nie wiem czy dobrze wybrałam kategorię ale myślę że może być ciekawie ;)
piszcie tutaj o swoich ulubionych bajkach ;) może któreś z nich oglądacie do dzisiaj ;> ?
moja ulubiona to byly smerfy ;P
pozdrawiam :))
nie wiem czy dobrze wybrałam kategorię ale myślę że może być ciekawie ;)
piszcie tutaj o swoich ulubionych bajkach ;) może któreś z nich oglądacie do dzisiaj ;> ?
moja ulubiona to byly smerfy ;P
pozdrawiam :))
https://www.youtube.com/watch?v=HE5T0uOLuM0
The New World of the Gnomes
:)
Królewna Śnieżka (wersja anime z kanału polonia 1 )W Królestwie Kalendarza,Bia Czarodziejka no i najważniejsze XD zawsze sie przy tym zalewałam łzami XD Zwierzęta z Zielonego Lasu
mailena Zwierzeta z Zielonego Lasu tyle pamiętam z ,,eko-bajek" ale krasnoludki chyba nie brały udziału
A w mojej szkole pasjami Pokemony oglądali ;) nawet ja mam gdzieś taką żółtą maskotkę podobną do rozciągniętego kangura, która po naduszeniu drze się na cały głos "Pikaciuuuuuuuuuuuuuuuu!!!" ;)). Ale do ulubionych bajek zaliczam Muminki oczywiście, Smerfy oczywiście ;), Scooby- Doo (od dziecka zamiłowanie do horrorów ;)), Flinstonowie, Jetsonowie i moja kochana Różowa Pantera. Tą ostatnią bajkę oglądałam bez przerwy i chętnie dziś bym sobie obejrzała ;)).
Czarodziejka z Księżyca :) Ostatnio mi ktoś przypomniał, tak samo jak Super Świnkę, MOJE NAJUKOCHAŃSZE "Fraglesy"!!!! Oczywiście :) także Smerfy, Gumisie,
Teraz jak już wcześniej ktoś wspomniał to "Zaczarowany ołówek" <---- pobudzał moją wyobraźnię.
Dużo tych bajeczek było :)
Księżniczka Sissy (chyba tak się pisało...), Franklin, albo Przygody Franklina, nie jestem pewna.
Dużo, dużo, bardzo dużo :)))
Scooby-doo oczywiście również, Flinstonowie (za to Jetsonów nie ścierpię). To tak "ogólnie" ;D
Pozdrawiam serdecznie :)
W dzieciństwie największego bzika miałam na punkcie serialu anime "Czarodziejka z Księżyca". Totalnie odbiło mi na jej punkcie; kolekcjonowałam wszystko, co się z tą bajką wiązało: komiksy, albumy, karteczki do segregatora...itd., a każdy odcinek oglądałam po sześć razy:-) Nadal mam słabość do tego anime i jak tylko mam okazje oglądam go, wciąż z taką samą z przyjemnością.
Disney, Hanna - Barbera (zarówno kreskówki na kasetach jak i dobranocki:-)), Królik Bugs,Cacper,Smerfy, Muminki(chociaż z początku panicznie bałam się Buki:-)).
Zgadzam sie Gumiśie byly spoko, ale ja nigdy nie zapomnę Alicji w krainie czarów Disney, a no i Król Lew ;-)
Pamiętam... "Muminki" były super ale w momencie gdy po raz pierwszy pojawiła się Buka chyba pierwszy raz w życiu się przestraszyłam... Na szczęście mi to nie zostało a horrory to moje ulubione filmy... :)
no coz w moim przypadku filmy disneya takie jak "Piekna i Bestia" Śpiąca Królewna xDxD ale muminki tez dawały czaduuu ; P
czy ktos z Was pamieta takie bajki/kreskowki:
jedna leciala na RTL7 i to bylo o jakiejs grupie pogromcow potworow (nie Ghostbuster) pamietam ze byl tam jeden chlopak co scigal wilkolaka ktory go ugryzl przez co on tez nim byl i walczyli potem bodajze w jakims kanale . Ten zly wilkolak byl z tego co pamietam siwy. Bardzo super bajka ale nie moge sobie przypomniec tytulu...
i druga
na tvn gdy rano lecialy bajki byla tez taka o malpach w kosmosie. Byl tam taki orangutan z rozdwojona jaznia i goryl ktory jak sie zdenerwowal zamienial sie w bestie i wszystko rozp....
Zna ktos moze tego tytuly??
Sądzę, że Devillord chodzi o tą samą bajkę czy też kreskówkę co mi, a mianowicie: opowiadała ona o grupie pogromców potworów którzy w swojej ekipe mieli człowieka który przemieniał sie w wilkołaka i walczyli z różnymi potworami jeżeli ktoś pamięta tytył tej bajki to bardzo bym prosił o podanie go bo szukam tego od 3 lat :)
Sądzę, że Devillord chodzi o tą samą bajkę czy też kreskówkę co mi, a mianowicie: opowiadała ona o grupie pogromców potworów którzy w swojej ekipe mieli człowieka który przemieniał sie w wilkołaka i walczyli z różnymi potworami jeżeli ktoś pamięta tytył tej bajki to bardzo bym prosił o podanie go bo szukam tego od 3 lat :)
ta kreskowka to "Monster Force" http://www.youtube.com/watch?v=QVhCT3Ppwyo
Bardzo potrzebuje waszej pomocy, przeglądajac wasze posty przypomniała mi się pewna bajka, nie pamiętam na którym programie leciała nietety. I to tylko skrawki informacji :P był młody chłopiec, wydaje mi się ze był związany z cywlilizacją majów, ten chłopiec odkrył takiego oglromnego złotego ptaka, mógł nim podróżowac, miał tez złoty ogromny statek który mógł przybierac bojową postac, chował maszt, wykorzystywał moc słonca itp. pamiętacie coś takiego ?
Hmm, a może pamiętacie Opowieści Pana Andersena?? To były świetne bajki :D Może wiecie gdzie można je pobrać?? Hihi, bo szczerze mówiąc chętnie bym sobie je pooglądała wieczorami ;)
Pytanie ... prosze o pomoc
czy pamiętacie może kiedys taka bajke ona była emitowana jakies 8 lat temu może nawet i nie. Bajka mówiła o jakiś tam krasnoludkach które ratowały świat pod charakterem ekologicznym że np jakis facet polował na zwierzeta to te krasnoludki tam jechały i pomagały ( z jakimis młodymi dziećmi ) ratować te zwierzeta. Bajka była emitowana na programie RTL7 ( pamietacie taki kanał ? :) nie chodzi mi nawet o te bajkę tylko i piosenke główną tej bajki naprawde długo już szukam tej piosenki ... byłabym wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedz ... z góry dziekuje :)
Zdecydowanie "Muminki"! One były dla mnie jak głęboki psychologiczny film, lub thriller (Buka, Hatifnatowie itd.;)) wśród prostych komedii i filmów obyczajowych.
p.s. to u góry to metafora, wiadomo, że Muminki nie są thrillerem, ale wzbudzały we mnie wtedy takie same emocje jak filmy psychologiczne, czy thrillery wzbudzają we mnie teraz, gdy (trochę) dorosłam.
U mnie Flintstonowie :]
Od jakiegos czasu leca na Pulsie, super było przypomnieć sobie te dawne czasy.
10 dla nich.
wow, niezłą jazdę miałaś ;) ale ja też bardzo muminki lubiłam a buka była świetna i naprawdę potrafiła wzbudzić postrach. do tego stopnia się musiała wgryźć w świadomość i pamięć ludzi, że nawet fanklub na kipme.pl buki teraz po latach znalazłam hehe
A moje to: "Królik Bugs", "Woody Woodpecker", "Przyjaciele z Zielonego Lasu" i oczywiście "Pokemony" ;)
A pamieta moze ktos taka bajkę o dziewczynce ktorej na poczatku mama czytala bajke potem ta mama zemdlala i ta dziewczynka przeniosla sie do jakiegos miejsca gdzie bylo pelno cukru i byl tam taki cukrowy stworek ktory chyba nazywal sie Kacper ale nie pamietam dokladnie;p Jak ktos to pamieta to prosze o tytul :D Zgory dzieki :*
wiesz, czarodziejkę z księżyca to można z stron ściągnąć.
na jednej stronie to nawet wszystkie odcinki były i to z polskimi napisami ;)
Moja to napewno "mała syrenka " i "piękna i bestia" Walta Disneya
strasznie dużo tego było. Np. pszczółka Maja, muminki, Reksio, przygody kota Filemona, Tom i Jerry, Scooby-doo, kaczor Donald itp :P
sporo bajek uwielbiałam, ale jedną kochałam najbardziej - Kubuuś Puchatek :D miałam portfelik, teczkę, piórnik, plecaczek i jeszcze coś tam z Kubusiem Puchatkiem ;p ;p