schiz schiz

a jest tym czym jest. Wymuszoną nudną piłą patriotyczno-krajoznawczą która ani wzbudza
emocje ani nie bawi ani nie zachwyca. "Ależ zachwyca!"-mówicie. Tak bo Juliusz Słowacki
wielikim poetą był!

• Wudmorgax
    ocena: 8

nie było tam przecież w żadnym momencie nachalnego patriotyzmu. masz jakieś konkretne zarzuty do filmu, czy ci sie nie podoba bo nie?

• doman94

Ja też niestety nie dostrzegłem nachalnego patriotyzmu... Ani nie podróżowali w rytm Mazurka Dąbrowskiego, ani też nie szli ze sztandarem na czele pochodu... Chyba, że coś przegapiłem?

• schiz schiz

co ja nazywam nachalnym patriotyzmem to WYMUSZONE i charakterologicznie nieuzasadnione oddanie przywództwa nad grupą uciekinierów Polakowi oraz nagminne wspominanie że to Polka, że w Polsce...itd Łopatologia. Aktor grający Polaka cienki jak i postać. To wlasnie bezładne wtykanie że oto nasz rodak prpwadzi ku wolnosci swiat caly bo grupa to swiat a Polak/Polska to Zbawca narodów. Stąd Wałęsa na końcu. Propaganda Instytutu Filmowego. A historia wyssana z brudnego palca!

• doman94

A może grupę prowadzi Polak, ponieważ autorem książki jest... Polak?

• schiz schiz

moze nim byc Polak w tej wymyslonej ksiazce, pewnie.

moze byc i w filmie-ale ta postac/aktor jest NIEWIARYGODNA jako lider.

• doman94

Postać niewiarygodnego lidera jest zdaje mi się dość częsta w literaturze i filmie, więc mnie to w żadnym wypadku nie razi. A że on wpadł na pomysł o ucieczce, więc naturalną sprawą było oddanie mu przywództwa nawet jeśli byli lepsi. Nie odbieram tego jako przejawu nadętego patriotyzmu.

• able able

To co zaprezentował pan "schiz" już w dwóch pierwszych wpisach to z definicji ANTYPOLONIZM z elementami głębokiej POLONOFOBII i nadaje się raczej na dywagacje w sali szpitala psychiatrycznego niźli merytoryczny dyskurs w podobnym portalu.
            "Schiz"ofrenia - zdaje się tu racjonalnym i niejako usprawiedliwiającym wyjaśnieniem przydomku autora tego kuriozalnego tematu...

Dalej pisze i nie czytam - innym też nie polecam - NIE KARMCIE TROLLA!!! :-)

• schiz schiz

niech zyje z definicji ANTYPOLONIZM z elementami głębokiej POLONOFOBII tego k-abla!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• shamar shamar
        ocena: 7

Kolo , który ocenia swiat wg Kiepskich 8/10 udaje inteligenta.

• schiz schiz

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• tercc tercc
            ocena: 7

Najlepiej zwymyślać innych.

• schiz schiz

• haron29 haron29

elokwencja nie zmieni faktu ze sugerowanie braku iq bez powodu jest obrazliwe. w swietle tego jak sie zachowales mozna by pomyslec ze raczej ciebie dotyczy ten problem;p

• schiz schiz

sugerowałem nie brak iq tylko "posiadanie iq kozy". Ponieważ nie zrobiono badań iq u kozy trudno ocenić jaki ona ma poziom iq.
                  ja moge miec poziom iq forresta gumpa i mnie to nie razi. kazdy głupol ma prawo do swych racji. oto wiec moje.

• haron29 haron29

pan zasadniczy sie odezwal? sorry nie rozmawiam z zasadniczymi ludzmi. za duzo wsrod nich kretaczy spotkalem. panie zasadniczy - a duzo w tym wypadku oznacza wszyscy

• schiz schiz

melduję wykonanie zadania panie zasadniczy!

• Victus_76 Victus_76

Dobrze napisane:) Szkoda że nie dał 10/10 dla "kiepskich" :D W sumie gust Schiz masz w miarę na poziomie to "kiepskimi" dałeś .... po całości. Film bardzo dobry. Krótko, rzeczowo, scenariusz przejrzysty, bez specjalnych ubarwień. Zmusza do refleksji nie tylko nad tym swoim życiem ale pozwala zjednoczyć się z bohaterami. Dlatego właśnie 8/10.

• schiz schiz

wole sie jednoczyc z ferdkiem niz tymi propagandowymi figurkami.
            za duzo bylo zjazdow w niebyt by dac 10.
            pierwsza seria 10 na pewno.

• Victus_76 Victus_76

Ocena odnosiła się do filmu "Niepokonani" a swoją drogą od kiedy film ocenia się do wartości politycznych czy religijnych oglądającego? Nie bardzo to rozumiem. Może zmień wiarę i przerzuć się na Bollywood. Będziesz miał wszystko podane na talerzu i infantylne propagandy pozostawisz za sobą:)

• schiz schiz

od kiedy film sprzedaje mi wartości polityczne czy religijne od tego oglądający ja daje 1.

• Victus_76 Victus_76

Infantylność nie uwalnia od głupoty.

• schiz schiz

głupota nie uwalnia od infantylności .

• Victus_76 Victus_76

da się zauważyć że specjalnie to rozgarnięty nie jesteś no chyba, że jak ... patykiem:)

• schiz schiz

da się zwarzyć że jadalnie to garnięty nie jesteś

• Victus_76 Victus_76

z gamoniami, którzy oceniają film na podstawie upodobań politycznych, religijnych czy etycznych, nie ma co rozmawiać. trzeba być nie lada gamoniem, żeby takie kryteria zastosować do "nie oceniania filmu". Koniec tematu. Za bardzo pusty jesteś, żeby prowadzić konwersację i nie chce mi się leżeć żeby zbliżyć się do twojego poziomu nauki i wiedzy. :):):):)

• schiz schiz

• Victus_76 Victus_76

Nie musisz pokazywać, że jesteś kretynem. Tak samo jak przekręcać moich słów:):):):) Chyba że elokwencja starcza ci tylko na tyle :)

• schiz schiz

• Victus_76 Victus_76

Jak zrozumiesz to będziesz wiedział o co chodzi:) Dzieciaku:)

• schiz schiz

Dzieciaku:da się zauważyć że specjalnie to rozgarnięty nie jesteś no chyba, że jak ... patykiem

• Victus_76 Victus_76

A ty masz pomieszane w głowie tak samo jak w majtkach.:):):):)

• schiz schiz

• Victus_76 Victus_76

Ale ty jesteś gamoń:):):):):):):) I dalej nie potrafisz napisać nic od siebie tylko parafrazujesz moje słowa:) Zdaje się, że oto mam do czynienia z dzieciakiem dwunastoletnim, który nauczył się naciskać klawisze :):):):) Wiesz jak się robi głupie dzieci? Nie wiesz?! to zapytaj rodziców:) koniec tematu bo nie będę w twoich odpowiedziach czytał swoich słów:):):) Nara głąbie.

• schiz schiz

• Victus_76 Victus_76

Dzieciaku:da się zauważyć że jesteś kretynem. Za bardzo pusty jesteś, żeby przekręcać pomieszane w głowie jak w majtkach.

• schiz schiz

Grucha, widzisz co to żarcie robi ci z mózgu? Poza tą bułką i frytkami świat dla ciebie nie istnieje. To tylko kawałeczek pier*dolonego ziemniaka, a ty zachowujesz się tak, jakbym krzywdził twoją matkę. Idę się odlać, Grucha, bo nie chcę na to patrzeć.

• Victus_76 Victus_76

Grucha, widzisz co to żarcie robi ci z mózgu? Poza tą bułką i frytkami świat dla ciebie nie istnieje. To tylko kawałeczek pier*dolonego ziemniaka, a ty zachowujesz się tak, jakbym krzywdził twoją matkę. Idę się odlać, Grucha, bo nie chcę na to patrzeć.

• Ottiss14 Ottiss14

Epatując Antypolonizmem w Polsce nikogo nie zaszokujesz ,ani nie sprowokujesz. Nie urodziłeś się żydem ,ani murzynem i obrażanie również samego siebie niczego nie zmieni ,tym bardziej ,ze o Polakach naprawdę ciężko jest wymyślić coś negatywnego a prawdziwego.
    Polecam przy okazji lekturę mojego wpisu na blogu o antypolonizmie: http://samodzielniemyslacy.blogspot.com/2010/12/o-antypoloni...

• schiz schiz

antypolonizm jest mi obcy jak propolonizm. nie uprawiam go. mowie o filmie. to ze sie nie urodzilem zaba nie znaczy ze nie moge pluc na zaby. moge i bede.
      O Polakach naprawdę ciężko jest wymyślić coś POZYTYWNEGO a prawdziwego.
      To narod tak zawistny że Niemcy to dawno zauwazyli. I inni tez to widza. Rodaka Polak zabije golymi rekami bez powodu a Amerykaninowi pocałuje piety w poklonie.

• bumbleble bumbleble

Uprawiasz anty polonizm bardzo nachalnie, żuczku. Wpisz sobie w google "WITOLD GLIŃSKI"
        Ludzie patrzą na innych przez pryzmat samych siebie....

• schiz schiz

znowu łazisz za moimi wypowiedziami jak pies za suczką by wtrynic swa nienawisc do mnie a milosc do pisu?! odpusc sobie bo mnie to meczy.

• bumbleble bumbleble

ty odpuść sobie propagandę anty polską- nie trzeba za tobą "łazić" ponieważ znów nachalnie się narzucasz. Nie nienawidzę cię, bo cię nie znam- znów puszczasz wodze fantazji ;D

• Ottiss14 Ottiss14

Antypolonizm połączony z "amerykanofobią" i germanofilią to kombinacja tak abstrakcyjna ,że świadcząca o głębokich problemach psychicznych i skrajnym brakiem samoakceptacji. Ja miałem dziadka w SS i nienawidzę niemiaszków ,choć "aryjczykiem" jestem o połowę bardziej niż ty. Jesteś tchórzem.

• schiz schiz

• Ottiss14 Ottiss14

Już zgłosiłem Twój komentarz ,a teraz do rzeczy. Nie potrzeba doktoratu z psychologii takie wnioski wyciąga z Twojego bełkotu każdy z IQ powyżej 90. Widzę ,że nie zostałeś wystarczającym ilorazem obdarzony. Mam też pytanie: skoro amerykanie dla przykładu są we wszystkim lepsi o Polaków to co tutaj jeszcze robisz? Czyżbyś pochodził z najniższych warstw społecznych ,z marginesu ,i nie stać Cię na wyjazd? Nie starcza Babcinej emerytury ,czy zasiłku na bilecik w jedną stronę? A może nie masz jaj i wolisz gnić w tym "zaścianku" zamiast wyruszyć na podbój postępowego świata? Typowe dla polactwa,narzekanie obrażanie ,ale tylko dlatego ,że samemu jest się nikim i wszyscy tobą pogardzają. Taką niechęć do swojego Narodu odczuwają tylko ludzie głęboko skrzywdzeni przez resztę społeczeństwa. Niech zgadnę, robili ci falę w gimnazjum? Jedno jest pewne ,zostałeś nie z własnej woli wykluczony ze społeczeństwa w przeszłości i dzisiaj jedyne co ci zostało to obrażanie ludzi jak tylko dorwiesz się do komputera w szkolnej bibliotece. Żałosny biedak. Tfu!

• groszek21 groszek21

• bumbleble bumbleble

• groszek21 groszek21

• bumbleble bumbleble

• groszek21 groszek21

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: