monika_rm_2
ocena: 4

Film mocno średni. I utwierdzam sie coraz bardziej w przekonaniu, ze Uma Thurman nie
nadaje sie do grania w komediach (Moja supereksdziewczyna, Przypadkowy maz).

• Maslana2203 Maslana2203

Właśnie skończyłam oglądać i muszę przyznać, że jest to najchętniej ,,postawiona" 1 w mojej ,,karierze".
    Oglądam całą masę komedii romantycznych. Są głupiutkie, przewidywalne i nierealne, ale jak sama nazwa wskazuje są ROMANTYCZNE. I zazwyczaj fabuła ma jakiś logiczny sens, wszystko trzyma się kupy i łączy w całość tak, żeby nikt nie musiał za dużo nad tym gdybać.
    Natomiast ,,Przypadkowy mąż" jest filmem absolutnie głupim, pozbawionym przesłania, romantyzmu i logiki.
    Jest tyle rzeczy, które mnie wkurzyły. Masa niepotrzebnych wątków, wziętych z dupy, w dodatku tak nieumiejętnie poprowadzonych, że sami twórcy zorientowali się jak beznadziejne to jest, i za każdym razem jak jakiś wątek im nie wychodził zaczynali kolejny jeszcze bardziej idiotyczny. Po co ta cała sprawa z firmą Richarda? Albo indyjskie wstawki? Postać tego kolegi Patricka.. brrr. To z jaką łatwością Richard ,,oddał" Emmę. Żadnego smutku, żadnej refleksji jeszcze zrobili scenę komediową z tego. I te idiotyczne podejście do związków, jakie ona manifestowała w swoich audycjach, w swojej książce! Kto to kupuje? Wszystkie wpatrzone w nią naiwne, niesamodzielne kobiety, ślepo ufające w jej niezawodne osądy. W ogóle cała jej postać jest tak chaotyczna, niezrozumiała, nieuporządkowana, że właściwie nie wiem za co mogłabym ją lubić.. O prawdziwej miłości mówić nie można, bo żaden z wątków o niej nie opowiadał. Patrick zapomniał o Sofii kompletnie (tak się nazywała jego narzeczona?), zakręcił się wokół pani doktor, której nienawidził, miał dać jej nauczkę i zranić ją, a zamiast tego zakochał się w niej, nawet nie wiadomo kiedy. Ona natomiast dla niego, również bez powodu rzuca narzeczonego, który jest w niej zakochany, daje jej poczucie bezpieczeństwa. Ale nie, nie ma tej iskry, wiięc to Patrick jest tym jedynym sratatta. I jeszcze idiotyczna sytuacja: gdy ona dowiaduje się o wszystkim, o tym jaką krzywdę tak naprawdę wyrządziła Patrickowi, zamiast przeprosić, bo naprawdę powinna jeszcze strzela focha.
    Film jest beznadziejny,. nie umiem odnaleźć w nim plusów, a moja wypowiedź jest kompletnie nieskładna i pisana pod wpływem emocji. Nie udało mi się przekazać wszystkiego co chciałam, i nie uda mi się to teraz bo zaplączę sie jeszcze bardziej. Tak ogromnego strasznego przerażającego GNIOTA nie widziałam nigdy, a nazwanie tego komedią romantyczną jest obrazą dla wszystkich filmów, które naprawdę należą do tego gatunku.

• milkaway milkaway
      ocena: 5

muszę się zgodzic niestety. Nawet całe moje uwielbienie dla Colina Firtha nie pomoże. Jak on mógł popełnić takie badziewie?

• LubieWieszaki LubieWieszaki

Odniosłam podobne wrażenie. Zamiast czuć satysfakcje, to czułam jakbym sobie strzeliła w stopę oglądając ten film.
        Również obejrzałam go ze względu na Colina i cóż. Nie grał źle, ale bądź co bądź zdusiła go ta " szalona " fabuła, a raczej jej brak.
        5/10, za Colina. I tak mam wrażenie, że zawyżam.

• haters_gonna_hate
      ocena: 3

Dobrze, że napisałaś to wszystko bo mi się nie chce a czuję dokładanie to samo. Shit straszny :/ No i ulżyło mi, że nie tylko ja obejrzałam ten film dla Colina. Gdyby nie on wyłączyła bym w połowie :/

• annastefania annastefania

brawo! dokladnie, brawo!

• Luna111 Luna111

Zgadzam się w całości! Już po pół godzinie miałam ochotę wyłączyć ten film, ale jakoś przemęczyłam do końca :/ Uma Thurman była żałosna w tym filmie :/ Nie jestem jej fanką, ale to było wyjątkowo kiepskie... Niestety nawet Colin filmu nie ratuje, a szkoda...

• Rom_di_Prisco Rom_di_Prisco
      ocena: 4

nie pozostaje nic innego jak zgodzić się z wami.ten film to naprawdę była porażka nic w zaskakującego i wszystko z góry wiadome.

• sisija sisija
    ocena: 10

A mnie pozostaje sie nie zgodzić z przedmócami . Nie przepadam za komediami , a ta w swoim gatunku jest jedną z lepszych . Postawiłam 10 być może za świetną kreacje Jeffreya Morgana .

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: