edissah edissah

Bajka zrobiona w 3d traci trochę swój urok bo niektóre elementy, jak drzewa czy w ogóle
natura czasami wyglądały jak doklejone. Poza tym miło się ogląda. Jednak myślę, że filmy
animowane z tak "starą" datą nie powinny być odnawiane w 3d tylko conajwyżej cyfrowo
gdyż po części tracą swój urok.

• uwieziona uwieziona
    ocena: 7

Zależy jaki. Króla Lwa się świetnie oglądało. No i te wspaniałe, niepowtarzalne uczucie, kiedy ogląda się w kinie, na dużym ekranie bajkę, którą się oglądało pasjami w dzieciństwie na kasecie VHS, to były czasy...a teraz to taki powrót do dzieciństwa, aż łza się w oku kręci jak się w kinie stare dobre Disneyowskie bajki ogląda. Ja ogólnie jestem za:) A na Piękną i Bestię już ostrzę sobie zęby:)

• dolliiz

zgadzam się - ja jednak wolę oglądać i pamiętać te bajki w "starej" wersji :)

• SzalonyChemik
    ocena: 10

Mnie się tam podobała Piękna i Bestia w 3D. Było to zrobione subtelnie, nic nie wyglądało na doklejone, a kolory były niesamowicie intensywne i soczyste.

• masquerade__ masquerade__
    ocena: 10

Mnie się podobało. Na kasecie mam okropnie zjechaną wersję, z lektorem (tutaj akurat wolę lektora niż dubbing, piosenki w wersji oryginalnej zostały wykonane dużo lepiej), a dzisiaj byłam w kinie z 8letnią siostrą i wyłam jak bóbr. To niesamowite, jak takie bajki ożywiają wspomnienia. Pamiętam, że jako mała dziewczynka miałam na ścianie kinowy plakat PiB, który wisiał w pokoju przez wiele wiele lat. Poza tym oglądać coś co budzi we mnie taki sentyment w takiej jakości... Coś pięknego.

• uwieziona uwieziona
      ocena: 7

Zgadzam się całkowicie co do kwestii wspomnień i sentymentu. Takie pójście do kina i obejrzenie sobie bajek na dużym ekranie, bajek które się oglądało pasjami w dzieciństwie jest piękne i jest to bogata w bardzo miłe doznania podróż sentymentalna. W moim odczuciu jest to wartościowe i bardzo przyjemne doznanie. Ludzie, z pokolenia wychowanego na bajkach Disneya myślę, że to najlepiej rozumieją.

• Purslane Purslane

Jak dla mnie odnawianie filmów w 3D to przegięcie, ale co kto lubi ;)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: