Średnia ocena dla całej twórczości
7,0/10 5.242
głosy
Średnia ocena
7,0/10 3
głosy
data urodzenia:1930-12-02
data śmierci:2012-02-25
miejsce urodzenia:Katowice, Polska
Ewa Starowieyska

biografia

+

Ewa Starowieyska jeszcze nie ma biografii na Filmwebie, możesz być pierwszym który ją doda!

znana z

filmografia

przejdź do zawodu:
tytułśredniaw roli
1970
6,7 
    1968
    5,0 
      1965
      6,7 
        1964
        7,3 
          1962
          7,1 
            1964
            7,3
            • (scenograf)
            • W 1956 roku ukończyła Wydział Scenografii warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych.
            • Jako scenograf, zadebiutowała w 1959 roku spektaklem "Przygoda florencka" Ludwika Hieronima Morstina w reżyserii Bronisława Kassowskiego w Teatrze im. Węgierki w Białymstoku.
            • Otrzymała następując odznaczenia państwowe:
              - 1977 r. - Złoty Krzyż Zasługi;
              - 2008 r. - Srebrny Medal "Zasłużony Kulturze Gloria Artis".

            dodaj nowy temat w dyskusji

            Dowiedz się więcej o