Średnia ocena dla całej twórczości
6,9/10 3.137
głosów
Średnia ocena
9,6/10 11
głosów
8 osób dodało do ulubionych
data urodzenia:1902-11-12
data śmierci:1973-03-24
miejsce urodzenia:Kraków, Austro-Węgry (obecnie Polska)
stan cywilny:żona Zofia Aleksandra Sykulska, córka Małgorzata (ur. 1940), syn Jan Piotr (ur. 1957)
Jan Marcin Szancer

biografia

+

Jan Marcin Szancer jeszcze nie ma biografii na Filmwebie, możesz być pierwszym który ją doda!

znany z

filmografia

przejdź do zawodu:
tytułśredniaw roli
1964
6,8 
     
    1961
    5,1 
       
      1959
      7,2 
         
        1939
        7,2 
           
          1964
          6,8 
             
            1946
            6,7 
               
              1946 
              3,6 
                 
                1949
                5,7Stolarz trumien
                • (niewymieniony w czołówce)
                1946
                3,6 
                   
                  • W 1926 roku ukończył krakowską Szkołę Sztuk Pięknych.
                  • Zmarł w Warszawie (Polska), został pochowany na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach.
                  • Opublikował dwa tomy wspomnień: "Curriculum vitae" (w 1969 roku) oraz "Teatr cudów" (w 1972 roku).

                  dyskusja

                  (2 tematy)
                  tytułautorpostyostatnio pisał

                  GENIALNA KRESKA !

                  Wspaniały ilustrator, rysownik, grafik. Przyjaciel Jana Brzechwy. Wszystkie ilustrowane Jego ręką dzieła literackie nabierają ... czytaj dalej
                  kamee kamee
                  ocena: 10
                  0
                   

                  Bardzo lubię

                  jego rysunki. - taki znany człowiek a dopiero ja czynie pierwszy wpis :(
                  0
                   

                  Dowiedz się więcej o

                  WTF:false,ads:true