Bo skoro wystarcza wam taka adaptacja z fabułą taką samą w każdej części czyli peter ratuje mj z rąk przestępcy, a przestępca jest w gruncie serca dobry... to ok, ale mnie i kilku innym nie.
Co nowego w trailerze jest... coś tajemniczego jeśli chodzi o wyrzutnie sieci, wiemy że po ukąszeniu przez pająka w szyi Petera, jest jakby sieć... no i nie wiadomo jak się to dalej potoczy, do tego wyrzutnie sieci, mają jakby wyświetlacz, gdy obejrzymy scenę gdy peter przyciska jakby coś w wyrzutni, włącza się jakby radar na czerwono i "ładuje" zielony pasek, mnie się to podoba i jestem ciekaw ;)
Co dalej, jak wiemy policja i ojciec gwen nienawidzą spider-mana i ojciec gwen ginie, a gwen będzie winiła za to petera, tak mi się przynajmniej wydaje.
Do tego wreszcie, wywalono wątek iż każdy przestępca jest w gruncie rzeczy dobry... tak jak u raimiego, green goblin w gruncie dobry, sandman też, octopus też, nawet venom w pewnym sensie też, a tutaj choć peter będzie miał dylemat wobec Connors'a, bo to przyjaciel, to lizard weźmie górę i nie będzie miał oporów, by zabijać.
Świetna gestykulacja petera jako spider-mana, ruchy, gesty, to wszystko jak spider-man z kart komiksów na żywo xD
Do tego świetny efekt wyrzutni, jakby strzelał pistolet? świetne xD
Co jeszcze, efekty, naturalne, a trzeba wziąć pod uwagę, że do premiery, jeszcze pół roku, a to nie gotowy jeszcze film, będzie pewnie jeszcze dopracowywany, a i tak było mało cgi, bo większość lotów spider-mana odbywała się za pomocą dźwigów, klatek (na planie) co pozwoliło na zminimalizowanie użycia cgi. No i te akrobacje, salta, skoki podczas walk, super.
No i lepsza fabułą, kręcąca się wokół oscorpu i chciwego Normana Osborna, to tam peter zyskuje moce, to tam powstaje lizard, to przez oscorp zniknęli rodzice petera i to tam powstanie goblin ;)
Ciekawi mnie czy jeszcze w tej części zobaczymy goblina, bo wiele na to wskazywało iż zobaczymy pierwszego goblina, czyli proto goblina.
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
pojutrze (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (Polska)
odcinek: s2e10
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-
E.T... grać... w statki