dynastes dynastes
ocena: 1

Drodzy fani, napiszcie proszę ile macie lat, bardzo mnie ciekawi do dzieci w jakim wieku trafia takie kino? Czytam tu jakieś pochlebne recenzje i zastanawiam się kto je pisze? To takie małe badanie socjologiczne...

• terp
    ocena: 8

Ale mnie denerwują tacy ludzie. Szukasz wyższej rozrywki, oświecenia ? To pomedytuj lub poczytaj książki. Filmy są dla rozrywki a nie dla popisu jakim to jesteś snobem.

• dynastes dynastes

Co Ty powiesz, naprawdę "filmy są dla rozrywki"?
      A książki(czy teatr) to już niby nie?
      Może rzeczywiście powinieneś przeczytać choć jedną książkę...
      Nie bój się oświecenia!!!
      Pozdrawiam - snob ;o)
      P.S. Może jednak odpowiesz na postawione w temacie pytanie?
      Wciąż jestem ciekaw, kto uważa ten film za "rozrywkę"?

• rhotax rhotax

Dostałeś odpowiedzi...rozrzut od chyba 16 do 39...
        ...i jakie to niby racjonalne wnioski uknuły ci się w tej twojej głÓwie po takim wyniku ? Że nie podobał się kałamarzom z podstawówki i emerytom.

• dynastes dynastes

Wręcz przeciwnie...

• rhotax rhotax

?

• dynastes dynastes

Co znaczy, że przeciwnie? Hmmm, to że wbrew Twojej logice, właśnie podobał się "kałamarzom z podstawówki i emerytom" (jak to sam ująłeś).

• veneficalupus veneficalupus

Twoim zdaniem ludzie w przedziale wiekowym 16-39 to emeryci w podstawówce? ja mam 26 to do, której kategorii się zaliczam?

• Fishbon3r Fishbon3r
    ocena: 5

Naliczyłem sobie 21 lat ;) W każdym razie, nie będę specjalnie pochlebiał temu filmowi.

• terp

20 lat. Książka średnio jedna miesięcznie, ale z tego prawie nic beletrystyki. Do teatru nie chodzę z pragmatyzmu bilety drogie spektakle nudne, medytacje i inne hipisowskie specjały zostawiam dla snobów ;).

• profix
    ocena: 4

tak od 13 do 16, chyba że są tacy co dłuzej trzymają w sobie dziecko.
    jak mam sporo lat, choć czasem obejrzę i coś takiego.
    ale akurat city of ember mnie rozczarowało, ponieważ są produkcje które maja warstwe dla dzieci, jak i taką dla troche starszych widzów. a tu niestety jest tylko jedna. o tym co sprawiło że ludzie zeszli do podziemi dowiedziałem sie z opisu, w filmie nie ma tych informacji. magiczna skrzynka która teoretycznie jest kreowana na skarbnice wiedzy ludzkości zawiera jedynie klucz do wyjścia. itp i td. nastolatek nie bedzie o to pytał. starszy sie zastanowi.
    szczałka

• veneficalupus veneficalupus

Skoro już chcesz się połechtać - 24 wiosny i jak dla mnie film dobry, lubię takie niewinne i naiwne kino, pozwala mi się to zrelaksować.

• tomek23452

No dobra ,to skoro dziura była juz wczesniej ,a swiatlo w miescie gasło ,to nikt nie widzial ,ze nad miastem jest dziura ,przez ktora swieci słonce? I jeszcze łodzie w tej ,chyba szatni , przez ponad 200 lat nikt nie przekrecil tego koła ,ktore uruchamialo cała procedure "wyjscia"?

• michal_raf michal_raf

Takich momentów było więcej i z pewnością starsi się mogą śmiać z tej całej akcji, z tego jak bohaterowie bez żadnego zastanowienia wiedzą doskonale co mają robić, gdzie dalej pójść i jak wychodzą z tego wszystkiego bez szwanku. Film typowo dla dzieci, które nie zauważają takich rzeczy, tylko z zapartym tchem obserwują kolejne piękne, tajemnicze i baśniowe lokacje i przeżywają to wszystko jakby tam się znajdowały. Ja jednak świetnie się bawiłem przy tym filmie, mimo że czasami uśmiechałem się pod nosem z tej fantazji reżysera, to jednak poczułem jakbym miał kilkanaście lat mniej:) polecam na poprawe humoru wszystkim, szczególnie tym, którzy w młodości lubili takie tajemnice

• elilka

32 :)

• sandolsz
    ocena: 9

mam 17 lat i film trzymał mnie w napięciu a chwilami zachwycał. myślę że osoby w wieku np.10-12 lat nie odbiorą go poprawnie i dostrzegą pewnym istotnych szczgółów

• trinityR trinityR
    ocena: 7

ja już dzieckiem dawno nie jestem, a mi się podobało

• agula_38 agula_38
    ocena: 6

39;)

• bratnia_dusza_alkora bratnia_dusza_alkora

19 lat, filharmonia raz na pół roku, teatr też, książki 2-3 na miesiąc, w zależności od nastroju. Film był ok, choć nie mój klimat. Nie jestem zamknięta na gusta filmowe. Pozdrawiam.

• Andkosm Andkosm

24. Kilka książek miesięcznie. Teatr rzadko. Film był bezpretensjonalną, piękną, acz uroczo naiwną opowiastką kojarzącą mi się z dzieciństwem. Był klimat tajemnicy, i wielka przygoda. I dlatego bardzo mi się podobał, poza tym szczere gratulacje za wygląd i nastrój miasta!

• Galnospoke Galnospoke
        ocena: 7

Zgadzam sie. Miasto jest idealnie sportretowane tym co widac, choc moze mniej wprost, za oknem.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: