teraz disney to nie to samo co Król lew. Teraz to tylko Hannah Montana Camp rock Jonasowie i inne gówna kttórymi zachwyca sie 99% amerykanskich dzieci. Disney sie sku****ł
Jakie czasy taki Disney w epoce ipodow iphonów laptopów i innych nowinek technicznych czego się spodziewać innego.
Młodzież już niestety nie bawią klasyczne animacje wolę by im papke z mózgu robić głupkowatymi komercyjnymi komediami
Szkoda że disney "bawi" się już tylko grafiką komputerową tym 3d a nie może być tak jak kiedyś??np Piotruś pan,król lew są rysowane a dziś to tylko ta grafika ;/ wkurzające to
Jasne, że może być jak kiedyś: http://www.filmweb.pl/f375719/Ksi%C4%99%C5%BCniczka+i+%C5%BBaba,2009
Tyle co nic...
Dla mnie to nie do zrozumienia ze takie musicale Hannah montana i inne gówna cieszą się dużą popularnością stanach.. nie kapuje tego jak taka kicha może sie komuś podobać :| dobrze że za mlodu u mnie takich ciulstw nie było....
LUDZIE !! ale toy story jest pixara a nie disney'a, ale jesli o to to racja disney nie potrafi juz rysowac dobrzych bajek tylko tworzy kompem jakieś gó***
Ostatnim filmem PIXAR'a mieli być "Inemamocni", ale Disney w 2005 roku wykupił PIXAR'a i teraz PIXAR jest studiem animacyjny Disney'a - Disney Pixar Anbimation Studios.
Nie dziwcie się, że teraz każda nowa bajka Disney'a jest komputerowa. Od kilku lat cały świat obraca się wokół komputerów... widzieliście aby od jakiś 3 lat powstały jakiekolwiek bajki rysunkowe ( nie wliczając bajek typu Fineasz i Ferb) ? wątpię...
Jasne, np. Persepolis, Asterix i wikingowie i kinowa wersja Simpsonów. Ale fakt, w kinach jest ich coraz mniej. Tym bardziej cieszy fakt, że w piątek będzie Księżniczka i żaba, a za parę lat Disney zrobi Królową Śniegu rysowaną klasycznie.
nie bijcie mnie, ale ja nic nie mam do tej całej montany, ani innych 'chłamów'. tylko moim zdaniem powinni puszczać te seriale na jakimś innym kanale, bo tak dzieciaki uważają miley cyrus za symbol disney'a :/
A kto ci powiedział że Fineasz to bajka rysunkowa? To jest animacja komputerowa 2D (animacja wektorowa). Mało tego! Już Król Lew tak został stworzony. A konkretniej w programie Toon Boom Harmony ;) (to tak napisałem jakby ktoś chciał sprawdzić, czy trudno mieli).
ogólnie nie widze sensu w tym temacie, bo co zrobisz ze disney tak sie oszpecił? nic
a dzieciaki teraz za szybko chca byc dorosle i takie wymalowane hanny montanny im pasują... to jest tragedia. boje sie o to, co będą puszczac jak ja będę miec dzieci..
Możemy miec nadzieję, że jakieś fajne rysowane bajki jeszcze puszczą :)
W styczniu 2005 - The Walt Disney Company kupił PAKIET KONTROLNY akcji Pixara i wytwórnia ta stała się częścią Disneya.
To, że Disney ma ogromne udziały w Pixar to jeszcze nie powód by obrażać geniuszy z Pixara etykietką "Disney".
Nie bez powodu po dziś dzień nie wsadza się do jednego worka produkcji Disneya i Pixara - jest wręcz przeciwnie.
Disney to teraz chłam, a Pixar to głównie arcydzieła bijące na głowę to, co kiedykolwiek w swej karierze pokazał Disney.
Disney nigdy nie osiągnął takiego poziomu artystycznego, prezentował bajki, które prawie zawsze trafiały tylko do dzieci.
Do 2008 dzieła Pixara zdobyły 21 Oscarów.
Odwalcie się od Pixara i zajmijcie się swoim Disneykiem gdzie indziej. Na pewno nie w temacie produkcji Pixara - Toy Story.
Skąd u Ciebie taki jad?
Pixar robi dobre filmy ale nie wszystkie z nich to " arcydzieła " - nie widziałem jeszcze dwóch ostatnich produkcji tegoż studia ( " Walli-E " i " Up " ) ale z poprzednich filmów tejże wytworni naprawdę bardzo dobre są dwie części " Toy Story "," Ratatuj " i " Potwory i Spółka " - natomiast cztery inne to albo filmy słabe ( jak " Dawno temu w trawie " i " Auta " ) albo tylko dobre ( " Gdzie jest Nemo " i " Iniemamocni : ) i gdzie im tam do " Pięknej i Bestii "," Aladyna " czy do " Króla Lwa " - o klasykach z lat 1937 - 1966 nie wspominając.
Osobiście,pomimo sympatii dla tego studia uważam że animacja komputerowa " zadźgała " animację klasyczną ale nie winię tu Pixara tylko konkurencyjny DreamWorks który postanowił chyba ogłupić widzów kolejnymi,coraz mniej śmiesznymi i mało odkrywczymi kontynuacjami " Shreka " ( dwie pierwsze części są naprawdę dobre ale trójka to już dno ),klasyczny Disney miał swoje wady ale starał się przynajmniej co roku dawać swoim widzom coś zupełnie nowego i nie uraczył nas kinową kontynuacją nawet takich filmów które aż się o to prosiły ( np." Tarzan "," Atlantis " czy " Lilo i Stitch " ),wszystkie kontynuacje były tylko bladymi namiastkami oryginałów robionymi na rynek VHS / DVD ( bardzo mnie ta polityka denerwowała swego czasu ).
To że na rynku jest miejsce i dla animacji klasycznej i dla komputerowej rozumie właśnie ( moim zdaniem ) Pixar - to właśnie dlatego kiedyś słyszałem taka wypowiedź że oni ( Pixar 0 powinni robić to co im najlepiej wychodzi ( animacja komputerowa ) a Disney powinien robić to w czym on jest najlepszy ( klasyczna animacja ) - swoje znaczenie ma też udział Lassetera przy produkcji " Księżniczki i Żaby " - myślę że On rozumie znaczenie i rolę w historii animacji klasycznych produkcji Disneya.
Wszystko się zmienia, ja również wolę głównie stare produkcje, chociaż czasami znajdzie się coś nowego co warto zobaczyć. Nie tylko Disney ulega zmianie, np. polskie komedie też są teraz inne, kiedyś można się było bardziej pośmiać. Pewnie to wszystko kwestia pokoleniowego gustu, mój młodszy brat woli nowe produkcje :) bo to one właśnie są z jego dzieciństwa. Pozdro.