pabl0s90 pabl0s90

Chyba nigdy nie widziałem gorszego filmu... no dobra widziałem ale tu się pan Spielberg nie popisał...Brawo za wymienienie w rzeszy aktorów kierowcy przesławionej ciężarówki mimo że ani razu się nie pokazał :) strata czasu

• trancefan1986 trancefan1986
    ocena: 10

No ale przecież mimo wszystko zagrał w filmie i prowadził ciężarówkę? W innych filmach też nie ujawniają kim jest czarny charakter, a na końcu jednak pokazują kto go zagrał.

• ural

Masz 5 lat i wychowałeś się na Harrym Potterze oraz na Pokemonach, więc trudno by ci się podobało.

• pabl0s90 pabl0s90

ty za to nie masz wiele więcej skoro wysnuwasz takie wnioski, oceniając film tylko po tym kto go zrobił a nie po sensie filmu tak właściwie to stawiasz się w ogóle na dziecko w wieku przedszkolnym które co by mu się nie działo zawsze wierzy w swoją mamę... no ale prostszymi słowami
      Film jest słaby, beznadziejne refleksje głównego bohatera tylko pieczętują całą nieudaną produkcję.

• KirovetsK700 KirovetsK700

Pewnie film ci się nie podobał, bo kierowca ciężarówki był murzynem;p

• talent711 talent711
    ocena: 8

hahaha :D
    reżyser też się nie pokazuje w filmie, a mimo to zawsze jest w napisach pierwszy i chyba nie masz z tym problemu? ;)

film nie ma jakiegoś głębszego sensu i szukanie go samo w sobie jest już błędem. myśle że to głównie dlatego film ci się nie spodobał. masz wyraźnie wskazany gatunek: thriller/akcja, więc czego się spodziewałeś? też mnie ostatnie sceny nie zachwyciły i brakuje tej kropki nad I, ale to nie znaczy że caly film jest tragiczny, bo nie jest.
    poziom napiecia wzrasta z kazda minutą, a o to chodzi. zdjęcia to mistrzostwo swiata, kamera pokazuje dokladnie to co widz chce zobaczyc, nie ma tam ani jednego przypadkowego ujęcia. to jest najmocniejszą stroną filmu i na tym powinienes sie skupić następnym razem podczas ogladania takich filmow. bo inaczej zaden ci sie nie spodoba nawet troche.

zresztą, 98% negatywnych komentarzy na filmwebie wynika z tego, że ktoś oglądał film akcji i nie znalazl w nim glebszego sensu, albo ogladal dramat i brakowalo mu wybuchow i poscigow. ktos ogladal melodramat i go wcale nie rozsmieszyl a jeszcze ktos science fiction i jest zawiedziony bo film nie jest oparty na faktach.
    po prostu zanim wlaczysz film, to przeczytaj cos o nim, niekoniecznie recenzje czy streszczenie, ale gatunek, rok, rezysera, kraj, aktorow. i jak ci nie odpowiada to nie ogladaj i nie trolluj pozniej na forum, albo ogladaj ale pomysl zanim napiszesz o nim cos negatywnego.

• pabl0s90 pabl0s90

Rozpisałeś się na tyle słów totalnie bez głębszego sensu no i sporo rzeczy Ci się pomieszało, a Twoje wnikliwe badania i wynik 98% są porażające jestem ciekaw jakiej statystyki i prawdopodobieństwa użyłeś do oszacowania tego wyniku, który stawia Ciebie genialnego widza nad wszystkimi. Marność na marnościami. Jest to jeden z pierwszych filmów Spielberga jako reżysera i widać tu pewne przymiarki, dodatkowo Spielberg jak wiadomo jest bardzo znanym producentem nie reżyserem. Ale marketing to marketing i fakt jest taki że na pewno znajdzie się kilka osób które dało wyższą ocenę ze względu na nazwisko Spielberg.

Dla tych co będą go chcieli wyłączyć już po chwili, polecam przewinąć do scen w barze, genialny komizm i błyskotliwy monolog.

• talent711 talent711
        ocena: 8

okej szefie
        co z tego ze to jego jeden z pierwszych filmow i ze czesciej jest producentem niz rezyserem? czy w zwiazku z tym ten film nie moze sie podobac? nawet mimo tego ze ma braki?
        a moja nota jest wynikiem subiektywnych odczuc. nie mam zamiaru bawic sie w filmową wyrocznie, jak film jest dobry ale mi sie nie podoba to go oceniam slabo i na odwrot, chyba mam do tego prawo, tak czy nie? film dostal ode mnie 8 za wzrastajace napiecie, a nie za rezysera.
        no i mam wrazenie ze jednak ty jestes widzem bardziej genialnym, bo skad wiedzialbys dlaczego ocenilem ten film tak a nie inaczej.

a te 98% to tylko taki przyklad, dla zobrazowania poziomu przecietnego polskiego widza. jak czytam komentarze na filmwebie to mam nieodparte wrazenie ze jest to wlasnie 98%. no ale bardzo trudno do tego dojsc samemu to tez nie mam ci tego za zle.

• pabl0s90 pabl0s90

nie mówiłem o Tobie tylko o sobie... ja oceniłem go nisko ale nie tak nisko bo wężę w samolocie i co tam jeszcze w samolocie innego to z tym jest nieporównywalnie gorsze ale u mnie za reżysera dostał +1, co do ostatniego zdania to niech Ci będzie tak na to patrząc to można tak stwierdzić

• McFlyPL McFlyPL

Słuchaj,ten film to klasyka,ma swoje lata.Pan Young Spilberg zrobił ten film za.. grosze,to nisko budżetowy Thriller,nie było go stać na superprodukcje.Pojedynek na Szosie został zrobiony na potrzeby niedzielnego show w telewizji MGM,nawet nie myślał o Hollywood.Okazało się że powstał genialny Thriller.Tyle o de mnie...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: