Kobiety a oglądanie filmów... (183 Odpowiedzi)

ostatnia odpowiedź: $topic.lastReply.user.name
Golan Golan

Czy tylko ja mam takiego pecha i nie potrafie znalezc godnej kompanki na ogladanie czegos ambitniejszego?

Zauwazylem, ze dziewczyny przerastaja wszelkiego rodzaju Sci-Fi niezaleznie od tego czy są sieczka czy prezentuja cos ambitniejszego (District 9). Przerasta je cos czego nie potrafia sobie wyobrazic ogarnac umyslem oraz popuscic wodze fantazji, ze mozemy nie byc na tym swiecie sami. Nie mowiac o odwiecznej walce miedzy czlowiekiem a maszybami (Hardwars, Terminator 2). Dla nich to są bajeczki... Heh az boje sie zapytac gdzie zyjemy i czym wg. niej jest kosmos...

Tak samo przedstawia sie sytuacja jesli chodzi o filmy zagadki. No k...a Uninvited (to akurat nie bylo ambitne, przytoczylem to ze wzgledu na zrozumienie filmu i zamyslu zakonczenia) i Infiltracja to chyba nie sa ciezkie filmy do rozminienia...

Jak to jest?

• Użytkownik usunięty

Hahaaha tu sami nołlajferzy siedzią ,więc odpowiedzi się nie spodziewaj.

• Użytkownik usunięty

Widze że mi prowokacja nie wyszała :(

• Cryworld Cryworld

Tobie nic tutaj nie wychodzi.

• Użytkownik usunięty

Talk to jest.. że nie ma różnicy czy to chłopak czy dziewczyna. To o czym piszesz równie dobrze można dostosowac do wielu facetów.

Po prostu znajdź sobie inteligentną dziewoję do oglądania.. i już.;)

• Użytkownik usunięty

Miało być 'tak to jest'.. a nie 'talk'.. :)

• autsajd_user

A czegoś Ty się po prostytutce spodziewał?!

• Użytkownik usunięty

hahaha cześc Tommy

• autsajd_user

Obrażasz mnie.

• Użytkownik usunięty

Kompromitujesz się.
          A, i w dodatku jesteś hipokrytą.

• autsajd_user

Ty się kompromitujesz twierdząc, że jestem Tommy'm.

• Użytkownik usunięty

Rezun ,użyszkodnik prawdopodobnie,ostatni sprawiedliwy,Tommy Angelo,Enzo,Encore,wszystkie klony a i tak jesteś tylko kolejnym wymysłem chorej wyobraźnie Eljota.

• autsajd_user

Jakiś Ty jest durny, przecież jestem Tobą.

• Użytkownik usunięty

W efekcie końcowym ,tak.

• Cyryn Cyryn

Ja mam przyjaciółkę z którą czasem oglądamy filmy. Filmy najczęściej Tarantina, ale oglądaliśmy już też np. Freaks (1932) czy Gabinet doktora Caligari. Z innymi natomiast oglądaliśmy w trójeczkę Obcego bo jesteśmy fanami tego filmu. Wystarczy znaleźć sobie znajomych o podobnych zainteresowaniach i po kłopocie ;)

• lazuryt lazuryt

Mnie nikt nie chce poznać (oglądanie filmów w tej sytuacji to betka )

• Użytkownik usunięty

Jeśli na codzień jesteś podobnego kalibru nudziarzem, to się nie dziwię...

• Tajler Tajler

A próbowałeś zaprosić jakąś do muzeum Rewolucji Październikowej?

• Martinn Martinn

Albo zafundować jej ciekawą wycieczkę do Armenii?

• Cryworld Cryworld

Bo niestety dla większości dziewczyn najlepsze jest to najprostrze kino i w dodatku o miłości. Mało która potrafi zrozumieć że kino może być czymś więcej.

• eMka0024 eMka0024

O tak, my tylko telenowele oglądamy - co za ignorancja.

Nie wiem jakie Wy spotykacie kobiety na swojej drodze, ale ja znam takie, które nie gustują tylko i wyłącznie w tanich romansidłach, zresztą sama do takich należę. Lubię filmy, które dają do myślenia, a nie "papkę dla niemowląt".

• Cryworld Cryworld

Tylko że jesteś w zdecydowanej mniejszości.

• eMka0024 eMka0024

To może zanim pójdziecie z jakąś dziewoją do kina to zapytajcie się w jakich filmach gustuje. Chyba lepiej iść z kumplem do kina niż z dziewczyną, której taki film nie będzie interesował.

• Cryworld Cryworld

Ale właśnie o to chodzi że żaden ambitniejszy film nie przypadnie jej do gustu i niewiadomo dlaczego. Czy to jest po prostu za trudne ?

• eMka0024 eMka0024

Wiesz nie siedzę w umyśle Twojej kobiety. Sam musisz się jej o to zapytać.
              Każda z nas jest przecież inna. Poza tym (o dziwo) istnieją również mężczyźni (niekoniecznie homoseksualni ;), którzy także lubią komedie romantyczne i inne romansidła. I niby jak to wytłumaczyć ?

• Cryworld Cryworld

Po pierwsze to nie pisałem o mojej dziewczynie tylko ogólnie. A po drugie to nie znam takiego mężczyzny...

• eMka0024 eMka0024

Ogólnie rzec biorąc kobiety są zdecydowanie bardziej uczuciowe i dlatego lubią wszelkiego rodzaju filmy o uczuciach, a niezbyt chętnie oglądają filmy pełne agresji, brutalności i przemocy. Większość, ale nie wszystkie.
                  A ja znam, nie jest gejem i ogląda przede wszystkim komedie romantyczne.

• Cryworld Cryworld

Ale nie chodzi o to że kobiety nie lubią brutalności, przemocy i ostrego seksu w filmach, tylko o to że muszą mieć podane wszystko na tacy i nie potrafią doszukać się czegoś co jest schowane.

• eMka0024 eMka0024

Ja np. nie lubię mieć wszystkiego podanego na tacy lubię sama sobie coś upolować. Nie mam żadnej przyjemności z oglądania przewidywalnych filmów, gdzie już z góry wiadomo jak się skończą, nie mówiąc już o fabule prostej jak budowa cepa.

• eMka0024 eMka0024

O tak, my tylko telenowele oglądamy - co za ignorancja.

Nie wiem jakie Wy spotykacie kobiety na swojej drodze, ale ja znam takie, które nie gustują tylko i wyłącznie w tanich romansidłach, zresztą sama do takich należę. Lubię filmy, które dają do myślenia, a nie "papkę dla niemowląt".

• Użytkownik usunięty

Popieram Emkę.
        Może ja nie jestem kobietą (chwila, sprawdzam..... nie, jestem!)?? Nie trawię telenoweli, komedii romantycznych, melodramatów, etc. i wolę "Szklaną pułapkę". Moja najlepsza przyjaciółka męczy chłopaka, bo mnie na żadne "Mamma mia" nie idzie wyciagnąć a on ostatecznie pójdzie. Ja za to ją ciągnę silą na "Wrogów publicznych" i nowe Bondy, co później muszę odpracowywać. A, i lubię Philipa Dicka, którego podobno kobiety nienawidzą. :P

• Użytkownik usunięty

oo - nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak "najprostrze" kino o miłości - na listość boską - nawet podkreśla na czerwono:/

• niemausera_ niemausera_

Kobieta cały film przegada, po to właśnie kręcą komedie romantyczne.

• lazuryt lazuryt

A jak wygląda w realu takie zjawisko jak ,, kobieta ,,?

• niemausera_ niemausera_

tego nie wiem

• lazuryt lazuryt

Ja też nie to coś w rodzaju ducha ?

• eMka0024 eMka0024

Zapytaj się mamusi :)

• lazuryt lazuryt

Dobry pomysł ale zapytam diabła ( oN ma w tej materii większe doświadczenie )

• Użytkownik usunięty

O tak... z pewnością...

• Cryworld Cryworld

Widzisz lazuryt, to jest kobieta^

Już wiesz jak wygląda ?

• Użytkownik usunięty

Ja tam lubię Science Fiction... Właściwie to większość filmów jakie oglądam to Sci-Fi. Ale mocnego horroru to ze mną nie obejrzy...

• Cryworld Cryworld

A podaj jakieś Twoje ulubione filmy s-f.

• Użytkownik usunięty

Terminator chociażby... dwójka lepsza (wg. mnie) od jedynki... niedługo może obejrzę trójkę. A.I - mam sentyment do tego filmu... I jeszcze parę by się znalazło... ale nie mam pamięci do tytułów...
        Obejrzałabym też tych Twoich "Watchmenów", ale mam problem ze zdobyciem tego filmu...

• Cryworld Cryworld

Aha :) No Terminator rewelacyjny (ale trójki lepiej nie oglądasz bo to chłam jakich mało żeby nie powiedzieć że trzecia część jest całkowitą śmiercią legendy Terminatora) a co do A.I. to ten film podoba się włąśnie bardziej kobietom, bo to takie wzruszające ;)

• lazuryt lazuryt

Terminator to szmelc najlepsza jest pierwsza część Obcego

• Użytkownik usunięty

Coś mi się pomieszało... T3 widziałam (słaby, pewnie dlatego zapomniałam)... miałam na myśli T4. Co do A.I - racja. Ostatnio właściwie wolę filmy fantasty... Ale T4 i Dystrykt 9 na pewno obejrzę... jak tylko wejdę w ich posiadanie...

• Cryworld Cryworld

Dystrykt 9 gorąco polecam bo to właśnie przykład s-f w najlepszym wydaniu. A co do T4 to tak samo jak T3, czyli słabiutko, ale jeśli lubisz efekty i Bale'a to Ci się spodoba :)

• Użytkownik usunięty

No właśnie Bale'a nie bardzo lubię... Ale w końcu nie on jeden gra w tym filmie...

• Użytkownik usunięty

jezusie nazareński!!! w dzisiejszych czasach, w dobie powszechnej kradzieży własności intelektualnych ktoś ma jeszcze problem ze znalezieniem filmów???? gdzieś ty się uchowała???? chyba, że oryginał chcesz, to wtedy rispekt....

• lazuryt lazuryt

A wiesz może gdzie można kupić stare nieme filmy

• Użytkownik usunięty

takie rarytasy, to chyba tylko na aukcjach różnorakich. czasem zdarzają się różne wydania kolekcjonerskie, ale w sklepach normalnie ich nie uświadczysz. parę lat temu np wyszła w polsce kolekcja starych horrorów z lat 30 i 40 i też w sklepie nie ma co tego szukać. gdyby nie internet, to byłoby ciężko.....

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: