magneto_ magneto_

Bo skoro wystarcza wam taka adaptacja z fabułą taką samą w każdej części czyli peter ratuje mj z rąk przestępcy, a przestępca jest w gruncie serca dobry... to ok, ale mnie i kilku innym nie.

Co nowego w trailerze jest... coś tajemniczego jeśli chodzi o wyrzutnie sieci, wiemy że po ukąszeniu przez pająka w szyi Petera, jest jakby sieć... no i nie wiadomo jak się to dalej potoczy, do tego wyrzutnie sieci, mają jakby wyświetlacz, gdy obejrzymy scenę gdy peter przyciska jakby coś w wyrzutni, włącza się jakby radar na czerwono i "ładuje" zielony pasek, mnie się to podoba i jestem ciekaw ;)

Co dalej, jak wiemy policja i ojciec gwen nienawidzą spider-mana i ojciec gwen ginie, a gwen będzie winiła za to petera, tak mi się przynajmniej wydaje.

Do tego wreszcie, wywalono wątek iż każdy przestępca jest w gruncie rzeczy dobry... tak jak u raimiego, green goblin w gruncie dobry, sandman też, octopus też, nawet venom w pewnym sensie też, a tutaj choć peter będzie miał dylemat wobec Connors'a, bo to przyjaciel, to lizard weźmie górę i nie będzie miał oporów, by zabijać.

Świetna gestykulacja petera jako spider-mana, ruchy, gesty, to wszystko jak spider-man z kart komiksów na żywo xD
Do tego świetny efekt wyrzutni, jakby strzelał pistolet? świetne xD

Co jeszcze, efekty, naturalne, a trzeba wziąć pod uwagę, że do premiery, jeszcze pół roku, a to nie gotowy jeszcze film, będzie pewnie jeszcze dopracowywany, a i tak było mało cgi, bo większość lotów spider-mana odbywała się za pomocą dźwigów, klatek (na planie) co pozwoliło na zminimalizowanie użycia cgi. No i te akrobacje, salta, skoki podczas walk, super.

No i lepsza fabułą, kręcąca się wokół oscorpu i chciwego Normana Osborna, to tam peter zyskuje moce, to tam powstaje lizard, to przez oscorp zniknęli rodzice petera i to tam powstanie goblin ;)
Ciekawi mnie czy jeszcze w tej części zobaczymy goblina, bo wiele na to wskazywało iż zobaczymy pierwszego goblina, czyli proto goblina.

• Coyotman Coyotman

Przed chwilą napisałem mega post i mi go wcięło przez jakiś błąd na FW (tym razem sobie skopiuje na wszelki wypadek).
    Rzygam... ale się powtórzę w najważniejszych kwestiach

Na wstępie powiem że Nowy trailer bardzo mi się spodobał.
    Przede wszytkim:
    - Parker nie jest już taką straszną c*pą
    - W końcu mamy ładną dziewczynę głównego bohatera (Gwen w wykonaniu Emmy Stone pasuje jak ulał - choć zawsze ta aktorka bardziej mi pasowała do roli MJ)
    - klimat jest fajny (znacznie mniej cukierkowy niż u Raimi'ego)
    - W końcu żarty i ironiczność pająka (mało tego było w poprzedniej wersji)
    - W końcu Peter Peter naprawdę sprawia wrażenie geniusza (a nie zwykłego kujona)

trudno na razie wyrokować jak to będzie z Lizardem - osobiście sądzę że Peter go jakoś uratuje i potem w kolejnych częsciach Connors będzie mu pomagał (zdaje się ze tak było w całkiem udanej choć nieco spłaszczonej animcji z lat 90-tych - choć głowy nie dam - albo tam pomagała mu jakaś pani doktor? cholera nie pamiętam teraz). Tak czy siak sądzę że Connors nie zginie na końcu.

Generalnie podoba mi sie klimat trailera - nocne scenerie, kanały, poobdzierany Parker, rozmowa przy kolacji, salta, rozmowa ze złodziejem :D Ciekawe będa też wyrzutnie sieci o których wspomniałeś. Sądzę że sieć z szyi to przypadek - ale kto wie? przekonamy się w lipcu.

No i cała intruga osadzona wokół OSCORP - fajnie też jakby Smighty (czy jak tam on sie nazywał, ten chłopaczek na wózku elektrycznym) się pojawił, o KingPinie nie wspomnę. Tak czy siak - kolejne czesci to na pewno Goblin. A jak będzie dalej? hmm generalnie nie chciałbym powtórki z rozrywki i wolałbym innych przyciwników niż byli u raimiego

Reasumując to nie mogę sie doczekać. Spider-man to moja ulubiona postać z komiksów o superbohaterach (bo wiadomo - Kaczora Donalda nic nie przebije :P) i mimo że Nawet wersje Raimiego mi się podobały - to ciesze się że (a przynajmniej tak wygląda) twórcy wyeliminowali największe kwasy które się tam pojawiły (c*pa parker (zarówno wygląd jak i zachowanie), brzydka MJ itd).

Pozdrawiam.

• magneto_ magneto_

Ja bym zapomniał, a zauważyłeś niebo? księżyc itp, taki .... wooow, klimat po prostu, jak w grze batman: arkham asylum, nie wiem jak opisać ci to ;)

• wito_filmweb wito_filmweb

No, ten trailer w ogóle taki bardziej podchodzi pod gre batman arkham asylum tylko w bardziej luzackim stylu bo to spidy :D też mi sie trailer podoba i aż go ściągnąłem :D

• Charism Charism

W animowanym Spider Manie Lizard potem pomagal Peterowi. Nie pameitam ja kani dlaczego, ale byl raczej pozytywny.

• Charism Charism

I tak - Kaczor Donald (i Sknerus!) rulez. : D

• Coyotman Coyotman

Alistair Smythe - tak się nazywał ten koleś - pomyliłem się w pisowni :D

• deathmaster deathmaster

Strasznie podoba mi się dźwięk, który wydają sieciosploty. Jest taki cichutki, u Raimiego to był głośny dźwięk, w kreskówkach to samo, a tu tak, klik i sieć wylatuje. ;P

Lizard świetnie wygląda w migawkach, a to jego oczko jest piękne(mam słabość do gadów), tak samo łapa.

Nareszcie Peter żartuje z przestępców i przynajmniej jest to śmieszne, nie to co tekst z pierwszej części Raimiego, gdy Peter pyskuje temu zapaśnikowi. Nie pamiętam, jak w oryginale, ale tekst w tłumaczeniu był żałosny.

Sceny kaskaderskie są niesamowite, jednak da się w tych czasach wycisnąć wiele bez komputerów, ale nawet te komputerowe sceny powinny robić wrażenie, zwłaszcza na dużym ekranie. A sceny pokazujące Nowy Jork nocą... miodzio! Zwykle osadzenie akcji w nocy mnie denerwuje, bo mało widać, ale tutaj nie będzie mi to przeszkadzać.

Podsumowując, zwiastun zarąbisty, ale wiele już razy w historii kina było tak, że zwiastun był lepszy od filmu. Mimo to, wciąż wierzę w ten film, to musi się udać!

• magneto_ magneto_

No właśnie, te rozświetlone niebo... po prostu miazga, takie klimatyczne, no i sceny kaskaderskie, na planie używano dźwigu, klatek w których spider-man się "huśtał" i to było coś, bo teraz widać, że zero cgi, to jest świetne.
      No i korci mnie o co chodzi z wyrzutniami, poza tym że widać iż są zaawansowane technologicznie, bo wystrzelają z takim hukiem i widać co ważniejsze że są masywne, to jeszcze same wyrzutnie mają jakiś wyświetlacz, jest taki czerwony który świeci przy wystrzeleniu oraz taki który chyba pokazuje ile zostało sieci, tak mi się wydaje. No i do tego fakt iż w pierwszym zwiastunie, peter miał sieć w miejscu gdzie został ugryziony... ciekawi mnie to cholernie, jak to działa xD

Ciekawy jest ten wyświetlacz, bo Peter zawsze miał problemy z brakiem sieci w najmniej odpowiednich momentach, a tak przynajmniej będzie wiedział kiedy ją uzupełnić, jeśli faktycznie jest tam pokazana jej ilość. Trzeba się temu uważniej przyjrzeć w zwiastunie, już nawet go sobie ściągnęłam, by go przeanalizować. :D

Ech, dlaczego jeszcze pięć miesięcy trzeba czekać?

nie obejrzysz się a te 5 miesięcy zleci ... :D
          w ogóle ten czas szybko leci, nie uważacie?

• Charism Charism

Odniose się tylko do ost akapitu - w trailerach nie ma nic o Normanie Osbornie. : ) Dla mnie to plus, niech to bedzie enigmatyczny szef wielkiej korporacji, z ktorym przecietniak Peter na razie nie ma stycznosci. (najwyzej gdzies pod koniec 2 aktu, kiedy to bedzie odkrywal tajemnice rodzicow).

• magneto_ magneto_

Oczywiście że nie ma, ale do czego to prowadzi? do największego wroga spider-mana, normana osbrona, chodzi o to że już teraz wszystko do tego prowadzi.

• Charism Charism

Tak, ale powoli i spokojnie i to mnie cieszy. : )

(nigdy nie lubilem ani hobgoblina ani green goblina w serialu z lat 90. ;p a to moje ejdyne zrodlo o SM, dlatego jestem uprzedzony ;p)

• magneto_ magneto_

Ja lubię, ale dobrze wykonane... a u raimiego, to przeginali w jedną bądź drugą stronę, nie umieli tego zrórnowarzyć, w jedynce, goblin był jak power rangers, w 3, nawet nie przypominał goblina...

• mrPARADOKS mrPARADOKS

widać po zwiastunie że ta ekranizacja idzie zupełnie w innym kierunku bardziej poważnym i jestem zadowolony z tego powodu w końcu powstanie porządny film o spider manie a ci co narzekają że ten film będzie niewypałem to mogą się teraz schować

też tak uważam... że on jakby zachowuje luzacki styl spider-mana ale wyrównuje się to z pewną powagą.... To połączenie jest zajebiste...

• flemeth666 flemeth666

Ciekawe tylko jak ewentualny Zielony Goblin w sequelu by wyglądał - czy miałby wreszcie porządny kostium , a nie to badziewie co u Raimi,ego czy też zmieniałby się w goblinopodobnego potwora? Jak myślisz jakim tropem pójdą twórcy?

ja np jakoś obawiam się goblina, nie wiem czemu ale nie potrafie sobie wyobrazić innego niż u raimiego... liczę na pomysły twórców i pozostawie to im ;]

• flemeth666 flemeth666

Mi też odpowiada jak na razie fakt, że być może Osborne będzie wszystkim manipulował zza kulis. Taki był w komiksie - chorobliwie ambitny manipulant i szaleniec o morderczych zapędach. A jeśli już byśmy go zobaczyli w tym filmie to co najwyżej po napisach :)

• Magic1997 Magic1997

Zapowiada się majstersztyk, przebijający Batmana!

• magneto_ magneto_

Moim zdaniem, ten film podbije box office i pokona batmana, w końcu kto inny mógłby rywalizować na kasę, liczy miliarda? tylko spider-man, batman i może superman, bo tak to iron man nawet nie jest tak mocny, zobaczymy jak poradzi sobie the avengers.

• flemeth666 flemeth666

Avengers chyba rzeczywiście nie zarobią tyle co TASM i TDKR. O ile w USA są tak samo rozpoznawalną marką jak Gacek czy Pająk , to wydaję mi się iż na świecie nie mają tak wysokiej pozycji jak tamci super herosi.

• katedra katedra

Andrew Garfield w ogóle mi nie pasuje do roli Parkera, do jakiegoś typa z kinder kapeli metalowców albo emo boya owszem ale widok dziecka, które rozbraja policjantów wręcz śmieszy. Nie wiem jak rozwinie się wątek współpracy Conorsa i ojca Parkera ale jako fan Spidermana TAS jestem przeciwko jakimkolwiek udziwnieniom fabuły nawet jeśli ich znajomość była w jakimś komiksie sprzed 20 lat.

• magneto_ magneto_

1. A jak miał wyglądać? jak łach który nie dba o wygląd? miał mieć ulizane włosy i dwa pryszcze na twarzy? dajcie spokój z tym popie****nym stereotypem...
      2. Śmieszy cię widok chłopaka który mając rozwinięte wszystkie zmysły, siłę, szybkość, zdolność rozumowania, także strategii daleko ponad ludzki poziom i zmysł ostrzegający przed niebezpieczeństwem?

Powiedz, czy choć tytuł na to nie wskazywał, to nie wyraźnie dawał do zrozumienia, że dzięki za takie wypowiedzi? nie pisz tu więcej, jeśli nie dotrze do ciebie, to prościej, idź pod zwiastun i tam tak pisz, tam gnoją wszystko jak jedzie co do tego filmu. Do wiedzenia.

• katedra katedra

Powinien być o wiele starszy, wygląd taki jak w TAS
        Co mu ze zmysłu ostrzegania przed niebezpieczeństwem jak muskulatura ta sama więc jakim prawem rzuca na lewo i prawo ludźmi i tłucze złych kolegów w szkole?

Co rozumiesz przez bycie starszym? Peter jest dopiero w liceum, nie może wyglądać zbyt staro. Poza tym, sam aktor ma już dawno 20 na karku, prawie 30 skończył.

A co to, trzeba mieć bary jak szafa, by być silnym? Popatrz sobie na niektóre pająki, mają cienkie nóżki, a potrafią unieść coś dużo cięższego od siebie. To samo mrówki. Skoro więc owady i pajęczaki potrafią, to czemu nie Peter, zwłaszcza, że został ugryziony przez przedstawiciela tych ostatnich?

• katedra katedra

Nie wszystkie pajęczaki to pająki. I jakoś ta zasada wzięta z przyrody nic nie tłumaczy

Kleszcze to też niezłe skurczybyki. Jeśli próbowałeś/ałaśą go kiedyś rozgnieść, wiesz o czym mówię. O skorpionach już nawet nie ma co wspominać, bo to się rozumie samo przez się.
              Powiedz, dlaczego to nic nie tłumaczy. Peter został ugryziony przez zmutowanego pająka i zyskuje część jego umiejętności, jak na przykład niespotykana siłę, zwinność i zmysł równowagi. To trochę tak jak z wilkołakami.
              A zresztą, co ja będę tłumaczyć sci-fi, w dodatku komiks sprzed kilkudziesięciu lat.

• katedra katedra

Bo do was nie dociera, że adaptacje/ekranizacje komiksów od paru lat są robione na max. ocenę 7, teraz jakoś błysnęli X Meni ale tak, tylko spójrz mierny Thor, Kapitan Ameryka, jeszcze gorszy Zielona Latarnia. Spiderman także nie poderwie legendy, a może ją wręcz pogrzebać

Gorzej od 3 części trylogii Raimiego już być nie może. Batmanowi się udało, to i uda się Spiderowi, tylko najpierw trzeba dać mu szanse, a nie skreślać, bo ma się sentyment do poprzedniej serii. Takie zachowanie to istna dziecinada.

• katedra katedra

Nie mówię o sentymencie to innych części tylko do samej postaci Spidermana
                    Wróżę mocne 7

• flemeth666 flemeth666

Popieram:) Garfield wygląda co najmniej dobrze, a ulizany emo-Maguire z trójki wyglądałby jak Adolf Hitler gdyby dodali mu jeszcze wąsik :)))

• Coyotman Coyotman

A mi właśnie idealnie Garfield pasuje. Wszytko przez Trylogie Raimiego która zupełnie poprzewracała ludziom wyobrażenie na temat pająka. Parker nigdy nie był ciotą jak w tamtych filmach (a już na pewno nie po uzyskaniu mocy - to alterego supermana czyli clark Kent zawsze zgrywał fajtłapę, ale nie Parker). Może jedynie ta jego fryzura nie do końca mi odpowiada - ale muszę przywyknąć - to przeciez dzisiejszy nastolatek - nie jestem już w tym klimacie... więc nie bedę się za bardzo czepiał

• magneto_ magneto_

No właśnie, w tym rzecz, że Peter to nastolatek, jest inny, lubi inne rzeczy, przez co inni już jego niekoniecznie lubią, ale to nie znaczy, że tak jak każdy nie zna się na modzie itp, że nosi jeansy, czy nawet jeśli, stawia włosy na żel, to w końcu nastolatek, a niektórzy mają wyobrażenie, że powinien być pryszczatym, ulizanym ze sklejonymi okularami gościem....

• Magic1997 Magic1997

Na jaką cholerę piszecie durne komentarze na temat aktora spider mana, jak on miał niby by wyglądać jak menel jak np Tobey Maguire on akurat w ogóle nie pasował na Pittera Parkera

• magneto_ magneto_

Petera Parkera ;)

• reese reese

Z każdym kolejnym zwiastunem coraz bardziej mi się to podoba. Widać, że Peter spoważniał już nie to co u Raimiego i zamiast śmiać się z jego fajtłapowatości będziemy się śmiać z ciętych dowcipów to na plus. I co najważniejsze w końcu trochę poważnego dramatu w tej historii to czego brakowało w poprzedniej trylogii. Spiderman stanie przed poważnym dylematem do tego widać, że od razu będą się za nim uganiać władze a on będzie ich wodził za nos.

• magneto_ magneto_

Cholera, jak miło ;)

cały czas latam po forach i albo gnoją ten film, ale coś im się jednak nie podoba...

A tutaj, proste rozwiązanie, założyć osobny temat, dla tych co się podoba i już można znaleźć rozsądnych ludzi xD

• reese reese

Z początku też mi się ten reboot nie podobał ale w miarę jak zaczęły napływać informacje i wyszło, że ten film będzie trochę poważniejszy i prawdopodobnie naprawi to co u Raimiego kulało to zrodziła się nadzieja na takiego Spidermana jakiego znamy z komiksów.

• magneto_ magneto_

Najlepsze jest to, że ci co tak gnoili, już tak nie gnoją.

Tak poza tym to filmweb daje dupy, zamiast dać taki news, że jest zwiastun, to dodał zwiastun, ale news'a, tak jak zawsze daje, to nie :/

Cholera, co do tego że sceny walk, akcji i historii będą się super prezentowały, to zaskoczyły mnie dwie rzeczy.

Wyrzutnia sieci, taki silny huk jak wystrzela, do tego jest zaawansowana, świecie na czerwono jak się wystrzela sieć, do tego świetne niebo, świecące się wręcz, nie jak u raimiego, po prostu czarno, kilka chmurek... jak w grze batman: arkham asylum tak mi się to kojarzy, po prostu miazga xD

• Magic1997 Magic1997

No tak przepraszam za błąd :) xd

• Legend_Returns Legend_Returns

PRAWDA ABSOLUTNA - Spider Sama Raimiego mimo bycia bardzo fantasy jest jednocześnie bardzo życiowy i rzeczywisty, a ten nowy cieć który docelowo ma być realny to będzie bardziej fantasy niż to co stworzył Sam Raimi! Ironia jak diabli - HAHAHAHAHAHA!!!!!!!xD

• magneto_ magneto_

nie rozumiem....

To czytaj UWAŻNIE - klasyczny Spider Sama Raimiego był docelowo filmem stricte fantasy a okazał się bardziej życiowy
        i rzeczywisty niż się tego oczekiwało, a ten nowy Spider który ma być docelowo bardzo realny - będzie tak naprawdę jeszcze
        bardziej fantastyczny od tego co stworzył Sam Raimi, taka IRONIA LOSU! Teraz kapujesz????
        Sam Raimi zrobił film fantasy, który okazał się bardzo realistyczny i życiowy
        a nowy Spider ma być filmem realnym a okaże się bardziej fantasy niż ma!

Co jest życiowego w filmie Raimiego? o.O Serio pytam.

* Postać Petera Parkera który jest zwykłym codziennym chłopakiem jak każdy inny, nie będący
            szkolną gwiazdą którą wszyscy lubią i posiadający różne drobne na ciele skazy (pieprzyki itp.)

* Problem bohaterstwa - że nie jest to prosta sprawa i trudno ją pogodzić z życiem codziennym,
            takie bardzo psychologiczne i życiowe podejście do tego że wielu chciałoby zostać herosami
            ale nie są świadomi piekła z tym związanego

* Przykładowy problem Sandmana - niby jest złoczyńcą i może wszystkich rozwalić bez wysiłku,
            a jest gotów zrobić wszystko by ocalić chorą córkę - dopiero później dochodzi do wniosku, że źle robił.

To tak na przykład - Trylogia Sama Raimiego jest bardziej życiowym filmem, niż się niektórym kurna wydaje!

• magneto_ magneto_

hahahaha xD

Jak się jest tępym dzieciakiem, to wiadome że nie ujrzy się tego co zobaczy dojrzały widz.

• Blazej_Bernat Blazej_Bernat

już w innym poście napisałem, ale napisze jeszcze raz bo widzę że sie bardzo udzielasz i nikt cię nie lubi jak to kolega niżej napisał. Serio koleś, weź poczekaj jeszcze z trzy lata, aż dojrzejesz i obejrzyj sobie to jeszcze raz. Filmy Raimiego był mega naiwne i kicziwate, dwójka była całkiem niezła, ale trzy było porażką. Ja byłem na 2 i 3 w kinie, jak nastolatek i się jarałem strasznie, 2 było dla mnie arcydziełem, minęło już właściwie osiem lat o kiedy byłem w kinie na tym filmie i już jestem ciut starszy, obejrzałem kilkaset filmów więcej, trochę się nauczyłem samemu, trochę w szkole. Jak obejrzałem 1 i 2 kilka miesięcy temu to byłem w szoku że zachwycałem się takim shitem. Więc nawet troche jestem w stanie zrozumieć że pier*dolisz takie farmazony, ale jest jeszcze nadzieja że jak już wyrośniesz z pokemonów to może zobaczysz że się mylisz. Bo póki co widzę że jestes fanem filmów z Sylwestrem Stallone, Van Damem i innym magikami od głupich napierdalanek dla bezmózgiego widza.

1. Nienawidzę Pokemonów i nie mam 14 lat by je lubić!

2. Nie kategoryzuj i nie wrzucaj Kina Akcji do wora ze śmieciami -
                    każdy film jest ambitny tylko zależy czego szukasz, taka jest Prawda!
                    Dla mnie ambitny jest "John Rambo", tudzież "Ryzykanci" a dla kogoś
                    innego ambitny będzie pornol lub Woody Allen - nie ma jednej jedynej
                    definicji "ambitnego kina"! Poza tym co to jest "ambitne kino"????
                    Ludzie sami sobie kategoryzują i stwarzają durne podziały -
                    dla mnie takie coś nie istnieje jak "filmy mniej ambitne" i "bardziej ambitne",
                    mi się albo dany film podoba albo mi się nie podoba ale nie pier.dolę kromek
                    o jakieś durnej ambitności dzieł!

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: