Kilka dni temu w temacie założonym przez "qazqaz1212", w którym to autor tematu zrugał
film za jego efekty specjalne, załączyłem odpowiedź na jego post. Wyglądała tak:
"Widocznie jesteś zwykłym zjadaczem popcornu... Dla przeciętnego widza Matrix jest
filmem o rozwalaniu i unikaniu pocisków, bieganiu po ścianach i skakaniu przez
kilkunastometrowe przerwy pomiędzy budynkami... Lecz, gdy spojrzeć głębiej widać
fenomenalne dzieło traktujące o granicach ludzkiego umysłu, o tym w jaki sposób
społeczeństwo jest jak rybki w akwarium dla tych, którzy "rządzą"... Pełna kontrola ! Świat
Matrixa jest przedstawiony czysto metaforycznie w odniesieniu do dzisiejszego,
rzeczywistego świata. Jednak gdyby spojrzeć na to wszystko z innej perspektywy to
rzeczywiste światowe rządy dążą właśnie do takich dramatycznych scenariuszy...
Oczywiście nie dosłownie! Świat to nie program komputerowy, ale jeżeli ludzie, którzy od
zawsze są indoktrynowani przez szkoły, kościoły czy rządy nie przebudzą się, nie spojrzą
na świat z tej świadomej perspektywy, takie coś będzie miało miejsce w niedalekiej
przyszłości... Ale powtórzę ponownie. NIE DOSŁOWNIE ! To mój taki apel do wszystkich
tych, którzy mogą to zobaczyć. Dostrzegajcie to co niezauważalne dla szarych tłumów... !
Bądźcie świadomi . Pozdrawiam, dzięki ;) "
Następnego dnia badajże temat wraz z moją wypowiedzią został usunięty... Zastanawia
mnie jednak dlaczego została usunięta. Przez to, że autor pisał niczym Troll-zawodowiec,
czy może jednak dlatego, że w moim poście napisałem rzeczy, o których całe
społeczeństwo nie powinno wiedzieć... Jeżeli w najbliższym czasie ta wypowiedź nie
zostanie usunięta to chciałbym, aby ktoś napisał w tym wątku, co myśli. Patrzcie głębiej,
pozdro ;)
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
pojutrze (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (Polska)
odcinek: s2e10
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-