Karol Okrasa słynny kucharz oraz gospodarz popularnego programu o gotowaniu "Kuchnia z Okrasą" przyszedł na świat 20 maja 1978 roku w Białej Podlaskiej. Swoje pierwsze kroki w dziedzinie gotowania stawiał u boku mamy i babci. Kolejnym krokiem było ukończenie Technikum Gastronomicznego im J. Pijanowskiego w Warszawie oraz studia na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Po studiach młody Okrasa podjął pracę jak kucharz w hotelu "Jan III Sobieski" w Warszawie, gdzie pracował do roku 1997 kiedy to wówczas został szefem kuchni w hotelu "Bristol" w Warszawie. Dziś Karol Okrasa prócz żony i satysfakcjonującej pracy jest także zwycięscą wielu prestiżowych konkursów m.in.: Oskara Kulinarnego w kategorii osobowość kulinarna i HERMES-a 2007 w kategorii osobowość gastronomii.
więcej wiek:
data urodzenia: 20 maja 1978
miejsce urodzenia: Biała Podlaska, Polska
wzrost: 191 cm