Esmerald
ocena: 10

http://fotelprzykominku.blox.pl/2010/10/Pozegnania.html Najciekawsze, że to bardziej film o życiu, niż o śmierci.

• elea78

To piękny, głęboki film i ciekawa recenzja. Miałam w czasie oglądania poczucie obcowania z mistyką. Poza tym jest film o bardzo wielu znaczeniach. Tak wiele rzeczy ciśnie sie do głowy, że nie wiem co napisać, jako najważniejsze.

• caroola88 caroola88

Wspaniały film. Jeden z takich,k tóre zapadają w pamięci na dłużej - nie jest żadnym dreszczowcem, acz, w jakiś sposób, trzyma w "napięciu" Piękny, refleksyjny film. Jeśli jednak ktoś nie jest w nastroju pogrązać się w zadumie o mocno smutnej tonacji - to raczej bym nie polecała.

Dla mnie cudo!

• Esmerald

Smucą mnie tylko relatywnie niskie oceny internautów. Film zasługuje na zdecydowanie wyższe noty.

• willowen

W końcu udało się film obejrzeć. Rzeczywiście daje do myślenia na temat naszego stosunku do śmierci, do szacunku wobec zmarłych. Mnie chyba najbardziej ujęła zdolność głównego bohatera do popłynięcia pod prąd opinii środowiska.

• Esmerald

Dla porządku dodam tylko, że bohater filmu "popłynął pod prąd" mając głębokie przekonanie, że to, co robi jest słuszne i przywraca godność zmarłym i daje satysfakcję rodzinie. Dla niego warto było w imię tych wartości przeciwstawić się swojemu środowisku.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: