pmallek_2

Jak dla mnie to straszna kicha... Nie umywa się do tego co już w tym temacie stworzono.
http://trailermaniak.pl/the-amazing-spider-man/zwiastun-2/

• Charism Charism

Jakkolwiek dupy nie urywa, tak jak ludzie mowili po zobaczneiu tego w kinie w 3d, to jednak i tak jest lepsze niz cokolwiek co stworzyl Raimi pod nazwą Spider Man.

• bastet21 bastet21

w ogóle sam pajączek w akcji jakoś się kiepsko prezentuje, to wina tych kaskaderów o których była mowa, komputery to jednak komputery, przy takich produkcjach, wskazane.

• Charism Charism

Nie zgodze się. : P W scenach w których kamera jest bardziej statyczna, a nie leci razem z Peterem nastawiona na jego twarz, ujęcia wyglądają kapitalnie! :P Kiepska gra komputerowa, czyli Spider Man 1, czy 2 (3ki nie pamietam) się nie umywa. : P

• patryksnake patryksnake

extra zwiastun

• patryksnake patryksnake

na 95 % ide do kina ja np. lubie 3d

• Rush_only Rush_only

Mnie np od 3D boli głowa więc nie idę na 3D

• bastet21 bastet21

Charism co widz to opinia :) ja twoją szanuję :)

• Charism Charism

Wiadomo ;) Ale jednak ujęcia latajacego SM w trylogii pana R. nie wygladaly realistycznie, wygladaly jak gra. : )

• Peterson_B Peterson_B

Mi się zwiastun bardzo podoba i nowy pająk robi wrażenie. Już po zwiastunie widać, że będzie to wyższy poziom niż to co stworzył Raimi. A co do efektów? Jak dla mnie im mniej komputerowych spidermanów tym lepiej się ogląda bo każdy ruch jest naturalny i nie razi sztucznością. Spider man 2 i 3 były tak sztuczne, że aż się rzygać chciało. Jestem pozytywnie nastawiony i już się nie mogę doczekać tego lata:) nowy batman i spiderman to będą dobre wakacje:D

• magneto_ magneto_

NIE NO K***A!!! NIE ROZUMIEM TEGO!

JEST WSZYSTKO, FABUŁA, KLIMAT, ŻARTY SPIDER-MANA, ŚWIETNE EFEKTY, ŚWIETNY KOSTIUM...

CZY TUTAJ SĄ ZNAWCY SPIDER-MANA, TYLKO TEGO FILMOWEGO OD RAIMIEGO, BO KTOŚ KTO CZYTA KOMIKSY I OBEJRZAŁ TEN ZWIASTUN, MUSI CHOCIAŻ PRZYZNAĆ, ŻE JEST DOBRY, JAK NIE REWELACYJNY!

• v_vega_2 v_vega_2

Ano nie czytałem komiksów, oglądałem serię Raimiego, na razie trailer na plus (głupie żarty spider-mana spoko, w końcu widać, że rzeczywiście Parker jest geniuszem, o czym niby było wspomniane w poprzednich filmach, ale jakoś nie było tego widać). Ale takie pytanie - Parker pajęczynę produkuje, coś jak w syntezie chemicznej w labie? Nie w jego ciele?

• magneto_ magneto_

Produkuje, wyrzutnie to projekt jego ojca, więc z badań nad nad wyrzutniami, będą też jakieś wskazówki jak stworzyć sieć.

• Juby_ Juby_

Jestem wielbicielem komiksów i choć Spider-Man to nie mój idol (preferuje Batmana, ewentualnie Supermana i X-Men) czytałem kilkanaście jego komiksów ("TM-Semiców", oraz sporo z serii "Ultimate", "Amazing" i "Spectacular", a także dwie adaptacje filmowe), oraz oglądałem dwie kreskówki (całe TAS) i 3 kinowe filmy. Tak więc na pająku się trochę znam i muszę przyznać, że zwiastun jest bardzo dobry. ALE:

- Nie wiem, po czym stwierdzasz, że fabuła jest dobra, ja z takimi stwierdzeniami poczekam do seansu. Póki co dalej uważam, że Lizard jest słabym przeciwnikiem, a mocnym minusem będzie brak J. J. Jemisona.
      - efekty nie są takie świetne, ale biorąc pod uwagę zmniejszony względem poprzedników budżet jest w miarę dobrze (szczególnie wykonanie Lizarda).
      - kostium pająka ma lepsze kolory niż te "blade" w wersji Raimiego, ale ogólnie wypada słabo (szczególnie głowa i słabo widoczna pajęczynka).
      - Wygląd Lizarda pozostawia wiele do życzenia (gdzie pysk?).

Jest to pierwsza rzecz, która zachęciła mnie do obejrzenia tego filmu (do tej pory fotki, doniesienia z planu i plakaty wręcz odrzucały), ale prawdopodobnie i tak nie wybiorę się do kina (byłem tylko na trójce i nikomu nie życzę takiego seansu :P). Póki co film wygląda nieźle, ale "Avengers" ciągle zapowiadają się ciut lepiej (Super Bowl Spot zrobił na mnie większe wrażenie), a "The Dark Knight Rises" będzie wśród tegorocznych komiksowych adaptacji (jeśli dobrze liczę - pięciu) bezkonkurencyjny.

Co do filmów Raimiego, to nie jestem ich jakimś wielkim fanem, ale to zdecydowanie czołówka adaptacji komiksów Marvela. Moje oceny:

Spider-Man - 7+/10
      Spider-Man 2 - 7/10
      Spider-Man 3 - 4/10

Mam nadzieję, że TASM pobije 2 i 3 i dorówna pierwszej części serii "przed rebootem". Potencjał ma, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

• magneto_ magneto_

1. Stwierdzam to po tym co słyszę i widzę, masz chyba taką samą naturalną zdolność domyślania się,
        a) Wszystko się kręci wokół intrygi Oscorpu, a wg komiksów z oryginalnego świata i ultimate, to tam peter zyskał moc i byłą to intryga normana osborna. Dalej, mamy gwen stacy, a to oznacza że gdy pojawi się green goblin, to może on ją zabić co wywoła na peterze ogromny szok, jak pamiętamy w komiksach, zrzucił ją z mostu.
        b) to peter pomaga w obliczeniach connorsowi i tym samym pomaga w stworzeniu lizarda.
        c) peter ścigany przez policję, ginie ojciec gwen, to możę wywołać kolejny problem, gdy gwen uwierzy że to peter go zabił... fabułą jak widzisz się rozwija, ale ok, to mało.
        d) to oscorp stoi za zniknięciem rodziców petera, dalej nie widać, iż próują zrobić dobry film z fabułą?

2. Słabym? silny związek emocjonalny, wina iż peter pomógł w stworzeniu lizarda, oraz że connors zna prawdę o rodzicach petera, dalej mało? heh... no chyba że patrzysz na to pod względem, ma nie te moce i umiejętności, co mnie się podobają , tak?
        PETER JEST W CZASACH SZKOŁY!!! czy to że nie ma JJJ teraz to znaczy, że ni ebedzie go w ewentualnym sequelu? bo już czytam któryś z kolei komentarz taki, co mieli dać wszystko naraz? to tak jakby pisać, bo w TDK, nie ma harley quinn, czemu nie ma arkham asylum?... to bez sensu...
        3)Skąd wiesz jaki jest budżet, mówiono o 100 mil dol, ale tylko mówiono, więc nie wiem skąd masz takie info... Dalej,słabe efekty? ja widziałem tylko dwa momenty, raz to spider-man huśtający się na sieci lecący na samochody oraz oko lizarda, tyle, że to jest jeszcze połowa drogi, bo to logiczne, żę film będzie dokańczany do samej premiery i teraz jest okres pracy nad filmem.
        Poza tym, nie jest to tak słabe, jak niektórzy jęczą, dla mnie spidey w powietrzu jest idealny, oglądałem w hd na plazmie i jest super. Ale masz tutaj screen, powiedz mi, czy jest tak jak ja uważam, czyli efekt chropowatej skóry, przez co się tak wydaje że jest sztucznie, czy może jednak jest sztucznie? Bo patrząc na skórę i szczególnie na CAŁE oko, krwinki po bokach, widzę, naprawdę dobrą robotę, masz: http://img846.imageshack.us/img846/7293/beztytuu36.png
        4) Kostium ma mnóstwo detali i właśnie wtopiona w kostium pajęczyna, pomaga uniknąć efektu rajstop i cosplay'u jak u raimiego, mamy tutaj spider-mana, a nie jak u raimiego, kogoś kto ubrał się JAK TEN SPIDER-MAN Z KOMIKSU.
        5) YYY gdzie? a czy musi być? w wersji Ditko, nie ma, a poza tym, to nie wiem, może być jeszcze, a może nie, a BRAK PYSKU, POZWALA NA UKAZANIE WIĘCEJ LUDZKICH EMOCJI, MIMIKI, niż gdyby dano pysk, pasuje ci taki argument?
        6) Odrzucały? ja mam wiem że polska to kraj ludzi zrzędzących na wszystko, nie myślących, dlaczego ktoś robi coś tak, a nie inaczej. Dalej, ja czekam na równi na tdkr, ghost rider, spider-mana i avengers... ale powiedz mi, co ma sens? mówisz iż lepiej zapowiada się avengers, a gorzej spider-man, dlaczego? bo w avengers pokazano samą akcję, a w spider-manie dialogi o tym co będzie w filmie?... TDKR... boże już rzygać mi się chce, uwielbiam batmany burtona i nolana, ale jak widzę iż tdk jest tak wystawiany na piedestały, a tdkr jeszcze przed premierą doprowadza do spuszczenia się to mi po prostu się nie dobrze robi... to żenujące, tdk ma swoje błędy i głupoty jak każdy inny film i tdkr też to będzie miał, więc zbastujmy z podniecaniem się.

Dalej, nie obraź się, ale... daruj sobie recenzje rodem z forum na batcave...

• Juby_ Juby_

1. Znasz historię Venoma? SM3 miał o niej opowiadać, czyli fabuła szykowała się wyśmienita. A co z tego wyszło wiadomo - Power Rangers z setką zbiegów okoliczności, które doprowadziły do fatalnego finału. Dlatego fabułę, oceniam po seansie (tym bardziej, że słyszałem o jakiś dokrętkach)...

2. Lizard nie jest ani najszybszym, ani najsilniejszym, ani w niczym "naj" jeśli chodzi o przeciwników pająka. Główny czarny charakter powinien zagrażać miastu w tego typu filmach, a Lizard nie ma kompletnie potencjału na bycie kimś takim. W dodatku jest to kolejna postać tragiczna, jak Octopus w SM2 i obawiam się, że na koniec znowu może dojść do mdłych pojednań i przejścia na stronę dobra. Ja chcę przeciwnika "złego do szpiku kości". Już Killer Crock w uniwersum Batmana jest dla mnie bardziej niebezpiecznym przeciwnikiem, a także ma potencjał tylko na wroga drugoplanowego. Nie mówię, że Lizard to fatalny wybór, ale dobry też nie.

3. Nie wiem jaki jest budżet, ale po SM2 i SM3, które w dniu premiery stawały na podium najdroższych produkcji w historii Hollywood producenci postanowili stworzyć tańszy film (stąd minimalizacja CGI, o której mówi Webb). Kiedyś coś słyszałem o 125 milionach (ale sam sądzę, że na taki film przeznaczone zostało przynajmniej $170M).

4. U Raimiego kostium był bardzo dobry i niemal perfekcyjnie odwzorowywał komiksowy suit. Nie podobało mi się tylko to, że kolory stroju były wyblakłe, a oczy trochę za wąskie (minusem jest też to, że kostium uchodzi za jednoczęściowy). W TASM poprawiono kolory, ale oczy są jeszcze mniejsze (w dodatku mają dziwny kształt i jakieś odblaskowe są?), pajęczynki prawie nie widać, a większość zmian względem komiksowego pierwowzoru dla mnie jest na minus. IMO wypada gorzej od poprzednika. (dla nie wiedzących - IMO czyt. "In My Opinion")

5. Dla mnie Jaszczur to zawsze ten z wersji TAS (na tym się wychowałem). Przypuszczałem, że do filmu go rozbiorą, ale tak czy siak - brak pysku i dość, krótki ogon (z tego co dostrzegłem) mnie odrzucają. Słyszałem, że efekt będzie podobny do Abomination z TIH, ale póki co zachwyca mnie tylko praca speców od efektów specjalnych (Lizard to jedyny efekt CGI, który robi wrażenie, reszta jest przeciętnie sztuczna).

6. Owszem, odrzucały mnie wcześniejsze materiały. Fotki do TASM wyglądały w dużej mierze jak to co zastanawia wszystkich - czy ten film, aby nie będzie niemal taki sam jak wersja z 2002 roku? W dodatku niektóre zdjęcia i tapety były koszmarnie 'wyphotoshopowane'. Poza plakatem Petera na ścianie (z cieniem pająka) - mizeria + beznadziejne hasło reklamowe ("The Untold Story" - bleh!). Teaser też wydał mi się nudny i zakończono go strasznie sztucznym ujęciem CGI.
          Dopiero ten zwiastun jest pierwszą rzeczą, po której powiedziałem: "Ej, to jednak może być dobre". Mam nadzieję, że kampania nabierze rozpędu.

"The Avengers" też mnie z początku nie zadowalało - najpierw zbyt kolorowe fotki, później przeciętny trailer, w dodatku CA z filmów MARVEL STUDIOS najmniej mi się podobał (a to ich ostatni wytwór). Jednak znając TIH, IM, IM2 i "Thora" wierzyłem, że z filmu może wyjść coś naprawdę fajnego i ostatnie spoty to we mnie potwierdzają. Pająk startuje od nowa, więc niczego nie mogę być pewny, dlatego napisałem, że "The Avengers" ciągle zapowiada się dla mnie ciut lepiej.

A co do TDK - nie podoba mi się to co na głowie ma Catwoman; Bane mógłby być większy; za dużo ujęć w dzień (w tym Batman działający za dnia); wszystko trzymane w tajemnicy i powolnie przebiegająca kampania reklamowa - tyle rzeczy mi się nie podoba póki co w TDKR. Ale ten film robi Nolan, twórca dwóch poprzednich Batmanów, IMO najlepszych filmów z komiksowym rodowodem. W dodatku świetny zwiastun znacząco ostudził moje obawy. TDK jak każdy film ma błędy, ale w swoim gatunku miażdży takie naiwne filmiki jak 90% produkcji Marvela i WB/DC. Nie dziwi mnie reputacja tego filmu, podobnie jak nie dziwi mnie reputacja TASM, który jest niepotrzebnym rebootem serii, która zakończyła się zaledwie 5 lat temu, i która mogła/miała się ciągnąć jeszcze przez 3 filmy.

* "Dalej, nie obraź się, ale... daruj sobie recenzje rodem z forum na batcave..."
          - Moje recenzje są zazwyczaj chwalone i na pewno nie omieszkam opisać wrażeń po seansie TASM. Póki co możesz zapoznać się z moją recenzją pierwszego "Spider-Mana":
          http://spiderfan.npx.pl/readarticle.php?article_id=32

• magneto_ magneto_

1. Nie, tak dokładnie to można było się domyślić, że skoro będzie 3 wrogów, to będzie jak będzie. Tutaj mamy pokazane, że chcą zrobić film z fabułą i klimatem. Dokrętki? no "pacz", tragedia, każdy film ma dokrętki, tylko nie każde są oficjalnie zapowiadane, a to że ma dokrętki, świadczy o tym iż reżyser chce by wszystko było dopasowane do jego wizji.
            Dalej, dokrętki dotyczyły jakiejś sceny, JEDNEJ sceny, która miała dotyczyć peter'a jako spider-mana, ale jeszcze bez stroju, tylko w jakiejś masce, czapce i okularach. Clear?
            2. Bez przesady... z tego co wiem, mamy lizarda, kogoś kto łazi po kanałach i zabija z zaskoczenia, do tego ma świadomość geniuszu connorsa i z ze zwiastunu wynika iż ma plan "na całe miasto" by zamienić ludzi w gady (mam gdzieś czy to cię śmieszy czy nie).
            3. Było mówione o 100.000.000 ale to tylko takie gadanie, z resztą nawet jeśli taki był, to trzeba liczyć iż pensje były małe, bo nawet gwiazda czyli andrew dostał 100.000 za główną rolę, więc reszta to grosze na ekipę itp, a potem efekty.
            4. Imo (nie pisz do mnie, jakbym był debilem). Dalej, czemu piszesz tak jakby oni mieli poprawiać wszystko wg tego jak tobie się podoba? Z resztą, można się domyśleć, że tworzenie stroju będzie pokazane (w pierwszym zwiastunie było), więc co by w nim nie było, trzeba popatrzeć na to, jak na wykonane przez nastolatka. A i tak mimo wszystko, wygląda lepiej.
            5. Gdzie masz sztuczność? sztuczność to była e transformerstumbler w tdk, ale w tym zwiastunie patrząc i wiedząc że to jest środek postprodukcji, to i tak było MAŁO sztuczności, kilka ewolucji spidera w klatce (konstrukcja z planu) kilka na dźwigu, cgi bardzo mało i bardzo dobrze, ale jak się ogląda na kompie, to tak jest...
            6. Taa, skąd ja znam zrzędzenie o tym, że będzie tak samo i inne bzdety, ja twierdziłem, że tak nie będzie i co? i miałem rację, bo wystarczyło się domyśleć, dzisiaj pokazują, jak chcą stworzyć fabułę z zagadką, coś o wiele więcej niż raimi zrobił w całej trylogii, gdzie fabuła się ograniczała do porywania mj i ratowania jej. A dlaczego beznadziejne hasło? Nieopowiedziana, przemilczana historia, czyli wszystko inne od raimiego, inna historia, geneza, inne czasy, czy skłamali? nie, na pewno zrobili to po to by odciąć się od tamtych filmów i chwała im za to. Wiesz i znowu to samo, sztuczne cgi w teaserze, oglądałem na plazmie i znowu było great, bo reszta to kwestia filtrów by wyglądało to "dla takich jak ty" przegenialnie. Ta sekwencja będzie w kinie i pomyśl, iż był to początek postprodukcji... więc...

Dalej, zmieniamy temat? ok. Catwoman? genialnie wymyślone by nie dawać na siłę uszu catwoman i wyszło to świetnie. Modna i nowoczesna złodziejka z imidżem kotki. Bane? Siła, siłą, kto by się spodziewał ile siły ma Bruce Lee, a bane to w końcu gość z treningiem na poziomie batmana, złością w oczach i czymś co znieczula go i pozwala na o wiele więcej, gdyż nie czuje bólu. Batman w dzień? super, w końcu tak jak tłumaczył Nolan: w bb kostium był taki, bo musiał pozwalać batmanowi na ciche działanie. W tdk, stał się legendą, więc jego wygląd też został dostosowany. W tdkr ma pokazać z kolei, że nie czeka na noc, ale działa wtedy gdy potrzebuje tego Gotham. Czy najlepsze filmy komiksowe to bb i tdk? Osobiście, nie kładł bym ich tak wysoko, bo mają swoje uwydatnione plusy i niezwracające uwagi minusy, na które ludzie nie zwracają uwagi. Co najwyżej, włożył bym je do worka z takimi filmami jak batman, batman returns, iron man i pasi.
            Wiesz i tu strzelasz sobie samobója, ponieważ tdk jest bardzo naiwny, i zrobił takie sztuczne tło iż, filmy nie mające mrocznej fabuły, to nie filmy, oblewając tym samym pomyjami inne filmy. A prawda jest taka, że nie ma to jak naiwnie wyglądający two face, czy dobro ludzi i więźniów w gotham ;) Dla ciebie reboot był nie potrzebny, a dla mnie tak, bo pragnąłem takiego filmu jak ten i go dostanę, więc dobrze się stało, iż powstał reboot i tak uważa wielu.

*No widzisz, a tu boom, negatywna opinia ;)

• Juby_ Juby_

Napisałeś tak dużo i tak ściśnięty ten tekst, że aż nie chce mi się go całego czytać. Ale już drugi raz wywnioskowałem z twoje wypowiedzi to, że strasznie się "grzejesz" na jakąkolwiek krytykę, tak jak bym ten film atakował (a tak absolutnie nie jest). To nie ja powiedziałem, że film jest odgrzewanym kotletem i niepotrzebnym rebootem, cytowałem tu opinię znaczącej grupy ludzi mających świadomość powstawania tego filmu. Wyrażam swoją opinię, ale ty chyba jesteś wielkim fanboy'em spidey'a, bo wszystko co pisze przyjmujesz jako atak na swoje wypowiedzi. :P

Nolan jako pierwszy-mądry wpadł na pomysł minimalizacji CGI już przy produkcji BB. Dlatego w jego Batmanach, gdzie na efekty przeznaczono duże pieniądze, a jest ich niewiele ujęć wypadają bardzo dobrze. Katapultujący się Bat-Pod z Thumblera to świetnie stworzona scena, więc nie wiem, gdzie ty tam widzisz sztuczność. A w zwiastunie TASM pokazano bardzo dużo CGI (które miało być minimalizowane), w dodatku tak jak już pisałem tylko Lizard wygląda bardzo dobrze, bo główny bohater kołyszący się na pajęczynie, to cały czas ta sama animowana kukiełka co 10 lat temu.

A kończąc gadkę o TDK to jest on najlepszą, filmową adaptacją komiksu, tylko film zgubiła jego popularność za oceanem. Kiedy Amerykanie wychwalali go wniebogłosy, inne narody (jak Polska), które są inaczej nastawione mentalnie, bo nie czyta się w nich na co dzień komiksów zaczęły film mocno krytykować. Owszem, w TDK są błedy - ale któy film ich nie ma? Żaden nie jest doskonały. Za to "Mroczny rycerz" stał się niezwykle poważną historią, z mrocznymi postaciami, a także obrazem, w którym bardziej liczy się aktorstwo, relacje między bohaterami i napięcie, niż sceny akcji oraz bijący brawo superherosowi tłum.

• magneto_ magneto_

1. Twoja sprawa, jak wchodzisz w dyskusję, a potem olewasz i nie czytasz...
                2. Nie chodzi o to, że jestem wielkim fanem, lubię wiele rzeczy, chodzi o to, że albo ja jestem cholernie głupi, albo reszta ludzi taka jest... z jednej strony potwierdziło się to co mówiłem przed premierą, a z drugiej, ci "inni" i tak nie myślą, dlaczego jest coś takie a nie inne,i dalej coś gnoi... to mnie tak irytuje...
                3. Dla mnie scena katapulty bat poda... jest głupia... po prostu dziwi fakt, że raz nolan ewidentnie chce tworzyć świat, realniejszy... a potem trochę się przyznaje "no nie udało się,to jednak film na podstawie komiksu, i będą tam sceny jak super czołg tumbler, w nim super motocykl bat pod, a dent wytrzymuje niemożliwy ból i trzyma oko za pomocą siły woli" ;) Poza tym sama scena wygląda trochę słabo, szczególnie gdy opadają.. te dysze? z hakami nad kołem.
                4. Wiesz... żebyś się nie zdziwił w wielu scenach, bo wszystkie na wysokości piętrowych domostw były robione za pomocą kaskaderów i wiele gdzie nie używano zbyt wielu kątów ujęć, więc żebyś się nie pomylił co do tego czy cgi, czy kaskader. I tak apropo, powiedz mi czego ty oczekujesz, jakich rzeczy oczekujesz, gdy spider-man jest w powietrzu, bo dla twojej wiadomości, gdy są zbliżenia to jest to spider na zielonym planie a nie cgi, ale ok, powiedz mi więc czego oczekujesz.
                5. Taa... tylko w tym problem iż tdk właśnie spowodował to iż został pokazywany jako film idealny, gdzie błędów nie ma i wszystkie filmy na podstawie komiksu powinny być mroczne, smutne, NIE POWINNO BYĆ KATEGORYCZNIE TĘCZY I RÓŻU...
                ale gdyby tak na to patrzeć... czy oglądałeś film SUPER? o takim gościu w czerwonym wdzianku z kluczem francuskim, który chce być superbohaterem... gdyby oceniać tak jak ty i wielu innych, to przy filmie SUPER, batman od nolana jest tylko gościem który umie płakać, a ruszy tyłek i zrobi coś gdy się go zmotywuje jaki to Batman nie powinien być i inne ble ble, oczywiście motywuje alfred ;)
                Tak więc wiesz... mrok mrokiem, ale ułuda, ułudą, gdyby tak porównywać, to tdk przy super jest bajką dla dzieci ;)

• Juby_ Juby_

Nie widziałem tego filmu, a nawet nigdy o nim nie czytałem.

"Twoja sprawa, jak wchodzisz w dyskusję, a potem olewasz i nie czytasz..." - przeczytaj jeszcze raz moje pierwsze zdanie poprzedniej wypowiedzi. Gdzie ja tam napisałem, że nie przeczytałem twojego posta? :P

Co do twojego drugiego punktu, to łatwo dostrzec, że cię irytuje taka sytuacja, ale nie musisz się z tego powodu wyżywać na mnie. ;D A katapulta Bat Poda jest tak samo realna jak katapultowanie z odrzutowca. To, że Nolan nie zawsze trzyma się realności jednak jest faktem i największym minusem TDK (a właściwie jedynym poważnym, przez którego nie wystawiam mu maksymalnej oceny).

W kwestii CGI to drażni mnie dzisiejsze kino, które ewidentnie idzie na ilość, a nie jakość. "Jurassic Park" sprzed 19 lat zawierał tylko 80 ujęć CGI a do dziś wyglądają niezwykle naturalnie (nie mówiąc już o drugiej części, w której jedno ujęcie wygląda dla mnie jak żywy Tyranozaur). Tylko nieliczne filmy osiągają obecnie podobny poziom, ale wydaje się na nie ogromne pieniądze. Póki co najlepszym efektem CGI jaki widziałem jest cały czas Davy Jones ze "Skrzyni umarlaka". Przy nim każde ujęcie latającego Spider-Man wygląda jakby do produkcji filmu zaangażowano jakieś mało doświadczone studio. Ale Lizard (co cały czas powtarzam) prezentuje się znakomicie.

Pozdrawiam.

• magneto_ magneto_

Można to rozumieć dwojako, ty rozumiesz to tak, a ja tak: aż nie chce mi się tego czytać, ty to rozumiesz jako możliwość, ja jako oświadczenie.

Ja nie rozumiem co jest sztuczne w spider-manie w powietrzu, napisz dokładnie o jakie sceny ci chodzi ;)

• bastek66 bastek66

+znacznie lepszy trailer od poprzedniego
    +sarkastyczny Peter jak w komiksach

-brak JJJ
    -wolałbym MJ zamiast Gwen
    -mechaniczne sieciosploty

• Charism Charism

1) Peter dopiero w LO, jeszcze nie pracuje robiąc zdjecia. ;)
      2) Przywiazanie. Strzelam, ze pewnie nawet nie znasz postaci Gwen. Strzelam. Poza tym: wszyscy tylko nie Kirsten Dunst (no dobra, Scarlett tez bym nie zdzierżył)
      3) Jeśli będize (a bedzie) to sensownie pokazane w filmie, to czemu nie? Lepiej żeby po ugryzieniu przez zmutowanego pająka sieć wylatywała z .. nadgarstka? : )

• PawelM PawelM

DB w filmie się pojawi, więc jest szansa na JJJ w sequelu
        kostium wygląda całkiem dobrze, choć w niektórych scenach zbyt świecący (może deszczowe sceny), Lizard nie ma paszczy a to duży minus choć samo wykonanie ujdzie
        http://i12.photobucket.com/albums/a205/DarthVader28/63585cbd...
        http://i12.photobucket.com/albums/a205/DarthVader28/lizard-e...
        http://i12.photobucket.com/albums/a205/DarthVader28/9171417d...
        Miejscami akrobacje Spidera wyglądają zbyt nienaturalnie, sztucznie, może dlatego że to tylko ich fragmenty
        Do sieciosplotów nie byłem przekonany, ale jak już idą tą drogą Petera supergeniusza (scena z pisaniem równania na tablicy) to mogą byc i całkiem fajnie je wykorzystali - fajna scena z testowaniem ich, możliwość zmiana mocy i fakt że pajęczynki może braknąć (scena ze spadającym Spideyem na taksówke). Chociaż dziwi mnie w takim razie brak pasu w kostiumie, gdzie Spidey mógłby trzymać zapas sieci i który moim zdaniem poprawił by nieco wygląd stroju.
        http://i12.photobucket.com/albums/a205/DarthVader28/87f200a2...

• magneto_ magneto_

Spidey zazwyczaj miał pas pod kostiumem, a obecnie zazwyczaj ma wsunięte gadżety "pod gumkę od spodni" przynajmniej tak ostatnio robił jak np. wyciągał pluskwy lub aparat.

• Grievous Grievous

Cholera, świetny zwiastun! Wszystkie moje wątpliwości zniknęły. Nawet Lizard nieźle w tych migawkach się prezentuje. Bardzo podoba mi się kaskaderka (nigdy nie lubiłem cyfrowych dublerów), Garfield lepiej prezentuje się na tym zwiastunie niż na poprzednim i zdjęciach. Jedynie trochę ten kostium dalej mnie razi, zdecydowanie wolałem ten z filmów Raimiego, ale przyzwyczaję się.

Wczoraj kapitalny spot Avengers, dzisiaj świetny Spider-Man. Pięknie się tydzień zaczął :D

Ps. Wie kto gdzie można ten trailer w 3D pobrać?

• czuczulka czuczulka

Pobierz i zainstaluj You Tube Downloader wklej link http://www.youtube.com/watch?v=JYRw1uoH2dA&feature=playe... i kliknij "pobierz" :)

• Charism Charism

w 3d pobrać? Hohoho, moze byc iezko. W zyciu nie slyszalem o takiej mozliwosci. Zwlaszcza, ze trailer nie jest jeszcze nawet w kinach...

• czuczulka czuczulka

Mi też się na początku nie podobały wyrzutnie sieci, ale teraz się przyzwyczaiłem, a tak poza tym to nudne by było znowu oglądanie jak Peter strzela pajęczyną z rąk.

• bastek66 bastek66

Wiem na pewno że przespała się z Normanem Osbornem.

• Charism Charism

:< toś mi zepsul humor. I nie, że spoilerem, ale treścią...

• SS_93

To było wymyślone po wielu latach za czasów Straczyńskiego (ok. 2000). Historia o śmierci Gwen została wydana bodajże w 1972. Jak większość lubi pracę tego scenarzysty, to duża część nie uznaje tej historii. Ja także.

Dla pocieszenia powiem, że w Ultimate nigdy z nikim nie spała. Została zabita przez Carnage'a. Potem powrócił jej klon, który był przez jakiś czas Carnage'm 2. Została również dziewczyną Petera (rozstali krótko przed jego śmiercią w USM 160), a aktualnie razem z May Parker wyemigrowała do Francji, zmieniając tożsamością i włosy na czarno.

• czuczulka czuczulka

Nareszcie szykuje się coś lepszego niż ta kicha Raimiego :DDD

• deathmaster deathmaster

To jest mega! A Emma Stone wygląda rewelacyjnie jako Gwen. To chyba będzie jedyny przypadek, kiedy polubię tę postać.

• Kazioo Kazioo

W przeciwieństwie do Avegners ("oh, jesteśmy cool i lecą jakieś alieny trzeba je zbić i będzie czad!") tutaj zaprezentowano jakiś potencjał na fabułę i normalny film, w którym sceny dialogów tez będą miały sens.

Sceny kaskaderskie to wielki plus.

• Legend_Returns Legend_Returns

Spider Sama Raimiego mimo bycia bardzo fantasy jest jednocześnie bardzo życiowy i rzeczywisty,
    a ten nowy cieć który docelowo ma być realny to będzie bardziej fantasy niż to co stworzył Sam Raimi!
    Ironia jak diabli, hahaha!!!!!

• Charism Charism

? Moze jakieś argumenty?

Poczytaj se tutaj w innych tematach, nie będę się powtarzał(!).

• Charism Charism

Tja, najpierw napisałem tutaj, potem dopiero zauważyłem Twoje wypociny gdzie indziej. Bo niby kto normalny pisze to samo w 15 rożnych miejscach.

Napisałem to w "15 różnych miejscach", żeby mieć większą szansę na to że mi ktoś odpowie.

• mieszkoxxx mieszkoxxx

szkoda że znowu tak dużo historii pokazali, ale muszę przyznać że Spider przy tym renderowanym z tamtych części porusza się o niebo lepiej!! na bank ide do kina :)

Nie ma hooya we wsi, ja do kina na ten nowy Shit Reboot nie idę - jestem oddany wizji Sama Raimiego!:)

• magneto_ magneto_

Boże... jaki ty jesteś żałosny, problem w tym, żę ty myślisz iż jesteś zabawny... ale tak kończą ludzie którzy nie mają chłopaka bądź dziewczyny, nie mają znajomych, ani zajęć, trollują i wydaje im się że są zabawni...

Nie oceniaj mnie po swoim nic nie wartym i nie udanym życiu, bo ja mam udane życie i nie trolluję!
                    Poza tym nie zamierzam być zabawny, kiedy nie wymaga tego sytuacja.

• magneto_ magneto_

Nie karm trolla, bo on cię podpuszcza :/

Trolla zobaczyć w swoim odbiciu lustrzanym.

• mac1991seth

Ludzie skarżą się na "remake" Spider-Mana, jednak nie jest to wcale taki głupi pomysł. Po pierwsze (z tego co przywidziało mi się na urywkach z zapowiedzi) w tej wersji Człowiek-Pająk nie strzela sieciami bezpośrednio z rąk, a ma zamontowane zbiorniki na nadgarstkach (pozytywne skojarzenie z serialem animowanym). Po drugie (idąc już tropem serialu animowanego) jest to doskonała okazja by wprowadzić Spider-Mana do filmu The Avengers 2 (który niejako już jest planowany) - jeśli mnie wspomnienia nie mylą, Nick Fury pojawił się w którymś/rychś epizodach serialu.

Jestem pozytywnej myśli.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: