mofo77

atak na saracenów rozwalił mnie na łopatki. Rycerze w pełnej zbroi w pieszym ataku na
przeciwnika... No błagam :)

• manacors manacors
    ocena: 5

też mi się to podobało;)

• shigeko shigeko

same here

• prostareposta

Hahaha to samo chciałem napisać.

Najbardziej rozyebał system ten szaleńczy chaotyczny bieg :D

• mientek mientek
    ocena: 8

A mi jakoś to nie przeszkadzało, pewnie dlatego, że nie za bardzo interesuję się średniowieczem. Bliższe mi są czasy starożytne, a w filmie po prostu mieli być rycerze co z tego, że mają zbroje nie z epoki?

• ClarenceBachman

Racja Mientek. W filmie nikt ani nic nie sugeruje, że akcja toczy się w konkretnej epoce, ani że toczy się w ogóle w zmodyfikowanej rzeczywistości. To może być nawet całkiem inny świat, w której rycerze noszą takie zbroje a nie inne. Czepialstwo jest dobre, ale do momentu.

• pollyfonia pollyfonia
        ocena: 4

Wcale nie ma sugestii, oj wcale. Ja pozwoliłam sobie na czepianie się totalnie o wszystko. Od śmieszności efektów specjalnych po właśnie pewne nieścisłości historyczne.
        Rozłożyła mnie na łopatki scena walki z wilkami. Naprawdę godna pożałowania. Poza tym 'głębokie myśli' bohaterów, które na nieszczęście wypowiadali na głos.
        Akcja rozgrywa się podczas epidemii 'czarnej śmierci' (dżumy) w Europie, którą uważano za karę boską (a jednak była od demona, jak się dowiadujemy). Najgorsza jej plaga to lata 1347 - 1352. Sugerują na to głównie maski lekarzy, chociaż chyba wygląd zakażonych też jest całkiem nieźle oddany. A panowie główni bohaterzy byli na krucjacie w latach 1343 - 1351 z polecenia papieża Klemensa VI.

• Skyer

no i co z tego ... to nie jest film historyczny dlatego nie mogę zrozumieć oburzenia niektórych użytkowników. Chcecie zobaczyć jak naprawdę to wszystko wyglądało? Mało to jest programów historycznych? Wielcy znawcy sie znaleźli przy filmie w którym każdy minimalnie myślący człowiek odróżni co jest prawdą a co nie ...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: