Gdy rodzi się człowiek, przychodzi na świat jako biała czysta kartka, to, co na tej kartce zostanie napisane zależy od ludzi z którymi zetknie nas los, oraz naszego charakteru… Tytułowy „Prorok” jest taką czystą kartką… Młody chłopak arabskiego pochodzenia trafia do więzienia, prawdopodobnie niesłusznie. Jest dumny i charakterny, niewykształcony aczkolwiek inteligentny. Sądzi, że w piekle, do którego trafił uda mu się przetrwać dzięki silnej woli bez pomocy innych, niestety okazuje się to fikcją. Malik w piekle poznaje diabła, który twardym kopytem wgniata jego dumną twarz w ziemię i pokazuje mu gdzie jest jego miejsce… Malik jest jednak sprytny i inteligentny, chcąc nie chcąc musi przyjąć grę w otwarte karty z diabłem, gra toczy się o jego życie, Malik gra tak dobrze, że na końcu ogrywa diabła…Czy jednak uratował pokaleczoną duszę, czy sam stał się diabłem? Ten film bez wątpienia jest arcydziełem, jest to dramat z prawdziwego zdarzenia, do tego świetny film gangsterski. Nie polecam go ludziom nadwrażliwym gdyż jest do bólu surowy oraz brutalny, nie polecam go fanom filmów akcji typu Rambo itp. bo też się zawiodą to nie jest film akcji. Jest to dramat połączony z kryminałem. Najlepszy i najbardziej realny film o więzieniu, oraz tym, co to miejsce robi z ludźmi, jaki widziałem. Arcydzieło !!!
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
pojutrze (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (Polska)
odcinek: s2e10
-
- filmweb.tvPolecane
- programy Filmwebu
5:35 odtwórz wideo Jerzy Engel