orangensaft1
ocena: 1

No nie mogę, ten film jest do dupy! Po pierwsze vanilla ice to jakiś cepuch... jak go pierwszy raz zobaczyłem to pierwszą reakcją było "WTF?!" po czym nastąpił niekontrolowany śmiech ;] jego wygląd pozostawię bez komentarza a jego styl to wg. mnie jakaś pomyłka, no ale o gustach nie gadamy ;] na początku wychodzi z klubu, na końcu wraca do niego, ale czemu w ogóle wychodzi z tego klubu? Dialogi, scenariusz i montaż są poprostu do dupy... i 1/3 filmu wygląda jak jakaś reklama! są też oczywiście beznadziejne i kompletnie bezsensowne, dziwne, nic nie wnoszące do filmu sceny... i czy naprawdę połowę filmu potrzebowali na sceny do zwiastunów?! I czemu do cholery romantyczną scenerią jest plac budowy?!

tak w ogóle to po co w tym filmie fabuła była?! lepiej było zrobić moonwalkera tylko z kompletnie 0 fabuły, przecież w tym filmie chodzi tylko o vanilla ice'a a fabuła to tylko przykrywka

• bravo007 bravo007

Nie wiem ile masz lat, kim jestes i skad - zreszta to niewazne - ale ogarnij sie! jedyne co potrafisz napisac od siebie to "OMG" i "WTF"?! Gratuluje, jezeli reagujesz na cos tym swoim "wuteefem".. Hahaha
    To jest film kultowy. Powstał ponad 20 lat temu. Wtedy tez mial inne znaczenie. te watki i wszystko, co sie tam dzialo teraz juz jest nieaktualne. I nie wiem dlaczego plac budowy nie moze byc romantyczna sceneria?! to jest FILM cżłowieku i wyglada tak a nie inaczej dlatego, ze jego tworcy mieli taka a nie inna wizje. zmienilo sie kino, zasady - wiele rzeczy zmienilo sie przez te 20 lat. takze to w jaki sposob robi sie czy montuje filmy.

• orangensaft1

Czemu używam "słów" WTF i OMG? Bo jestem kulturalny i wolę napisać je niż polskie przekleństwa!

• Kristovv

kolego właśnie dlatego że jesteś z pokolenia WTF I OMG nie rozumiesz czym był ten film dla młodzieży 15 lat temu, masowo oglądany w autokarach podczas wycieczek szkolnych, na koloniach itd..fabuła jest słaba ale nie to było najważniejsze tylko sam klimat, muzyka, ode mnie 8 za olbrzymi sentyment i niepowtarzalną atmosferę tamtych lat.

• orangensaft1

No to powiedz mi czym był? Wzorem do naśladowania żeby ludzie zaczęli ubierać się tak na pedalsko i stalkować dziewczyny, podrywając je mówiąc "i'm cool as icccce"?

• Kristovv

kolego nie jestem w stanie cię przekonać, bo po prostu urodziłeś się w innym okresie, założę się że ty także masz jakiś ulubiony film, który przywołuje cudowny okres w twoim życiu i wywołuje uśmiech na twarzy, ten film jest jak kiczowata pamiątka z wakacji, mimo że masz ją 20 lat to jej nie wyrzucisz właśnie przez sentyment i wspomnienia...czym jest ten film? właśnie takim wspomnieniem czasów podstawówki, koloni i wycieczek szkolnych...piszesz o pedalskich strojach, wtedy to było normalne, śmieszne kolorowe, popatrz sobie na teledyski z tamtego okresu, haddaway, salt'n'peppa, dr alban, taki był wtedy styl...film porusza fajne wątki, wielka i wspaniała przyjaźń, zakazana miłość, buntownika, film przyjemny bez przemocy i agresji, główny bohater nie lata za 5 laskami na raz, tylko zakochuje się bez pamięci w tej jedynej, w swoim przeciwieństwie, miłość, która z pozorów nie powinna się udać...a zwrot cool as ice był po prostu taki luzacki, wtedy młodzież właśnie taka była, na luzie albo starała się być wyluzowana, a grzeczne uczennice po cichu marzyły o romantycznych buntownikach ...zwróć uwagę na opinie innych użytkowników, tak jak ci napisałem użytkownicy którzy mają od 25 lat w górę uwielbiają ten film, reszta go nienawidzi i nie rozumie fenomenu tamtych lat.

• orangensaft1

jak młodzież wtedy taka była to się cieszę że się trochę później urodziłem ;]
              pozdro

• praedzio praedzio

Cóż, będą tacy, którzy się ucieszą, że się urodzili później od Ciebie. ;) Taka kolej rzeczy. :)

• El_Draque El_Draque
                ocena: 7

dobre, jak ja patrze na dzisiejsza mlodziez, to ciesze sie, ze ja jestem z pokolenia lat 80 tych, hahahaha!

• Jaga25

pieknie npisane,tego nie da rady wytłumaczyc do konca,totrzeba czuc...

• iwona1510005 iwona1510005

potwierdzam to co napisał Kristovv. W ogóle żal mi ludzi którzy mają taką płytką wyobraźnie i nie są w stanie pojąć tego, że ten film na tamte czasy był hitem, tak jak teraz hitem jest np. avatar a za 20 lat dzieciaki oglądający avatara będą twierdzili, że to szajs. Taka kolej rzeczy. Mam tylko 22lata ale pamiętam ten film bardzo dobrze, wszystkie dziewczyny się kochały w vanila ice, był szpanersko ubrany i jezdził na motorze. Kto w tamtych czasach śmigał na takim motorze?? ostatnio jak obejrzałam ten film to też stwierdziłam, że teraz z perspektywy czasu ten film jest kiepski, ale to tak jak z modą, coś jest teraz modne a za chwilę już nie.

• szperk szperk
              ocena: 9

Uwielbiam Cię Kristovv :)

• paoss paoss

a co to znaczy "stalkować dziewczyny"??? hahahha... to jest dopiero WTF!!! Boże, jak ja się cieszę że mam już 30 lat ;))))

• paoss paoss

... a jeszcze a propos trzyliterowych skrótów, nie wiem synku co dla Ciebie znaczy WTF, OMG ale podejrzewam że dla mnie tym samym było VHS!

• iwona1510005 iwona1510005

rozwaliłeś mnie hahahahahahahahahahahhhhhhhhhaaaaaaaaaaa, padłam ze śmiechu i obudziłam swojego chłopaka. kocham Cie :):):):)::)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: