaki widziałem był "Krew z nosa". W tamtym roku był pokazywany na tej imprezie offowej na TVP 2.

• mwm mwm

powiedziałabym: jeden z najlepszych ;]
    moim zdaniem film jest bardzo zabawny ale czasem to az szkoujacy .
    ale ogólnie rewelka

• Jazzu Jazzu

Czy film składa się tylko z utworów zespołu PUSTKI czy jeszcze kogoś. Strasznie mi się podobała ścieżka dźwiękowa w filmie...

• Birke_La_Folle Birke_La_Folle
    ocena: 6

Mam podobne odczucia. Poza tym parodia 997 była rewelacyjna.

• sister_of_Johnny sister_of_Johnny
    ocena: 8

Totalne zaskoczenie - w pozytywnym tego słowa znaczeniu!:D Bardzo fajny film, nie pomyślałabym, że w naszym kraju takie rzeczy dobre kręcą. Widziałam też "Krew z nosa", skoro już o Bodo Koxie mowa.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: