twim twim
ocena: 2

... ten film jest beznadziejny. Mówi o bardzo ważnym i ciężkim temacie ale wystawianie mu
bdb oceny za samą tematykę to pomyłka. Jest beznadziejnie zagrany, scenariusz to kupa,
dialogi tak samo. Jest wiele sto razy lepszych produkcji traktujących o temacie Rwandy.
Chociażby "Hotel Rwanda" z 2004r. Ten gniot ODRADZAM.

• drenz drenz
    ocena: 8

"Hotel Rwanda" to przeciętne kino mające łapać za serducho, ale to takie filmy jak "Czasem w kwietniu", 'Podać Rękę Diabłu" czy nawet bardzo podobny do HR "Shooting Dogs" są lepsze niż papkowaty 'Hotel Rwanda". Są bardziej dosadne, sugestywne, bezkompromisowe. Nie potrafiłeś tego wychwycić, twoja strata.

• twim twim
      ocena: 2

"Shooting Dogs" oglądałem i uważam, że jest BDB. "Czasem w kwietniu" nie widziałem ale nadrobię. Co do "Hotel Rwanda" to mam odmienne zdanie, jest to bardzo dobry film, bardzo dobrze zrealizowany czego niestety nie można powiedzieć o "Podać rękę diabłu". Pomijając historię którą te filmy przekazują, nie można z czystym sumieniem, po obejrzeniu tego filmu powiedzieć, że jest dobrze zrealizowany i zagrany.

• ironioholiczka ironioholiczka
        ocena: 5

No cóz, miałam ogromne oczekiwania co do filmu Podać Rękę Diabłu ale strasznie mnie ten film rozczarował. Zgadzam się, że jest beznadziejnie zagrany i nie jest przekonywujący tak jak Hotel Rwanda, nie wspominając już o Czasem w Kwietniu, który moim zdaniem jest bezapelacyjnie najlepszym i najbardziej szokującym filmem o wydarzeniach w Rwandzie.

• misti27 misti27
          ocena: 8

Może film nie jest najwyższych lotów, ale to własnie od tego filmu zaczęłam tak porządnie interesować się historią Rwandy, mozna powiedzieć, ze oceniam tu odczucia i czy film zrobił na mnie wrażenie, a zrobił... albo raczej historia tych ludzi. W tamtym czasie Europa tak była przejęta sytuacją na Bałkanach, że ludobójstwo w Rwandzie umknęło prawie niezauważone... Ironio, dziękuję za informację o Czasem w Kwietniu, nie wiem jakim cudem umknął mi ten film.
          Takie filmy powinny byc obowiązkowymi pozycjami w szkołach zamiast niektórych lektur.

• ironioholiczka ironioholiczka
            ocena: 5

"Podać rękę diabłu" na pewno gniotem nie jest ale jest najsłabszy z wszystkich czterech filmów o ludobójstwie w Rwadzie.
            Co do samego zdarzenia mam wiele przemyśleń. Dlaczego tak mało ludzi w ogóle wie co tam się stało? Przecież jeżeli chodzi o skale i czas to było straszliwsze niż to co wydarzyło się podczas II wojny, ale kto by się przejmował "czarnuchami"...i pomyśleć,że to wszytko działo się pod koniec XX wieku...
            ps. Naprawdę polecam "Czasem w Kwietniu".

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: