coffee_with_patronus coffee_with_patronus

na początku gdy oglądnełam film po prostu sie w nim zakochalam.Ale po przeczytaniu całej sagi książek film jest zwykłym,jednym,wielkim zerem. W 1 cz. mają po 12 lat a nie 16,nie ma Clarisse,Annabeth ma blond włosy,Annabeth i Percy nie są parą w 1 cz tylko w ostatniej (5) i ojczym Percy'ego w 1 cz. później został zamieniony w kamienny posąg . Zachęcam was do przeczytania książki.Bo teraz książka jest moim życiem :DD

• raschel97 raschel97

ja też na początku oglądałam film i mi się spodobał.Po przeczytaniu książek byłam trochę zawiedziona ale nie wiem jak bym zniosła 12-latka w roli głównej.Z tym ojczymem nie masz racji bo w Amerykańskiej wersji na końcu jest zamieniony w posąg przez głowę meduzy która jest w lodówce (mimo że w tej części nie uczestniczy Sally).No i cieszę się że Jake Abel nie ma żadnej okropnej blizny.A Annabeth jako blondynka nie oddawała by jej osobowości.

• coffee_with_patronus coffee_with_patronus

normalnie jak Daniel Radcliffe w Harry Potter i kamień filozoficzny.Miał tam wtedy też około 11,12 lat.

• raschel97 raschel97

Ale wtedy by narzucili plagiat już teraz nie wiem czemu wszyscy porównują ten film do Harry'ego Pottera

• xxolciaxxd xxolciaxxd

Dokładnie! Zakochałam sie w tej sadze;D Ksiażki są super! Ale film też;] Jest dużo rzeczy, ktorych w ksiażce nie ma, ale i tak jest świetnie zrobiony;D Kogo sie zapytam, co widzial ten film to mówi że jest fajny. Nawet osoby, które takich filmów nie lubią;D

• Yoshimura Yoshimura

Pisanie postu typu "ksiazka lepsza od filmu" moim zdanie nie ma zadnego sensu. Ilez razy juz to czytalem na forum w FW.
    Gdyby bylo odwrotnie, pewnie temat byl by godny omawiania ;)

czy ja ten film porownuje do Harry'ego Pottera?Nie.Powiedziałam tylko ,ze fajnie by było gdy by był młodszy aktor.Widzę ,ze fanowie dają znac :D Mam jednak chyba prawo do dodawania własnej opini?

• Movie_Girl_10 Movie_Girl_10

Zgadzam sie z wami. książka o wiele lepsza. Bardzo kocham serię "Percy Jackson" Ricka Riordana ale film - jestem zawiedziona w ogóle nie zrobili na podstawie książki, ale wiadomo że to film nie umieszczą wszystkiego ale jak mogli pominąć tak ważne postacie!!!??? jak Dionizos lub Clariss - przecież ona w 2 części jest prawie główną postacią... ja sobie nie wyobrażam jak stworzą 2 część "morze Potworów"

Movie_Girl_10-dzięki :3Dokładnie!Zgadzam się pod każdym względem,fajnie ,że chociaż ty zauważasz takie rzeczy i popierasz moje zdanie ;) Albo nie było uznania Percy'go tylko od razu wiedzieli kogo on jest synem -.-'

• Kristen Kristen
    ocena: 6

W filmie też ojczym Percy'ego został zamieniony w kamień, tylko że to było pokazane już po napisach.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: