plistek43 plistek43
ocena: 7

Dla mnie zdecydowanie "Gnijąca Panna Młoda".9/10 lat 16.
Myślałam,że coś leprzego zobaczę w "Miasteczku Halloween".Chciałam wyłączyć po jakiś 30-40 minutach,bo taki nudny,ale że kocham Burtona to obejrzałam do końca.
A wasze zdanie?Piszcie co bardziej wam się podobało,wiek i jaka ocenę daliście.Czekam;)

• Kietsu Kietsu
    ocena: 6

lepszego* rzuca się w oczy :)
    "Gnijąca Panna Młoda" dostał ode mnie mocną 9 a "Miasteczko halloween" 6 i nie zasługuję na nic więcej.
    Lat 13,5.
    Jako, że jest to temat w Miasteczku to napiszę dlaczego taka a nie inna ocena, o.
    Świetna grafika i piosenki ale tego się spodziewałam po Elfmanie.
    Postać Jacka była psychodeliczna, naprawdę patrzyłam z otwartymi ustami w niektórych momentach.
    Fabuła - tutaj czułam niedosyt, film pod tym względem mnie znudził.

• BeautyAndStupid BeautyAndStupid
    ocena: 8

Spójrzcie na datę powstania "Gnijącej Panny Młodej" (10/10), a "Miasteczka Halloween" (8/10) ;)

• użytkownik usunięty

Miasteczko Halloween było z najlepszego okresu Tima Burtona, stąd 10/10. Gnijąca Żona już nieco gorsza, bo ostatnimi latami Burton mało miał do zaoferowania, od Sleepy Hollow'a skusiłem się jak dotąd tylko na wspomnianą "Corpse Bride" oraz "Sweeney Todda", ale postanowiłem tez "looknąć" na "Big Fish" bo mnie zaintrygowała ta pozycja a jakimś dziwnym trafem minąłem się z nią w czasoprzestrzeni ;)

• Cordellia Cordellia
        ocena: 10

Ludzie wieźcie pod uwagę oceniając te dwa filmy, że "Miasteczko Halloween" jest starsze od "Gnijącej...", mało tego Tim Burton był scenarzystą przy "Miasteczku", a przy "Gnijącej" reżyserem. To jest spora różnica. Jednakże oba filmy mają niesamowity klimat który nikt nie potrafi tak fantastycznie odtworzyć przy każdej swojej produkcji jak Tim Burton. Moim zdaniem oba filmy 10/10 i lądują w ulubionych.

• Sigerson Sigerson

Miasteczko Halloween podobało mi się bardziej pod względem wizualnym. ,,Kukiełki'' i dekoracje są imponująco realistyczne. Jeśli chodzi o fabułę, to w obu filmach była ona bardzo prosta i nie widzę nic w tym złego, nie wymagajmy od fantazyjnych bajek ambicji.

• attra attra

Miasteczko powstało dawno, Gnijąca Panna Młoda miała do dyspozycji cały wachlarz osiagnięć techniki. A jednak i Miasteczko i Gnijąca Panna Młoda maja ode mnie 10/10 za całokształt!

• milkacool2 milkacool2

Mi osobiście "Miasteczko halloween" średnio się podobało, może była to wina fabuły, ale muszę przyznać, że wizualnie i wokalnie bardzo mi się podobało.

• dzebedisa dzebedisa
    ocena: 3

"Dla mnie zdecydowanie "Gnijąca Panna Młoda"......" Chciałam wyłączyć po jakiś 30-40 minutach..."

i ja mysle podobnie:( jak dla mnie duzo za duzo piosenek.

• Roy_v_beck Roy_v_beck
      ocena: 9

Dla mnie właśnie zdecydowanie "Miasteczko". Po pierwsze piosenki pierwsza klasa, o wiele lepsze, łatwiej wpadają w ucho. Całość też ogólnie jest mroczniejsza, straszniejsza, bardziej zwariowana. Koncept z różnymi miasteczkami bardzo dobry. Główny bohater ciekawszy. Tylko zwyczajnie trzeba w oryginale oglądać. Polski dubbing jest bardzo dobry, ale to tak jakby ktoś "Chicago" zdubbingował. Niektóre filmy tylko z napisami się ogląda.

• Mudshark Mudshark

Przecież to jest prawie to samo, więc zawsze oryginał ciekawszy niż kopia.

• malamadre malamadre

Miasteczko jest o wiele lepsze !
          Przegenialne piosenki szybko wpadające w ucho tylko żę w Gnijącej Pannie Młodej temat był jakoś lepszy...

• bogdanor bogdanor

Dlaczego tak rożnie odbierasz oba filmy ? Przecież mogłyby się powymieniać fragmentami (co wcale wbrew pozorom nie jest złe) , bez utraty swej treści..(mimo dzielących ich lat) Oba są piękne na równym poziomie. Przestałem czytać poezje kiedy miałem 20 kilka lat (życie, wiecie, brak czasu, praca..) Burton pokazał mi ją jeszcze raz, za co mu dziękuje.

• Shagarot Shagarot

"The Nightmare Before Christmas" 10/10 - Pierwsza pisenka z filmu kupiła mnie w całości. Kawał dobrej animacji, ciekawy scenariusz [pamiętać trzeba, że został zrobiony tak aby trafiał i do młodego i starszego widza] no i Jack... nie wyobrażam sobie Jacka wyglądającego jak szkielet z "Corpse Bride" 8/10, w której o ile animacja była doskonała i fabuła również ciekawa, to już część muzyczna nie porwała mnie tak jak w starszym filmie. Ponadto taka ciekawostka "The Nightmare Before Christmas" miało scenariusz Burtona i choć nie reżyserował go, bo pracował wtedy nad Batmanem, to sam zaprojektował wszystkich mieszkańców Miasteczka Halloween.

• Wentzy Wentzy

Obydwa dostały ode mnie 10/10. Miasteczko Halloween za niezwykły klimat i opening z genialnym: This is halloween. No i cóż to chyba mój pierwszy film Burtona, więc mam do niego sentyment. Co do Gnijącej Panny Młodej dialogi są świetne, jak i sam wygląd miasteczka i głównych postaci.

• rocketqueen rocketqueen

Gnijąca Panna Młoda - 10
    Miasteczko Halloween - 8

Pierwszy film obejrzałam jednym tchem, bez odczucia jakiegokolwiek znudzenia.
    Z drugim już nie było tak pięknie, bo momentami czułam, że film ten kierowany jest do widzów najmłodszych (oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że tak nie jest).

Oba filmy mają niesamowity klimat, który uwielbiam. Może zna ktoś jeszcze podobne animacje? (W tym stylu była jeszcze Koralina i tajemnicze drzwi).

• milkacool2 milkacool2

Polecam - MAX & MARY. Wallace i grommit- klątwa królika.

• Monaco_filmweb Monaco_filmweb

Obejrzyj sobie Vincenta (też Burtona) na youtube. ;)

• Rekatrednu

Zdecydowanie "Miasteczko Halloween"

• martynique_90

"Halloween" fajniejsze wizualnie i dzwiękowo, "Panna" ciekawsza. Polecam oba:)^^

• vince25xx vince25xx

Miasteczko Halloween

• Darthchop Darthchop

Hallowenn po prostu bardziej mi się podobało .

• Napoleon.V Napoleon.V

Miasteczko Halloween

• memphi memphi

Oba filmy maja cudowny klimat i sa doskonale wykonane i dlatego maja po 10 ode mnie i laduja w ulubionych :) Lat 18.

• angel100 angel100

lepszego* i 10/10 lat 11 gnijąca panna młoda 10/10 lat 11

• HardRomance HardRomance

Dla mnie 'The NBC' jest cudem nad cudami! :D To wszystko jest takie kultowe: postaci, technika jaką wykonano film, fabuła i MUZYKA! Uwielbiam wszystkie piosenki z tego filmu a "This Is Halloween" i "Jack's Lament" są na czele! :D

• aariciaa aariciaa

Gnijąca panna młoda to dla mnie arcydzieło (10/10), ale ostatnio sięgnęłam po miasteczko i też jest dobre, zwłaszcza przy święcie :D 9/10

• co_ja_pacze co_ja_pacze

no z ust mi ten komentarz wyjelas

• ponder ponder

"Gnijąca panna młoda", bo "Miasteczka Halloween" jeszcze nie oglądałem ;P

• popkowata

proszę mi tu nadrobić! ; D

• ponder ponder

Sądzę, że w mojej powyższej wypowiedzi kluczowe jest słowo "jeszcze" :)

• moooras moooras

Mi tam bardziej sie podoba Miasteczko Halloween, choć filmy reprezentują dość podobny poziom

• Pulser_X Pulser_X
    ocena: 9

GPM super ale NBC dla mnie lepsze. No i daty premier obu filmów...

• popkowata

lat 14,5.
    zakochałam się w obu bajkach! obie są genialne, ale jednak wyższą ocenę dałam GPM.
    Bardziej mnie poruszyła :)
    mimo to obie te bajki są i podejrzewam że jeszcze długo będą moimi dwiema ulubionymi :D

• martosz345 martosz345

tylko, że "Miasteczko..." nie jest Burtona ;p

• debbieharry89 debbieharry89

Burton producentem był a nie reżyserem :P

• martosz345 martosz345

No tak, ale wszyscy myślą, że reżyser to było on, więc wolę to sprostować :)

No i słusznie :) . Jak dla mnie film genialny. Animacja, jak na 93 rok też świetna nie wspomnę już o muzyce... cudowne intro " This is Halloween" , którego ostatnio posłuchiwałam w wykonaniu Marilyna Mansona. Polecam gorąco tym , którzy nie słyszeli. Ma powera :P

• martosz345 martosz345

O tak! Intro świetne :). Szczerzę to wolę to z filmu, ale to Mansona też jest spoko :)

No i słusznie :) . Jak dla mnie film genialny. Animacja, jak na 93 rok też świetna nie wspomnę już o muzyce... cudowne intro " This is Halloween" , którego ostatnio posłuchiwałam w wykonaniu Marilyna Mansona. Polecam gorąco tym , którzy nie słyszeli. Ma powera :P

• milkacool2 milkacool2

Zgadzam się z Tobą, u mnie już gości na Ipodzie ta nuta :D

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: