daruuu daruuu

Film mi się bardzo podobał, w pierwszym momentach, była to komedia z słodkim
psiakiem.;) Natomiast później strasznie płakałam! Wzruszające momenty! :)

10/10. ;)

• szycha7

Oglądałem ten film z rodzicami i wszyscy ryczeli, a ja najbardziej jako, że kocham zwierzaki. Cierpienie ludzkie jakoś mnie nie rusza bardzo, a na pewno nie zmusza do płaczu, ale zwierzaki zawsze, bo są bezbronne w przeciwieństwie do ludzi.

10/10

• daruuu daruuu

Ja również oglądałam z rodziną! :) Wszyscy płakaliśmy! :(

• szycha7

Wydaje mi się, że tylko totalna znieczulica, sadysta, albo człowiek dla którego zwierzak służy tylko do pracy czy pilnowania na tym nie płakał. A ja jako, że sam mam 2 Labradory, i pomyślałem, że kiedyś czeka je to samo, to normalnie ze 3 dni miałem doła.

• majowka20

Ja tez mam labradora(polrocznego) i o tyle o ile za pierwszym razem potraktowalam ten film zwyczajnie(nie mialam jeszcze wtedy psa), to teraz nie umialam powstrzymac placzu przez dobrych kilkaminut po skonczeniu filmu...

• Kopciurek Kopciurek

Dlatego boję sie oglądać tego filmu. Po Hachiko miałam traumę.

• agnieszkaak agnieszkaak
    ocena: 10

Filmy obyczajowe często są nudne, komedie głupie, a ten film to rewelacja!!!!!!!Niesamowity po prostu, a zakończenie naprawdę wzruszające, choć to tylko pies ale należał do rodziny tak samo jak każdy inny...płakać mi się chciało....jak dla mnie 10/10

• missia1410 missia1410

Na końcu nie mogłam się powstrzymać od płaczu,film był znakomity.10/10 <3

• szycha7

W ogóle uważam, ze powinno powstawać jak najwięcej filmów ukazujących zwierzęta jako istoty które również odczuwają ból, mają uczucia, są istotami inteligentnymi i rozumnymi - w porównaniu z ludźmi wypadają u mnie zdecydowanie lepiej. Po prostu takie filmy może uwrażliwiłyby kilku wieśniaków, albo ich plugawe dzieci, że trzymanie psa na metrowym łańcuchu, to coś okropnego.

Tak samo jak wyrzucanie zwierząt jak się znudzą, a najgorzej samic/suczek które się rozmnażają na potęgę i się męczą - sterylizacja wiele nie kosztuje a jest na całe życie...

Dla mnie ludzie to najgorsze, najbardziej tępe stworzenia na tej planecie - sami sobie zapracowali na taką opinię.

• makemesmile makemesmile
      ocena: 6

Masz rację co do znęcania się nad zwierzętami, nie potrafię tego zrozumieć. Okrucieństwo ludzkie nie zna granic, aczkolwiek zwróćmy uwagę ile niewinnych dzieci umiera w Afryce czy innych krajach ociekających syfem, brudem i ubóstwem. Ba, nie tylko dzieci, ile ludzi ogólnie codziennie umiera z głodu, nędzy, przez jakąś wojnę domową, za wyznawaną religię,w wypadkach, katastrofach, brutalnie zamordowanych... i można tak wymieniać i wymieniać.
      Rozumiem, że większe współczucie może wzbudzać wygłodzony na śmierć piesek, ale nie zapominajmy o ludziach. Jesteśmy ,,przyzwyczajeni'' do wiadomości o czyjejś śmierci, codziennie o tym słyszymy, ale wtedy pomyślimy tylko ,,ojej, to straszne'' i wracamy do niedzielnego obiadku, a tymczasem ktoś na świecie przeżywa istne piekło...

• szycha7

Na mnie jakoś krzywda ludzka właśnie nie robi wrażenia... Wiem, że mówię jak znieczulica, ale przez tyle lat ludzie przez swoje idiotyczne zachowania i decyzje tak mnie obrzydzili, że ich krzywda jest mi obojętna. Człowiek ma ręce, ma nogi ma umysł i ma prawa więc sobie poradzi, zaś zwierze jest bezbronne - stąd może tak boli mnie krzywda zwierząt a ludzie mi są obojętni.

Owszem szkoda tych małych murzynków, ale zdecydowanie bardziej boli mnie właśnie patrzenie na głodnego psa.

och, to nonsens. Mówimy o pojedynczych przypadkach, nie każdy człowiek jest okrutny. To tak jakbyś patrzała na zwierzęta przez pryzmat jednego psa, który zagryzł małe dziecko- też przez to, że pies doprowadził do śmierci noworodka stwierdziłabyś, że zwierzęta nie zasługują na współczucie, szacunek, pomoc?

• szycha7

Nigdy nie uznam psa za winnego czyjegoś pogryzienia, tak samo jak to, że winą żararak jest to, że zabijają mieszkańców Puszczy Amazońskiej. Zwierze to zwierze - nie wchodzi w ingerencję z człowiekiem do puki ten nie naruszy jego bezpieczeństwa. Taki pies zagryza niemowlaka bo ma to we krwi po prostu - jest mięsożercą jakby nie patrzeć. Także dla mnie zwierzę nigdy nie jest winne a człowiek

Co do człowieka to wiadomo, że nie każdy człowiek jest okrutny bo znam bardzo wielu wrażliwych i dobrych ludzi - po prostu źle to sprecyzowałem. Chodziło mi o to, że krzywda ludzka mnie nie rusza bo człowiek nie jest bezbronny (w przeciwieństwie do zwierząt). człowiek ma ręce, nogi, umysł pozwalający mu wyjść z opresji i przystosować się do środowiska, zaś zwierzak (podobnie jak niemowlę) jest de facto bezbronne.

ludzie to też zwierzęta i koło się zamyka ;)

• Vaylander Vaylander

jeb.ać policje

• szycha7

A ty co? niedowartościowany?

Takie komentarze nic nie wnoszące a wręcz wulgarne to możesz sobie pisać na jakiejś stronie dla plebsu a nie tu.

• Vaylander Vaylander

HWDP

• szycha7

Widzę jesteś bardzo błyskotliwym człowiekiem... Nie będę Ci ubliżał bo nie chcę dostać bana czy czegoś, ale ludzi którzy używają podobnych tekstów uważam za największe gówno jakie łazi po świecie.

Fajnie nie?

• Vaylander Vaylander

jp 100%

• szycha7

Niezły troll z ciebie. Dałem się wciągnąć w te prowokacje.

gówno nie łazi

• ka_ru ka_ru

ja rowniez plakalam prawie przez caly film! <3

• Emillia_ Emillia_

Ja płakałam gdy musieli biedaka uśpić :_(

• gombrowicz gombrowicz

Fajny i ładny, ale jak dla mnie to zbyt smętny, za dużo patosu, filozofii i "pięknej" symboliki

• Emillia_ Emillia_

No ja mam właśnie takiego pieska.....

• biedroneczka23 biedroneczka23

Może to obciach ale też się poryczałam jak musieli go uśpić. Cholernie wzruszyła mnie scena w której Owen prosi Marleya żeby dał znać kiedy bd zbliżał się koniec..

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: