N_Pietrow N_Pietrow
ocenił(a) na:1/10

jak w temacie ;/ niestety mam nawyk, że jak już zacznę oglądać to patrzę do końca. Strasznie się wymęczyłem. Dawno nie widziałem takiej dawki żenującego 'kina' ;/ żal

• jedrol8 jedrol8
    ocenił(a) na:7/10

Ale jesteś palantem, bez podania powodów krytykujesz film... idź się leczyć...

• N_Pietrow N_Pietrow

Palantem jestem ;-p dobre, dobre, wyśmienite, przeciekawe ;-p
      właśnie przeglądałem listę filmów, bo jest weekend, mam wolne i chciałem coś obejrzeć. Natrafiłem na ‘Pocałunek smoka’ wszedłem na filmweb, żeby zobaczyć o czym to jest i ku swemu zaskoczeniu ujrzałem, że już kiedyś oceniłem tą produkcję ;-]
      naprawdę zacne musi być to kino skoro tak mi w pamięć zapadło ;-p
      macie racje genialny obraz ;-p ci Chińczycy są tacy... chińscy ;-] a te sceny walki takie... yyy... waleczne ;-]

• nexus0 nexus0
    ocenił(a) na:8/10

A jakieś konkrety czemu wg. Ciebie ten film był daremny? Napisać o czymś, że było kiepskie bez podania sensownego powodu każdy potrafi. Dla mnie film bardzo dobry, świetna choreografia scen walk, bransoletka z trucizną zdecydowanie taki motyw na plus, Jet Li zagrał świetnie, wartka akcja praktycznie ciągle coś się dzieje. Film godny polecenia nie tylko fanom sztuk walk i Jeta Li.

• Michal_1987 Michal_1987

Znawcą kina to on raczej nie jest, ale rasistą z pewnością tak.

• N_Pietrow N_Pietrow

tak jestem też rasistą ;-]
        a to '87 w niku to zapewne rocznik ;-]
        no i zapomniałem dodać, że nie dam złego słowa powiedzieć na Jet Li, kawał piorunującego aktorstwa ;-p w ogóle ten błysk w oku ;-]

• TheUndertaker TheUndertaker
          ocenił(a) na:7/10

No tak...za to Piła to dla Ciebie arcydzieło i dałeś mu 10/10.
          Sekretne okno....3/10...tak samo Ojciec Chrzestny.
          Pocałunek smoka nie jest arcydziełem ale kupą też nie i żałosnym jest dać mu 1/10.
          Film jak dla mnie bardzo dobry, przyjemna fabuła, dobra muzyka, świetna choreografia bez matrixowych efektów a przedewszystkim genialny klimat świata przestępczego w Paryżu, dałem 7.
          "a to '87 w niku to zapewne rocznik ;-]" I co to zmienia że ten user jest z tego rocznika ?
          Ja jestem z rocznika '93 i według mnie to że mam 16 lat nic nie zmienia.

• N_Pietrow N_Pietrow

no widzisz taka jest różnica miedzy ludźmi, którzy mają własne zdanie a tymi którzy go nie mają ;-]
            ja filmu nie oceniam przez pryzmat tego czy powinien mi się podobać, bo jest dobry, bo gra w nim Johnny Depp, czy dlatego że jest to ojciec chrzestny, który 'wielkim filmem jest'.
            Piłę oglądałem jakieś 4 lata temu kiedy nie było jeszcze kontynuacji. Głównym problemem tego filmu jest to, że kontynuacje powstały. 10 dlatego, że to genialnie skonstruowany jeden wielkie efekt zaskoczenia. Uczta dla miłośników WOW na końcu.
            Sekretne okno - no tu się właśnie zaskoczenia nie udało osiągnąć (a chyba miało), bo od połowy filmu wiedziałem jak się skończy i się nudziłem.
            A ta artystyczna wizja mafii, której działalność sprowadza się do całowania dona w rękę i mówienia, że jest się czyimś bratem albo nie, nie przypada mi do gustu.
            87 - nie chodzi o to, że jest za młody, tylko że stary właśnie a jego wypowiedz była koszmarnie infantylna. To o rasizmie - nie wiem skąd mu się to wzieło ;-] z tego, że „chińczycy są tacy chińscy” ?!
            A jeśli idzie o ten klimat przestępczego Paryża, to proszę cię.
            Wszechobecna, bezpodstawna i nieracjonalnie wykazywana agresja, nie kierowana żadnym motywem.
            To żadna przestępczość. Jedna wielka bezskładna sieczka to nie klimat przestępczego miasta.

• geniusm

Rację może i masz ale źle to okazujesz. To że Tobie film się nie podobał nie znaczy że jest "kupą" a jedynie że Ty tak uważasz. Nie rób się wyrocznią za wszystkich bo nią nie jesteś.

• DarkBartek DarkBartek

Jeśli taki film oceniasz na 1.... to jak ocenisz Camp Rock? wrzucasz te filmy do jednego gara? Ty chyba w życiu nie widziałeś złego kina....Dać 1 "bo tak" każdy potrafi, ale dać 1 i uzasadnić...dla mnie film bardzo dobry ponieważ mi tam czegoś brakowało, ale oglądało się ok ;)

• N_Pietrow N_Pietrow

A dopuszczasz do swojej młodej głowy myśl, że dwoje ludzi może mieć różne gusta ?
                I czemu mam oceniać jakieś tam camp rock?! ;-]
                Pewnie oglądanie skończyłoby się dla mnie stanem podobnym do śmierci klinicznej.
                Możesz jakoś względnie zrozumiale wytłumaczyć o co ci chodzi ?
                Mi tez brakowało czegoś w tym filmie...
                Sensu ;-]
                (pasuje uzasadnienie?)

• akoziol3 akoziol3

To nie była bransoletka z trucizną tylko z igłami?! Zwróć uwagę że najpierw uśpił igłą w szpitalu pobitą prostytutkę, a później zabił gliniarza wbijając mu taką samą igłę w kark!

• pgrajcarek

Z powody tego filmu musiałem dać wyższą ocenę filmowy "Czarna Maska", który oceniam wyżej od "Pocałunku Smoka". Już nawet "Romeo musi umrzeć" oceniam wyżej, chociaż z dotychczas obejrzanych filmów był to dla mnie najnudniejszy z filmów Jeta Li :)

• jkmusic

" bransoletka z trucizną"....
      - zrywam boki ze śmiechu mhahahhhahhaa
      Poczytaj co to takiego igły do akupunktury.

• dziq_69 dziq_69

Kupa to była :)

• Sir Marco SirMarco

Gadasz głupoty. :/
    Dla mnie było to na prawdę miłe zaskoczenie. Wspaniała gra Fondy, Karyo i Li. Jak na film z tych klimatów rewelacja. :)

• giovanni50 giovanni50

Mi też się podobał
      Moim zdaniem ten film już jest kultowy tak jak Wejście Smoka czy Klasztor Szaolin

• gegop gegop
      ocenił(a) na:2/10

Twój komentarz tak mnie rozbawił, że postanowiłem dać o jeden punkcik więcej. hahahhahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahahahahahahahah. Doprawdy wspaniała gra Fondy. brakowało tekstu: My name is Fonda, Bridget Fonda.

• Sir Marco SirMarco

Nie zapomnij zażyć pigułek, które przepisał ci lekarz.

• gegop gegop

Zaiste dysponujesz poczuciem humoru!

• giovanni50 giovanni50

2/10 ale jestes żałosny

• gegop gegop

ubawiony jestem do łez <rotfl>

• Andreas786 Andreas786

Film na starcie spowodował, że był bez większego sensu. Co prawda sceny walki świetne, lecz akcja podaje przykład "Richard chciał zabić Liu Jiana by odzyskać taśmę na której widać jak zabił jakiegoś gościa by nie pójść do więzienia, ale nie przeszkodziło mu w trakcie pościgu pozabijać wiele niewinnych osób, chociażby w hotelu na początku lub w połowie filmu w tunelu, bodajże trzech kierowców, którzy akurat wysiedli z aut." Nie ma w tym żadnego usprawiedliwienia, że jest inspektorem. Właśnie za takie durne rzeczy film stracił swój urok aż moja ocena końcowa to 5/10.

• loren140 loren140

Przez calutki film inspektor sieje z broni do każdego kto się nawinie...nawet do swoich! Tunel i pokój"brudami"hotelowymi.
    A finałowa scena gdzie z 5m Li dostaje kulkę-nawet go nie wzrusza...potem z dziurą w plecach idzie w odwiedziny do szpitala!
    Dochodzą jeszcze dziwne sceny-luki...które powinny być oczywiste! Sierociniec-bohater wychodzi z postrzelona dziewczyną na rękach i mknie spokojnie aleją choć nie dawno dzieliło go tylko piętro od policjantów/pościgu.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: