New Moon  

dodaj nowy temat
lista tematów
obserwuj
gorące tematy
faq
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 6:28 odpowiedz 
Jak ktoś piśnie to zbiję!
Ja jestem chłopakiem i również czekam na ten film. Już bardzo dawno temu przeczytałem książki. Zmierzch to porażka, bo źle zrealizowany. Wg. nie oddaje charakteru książki.
New Moon, jestem ciekawy czy będzie lepiej.
Tu nie chodzi o miłośc, tu chodzi o te walki z Volturi, nowonarodzonymi i nomadami. Przeczytałem zmierzch, wolę drapieżnych Volturi, od Cullenów.
Nie jestem żadnym gejem.
To takie dziwne, że lubię sagę zmierzch?
-_-.
Wiele chłopaków to przeczytało, jednak się tego wstydzi, bo media zrobili z tego opowieść dla małych dzieczynek, które bujają się w Edwardzie. Jak ktoś piśnie to nie wiem co zrobię. Dziewczynki czemu udajecie fankę filmów, jak nawet nic nie wiecie o książce, tylko przeczytaliście w Bravo i macie podnietę. Nienawidzę wilkołaków! Kocham Volturi i Nomadów ;D.
85 Odpowiedzi
strona »1 2

Uswiadomiona off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 10:23 odpowiedz 
Jestes pizdom!
  ascorp off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 10:25 odpowiedz 
Uswiadomiona dobre...;p
za krótki <br/>
  kaszdu_1994 off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 10:44 odpowiedz 
Ja nic nie mam przeciwko chłopakom którzy przeczytali sage :)
Zgadzam się z tobą że "media zrobiły z tego opowieść dla małych dzieczynek, które bujają się w Edwardzie" nic przeciwko niemu nie mam ale lubię ogólnie wampiry i wilkołaki :D
  roxsana2 off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 10:50 odpowiedz 
moim zdaniem facetow wkurza to iz ich kobiety tak leca na tego Edwarda chociaz ja tam nic w nim nie widze ale pan doktor no to co innego :D yhhyhy ale nie bede biegac i piszczec na jego widok... pff... kazdy ma ulubienca
po za tym jak by nie było saga opisuje wampira "wegetariania" ktory jest z zachowania i wygladu ideałem i każda chciałaby aby jej facet chociaz w 50% tak sie zachowywał... i mowie serio bo spotkałam sie z takimi wypowiedziami... ale tacy nei istnieja tylko ze meskie ega juz tego nie obejmuja bo przy tym trzeba pomyśleć.. ze to tylko fikcja... ale z drugiej strony to nei pokazuje ze maja kompleksy ktorych sie wsydza i ze dostrzegaja swoje wady... mmm.. i sa ciezko obrazeni na fakt ze ta saga ma takie powodzenie.. takie jest moje zdanie...

ja nie zaprzeczam przeczytałam sage obejrzałąm zmierzch ktory byl cienki ale to z braku funduszy wydajem i sie ze ta czesc bedzie lepsza i nei jestem zagorzala fanka czy cos... po prostu skoro przeczytałam cala sage ktorej kazdy tom to okolo 500stron i nie rzucilam ksiazka w kat no to znaczy ze jest niezla i wciaga...

xena_4 on line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 12:32 odpowiedz 
Ja tak samo nie mogę się już doczekać tego filmu. Z chęcią wybiorę się do kina (w UK). Mam tylko nadzieję, że tam nie spotkam piszczących dziewcząt, które skutecznie zakłócą mi odbiór filmu.
  kaszdu_1994 off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 12:57 odpowiedz 
Też unikam :D szalejących tłumów dlatego na razie sie nie wybieram i czekam aż pierwsza fala przejdzie i w kinach będzie względny spokój :)
Powodzenia i przyjemnego seansu ;D Ja chętnie bym obejrzała, ale w sumie tak bardzo mi się nie spieszy. A do kina nie mam tak po drodze. Moja siostra i tak ściągnie ten film, więc mogę spokojnie poczekać. ;]
maaaxioorr off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 17 listopada 2009 13:44 odpowiedz 
daj spokój ja też jestem facetem i od pół roku czekam na ten film ;p
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 17:34 odpowiedz 
Volturi? Nomadowie? Co kto lubi.

Lepiej jest jednak kochać kobiety.
  freepick off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum ma łeb na 10000 punktów 18 listopada 2009 18:02 odpowiedz 
Założę się o kompa, że on nie ma dziewczyny, lol.
A jak to się ma do rzeczy i co jest w tym takie zabawne?
  freepick off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum ma łeb na 10000 punktów 18 listopada 2009 18:20 odpowiedz 
Nie.. nic zabawnego nie ma w kochaniu nomady czy wampira.. i obnoszenia się tym publicznie, normalka.
O kurczę. A gdybym odkryła, że moja suczka w przypływie nudy zeżarła mi np. ściągi, nad którymi biedziłam się kilka godzin i zaczęłabym się w konsekwencji wyddzierać: "Zabiję tego psa!!!" posądziłbyś mnie o planowanie zabójstwa z premedytacją? Bo wydaje mi się, że oba stwierdzenia są równie prawomocne.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:28 odpowiedz 
Jeśli do człowieka powiesz "Zabiję Cię", to podchodzi to pod groźbę karalną.
Zapamiętam.

A przy okazji: znowu przed paroma dniami zachowałeś się po chamsku.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:34 odpowiedz 
Kiedy, co i jak? Wybacz, ale musisz mi odświeżyć pamięć jeśli mam wyrazić żal za swoje postępowanie.
Kiedy jedna użytkowniczka napisała, że jest koło trzydziestki i podobał jej się film, napisałeś: "Koło trzydziestki i 9? To kryzys wieku średniego przychodzi tak wcześnie?".
Już to widzę, jak wyrażasz żal. Uważam, że to było złośliwe, grubiańskie i niesprawiedliwe, bo ona nic dziwnego ani złego nie zrobiła.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:57 odpowiedz 
To było bardziej w formie żartu. Owszem, złośliwego, ale żartu. Zwyczajnie nie jestem w stanie zrozumieć, jak można tak wysoko ocenić zmierzch. A już w szczególności jak może to zrobić [teoretycznie] dorosła osoba. Powiedzmy, że to było dociekanie tego, co skłoniło ją do wystawienia takiej oceny.
I masz rację, żelu nie wyrażę. Głównie dlatego, że nie widzę nic złego w tym co powiedziałem. Wszak kryzys wieku średniego dotknie kiedyś każdego, więc nie ma nic obraźliwego w zapytaniu, czy to już.
I to była jej zbrodnia, tak? Ocena "Zmierzchu" na wyrost - a jeśli już byłeś taki ciekaw, nie mogłeś o to spytać delikatniej? Być może jestem ostatnią osobą, która mogłaby wydawać sądy w kwestii elegancji, ale to nie ja biegam od tematu do tematu wytykając innym głupotę i chamstwo.
Wszak nietaktem jest robić uwagę tyczącą się wieku kobiety.
A ja nie rozumiem, jak można oceniać kogoś na podstawie jego upodobań. I nie rozumiem, dlaczego, skoro przypisujesz sobie prawo wprowadzania porządku na forum tego filmu, musisz niesprawiedliwie traktować jego fanów, dogryzać im i jeszcze się upierać, że to z życzliwości.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 20:16 odpowiedz 
Ach, Bernee, Bernee. Nie powiedziałem, że to zbrodnia. Nawet tak nie zasugerowałem. Po prostu nie jestem w stanie zrozumieć, jak w takim wieku można zachwycać się czymś takim jak zmierzch. A tak wysoka ocena oznacza już raczej zachwyt. Po prostu z wiekiem gust powinien się choć odrobinę wysublimować. Tyczy się to zarówno kobiet, jak i mężczyzn.
Kobiety się o wiek nie pyta, zasada znana powszechnie. Ale czymże jest ciekawość o gust dorosłej kobiety i wnikanie w to, dlaczego plasuje się w nim tak wysoko coś tak marnego jak zmierzch? Nie robiłem jej uwag, że jest stara. Zapytałem tylko skąd się bierze ww. zjawisko.
Plus - nie przypisuję sobie prawa do czegokolwiek. Ale chamstwo i głupotę wręcz należy tępić. Przyjrzyj się dokładnie, a zauważysz, że wcale nie traktuję niesprawiedliwie fanów. Antyfanom też się dostaje. Bo nie chodzi tu o upodobania, lecz o prezentowaną głupotę. Zajrzyj chociażby na forum zmierzchu w niedawno powstałym "prześmiewczym" temacie w stylu "Edzio vs. zwykły facet".
Ach, i uświadomienie komuś, że zachowuje się jak idiota jest po części życzliwością. Jeśli taka osoba zda sobie z tego sprawę, będzie większa szansa, że to zmieni. Choć faktem jest, że nie robię tego z życzliwości, tylko z alergii na głupotę.
Nie lubię pouczać innych i nie lubię prawić morałów, bo zdaję sobie sprawę, że sama także bywałam wyjątkowo nieuprzejma. Wiem, że czepiam się i przesadzam z moimi uprzedzeniami, ale ktoś musi. Choćby ze względu na dawne nadużycia. Poza tym nie myślę, że akurat ona wykazała się głupotą i zasłużyła na brak szacunku i to w tym się różnimy. Przeważnie nie chodzi o to, co chcesz przekazać, tylko o ton, jakim się w takich wypadkach posługujesz, a jest on lekceważący, prześmiewczy, protekcjonalny, często wzgardliwy i nie powinno Cię dziwić, że tak potraktowani ludzie czują się znieważeni; Słusznie zresztą. Pozwalają się sprowokować i nawiązuje się dyskusja, w której starasz się udowodnić, jakimi są idiotami i na domiar złego, jak sam przyznajesz, czerpiesz z tego rozrywkę. Nie pojmuję, jak można stracić szacunek do kogoś, bo zachwycił się czymś miernego gatunku lub ustawił sobie na tapecie laptopa zdjęcie celebryta, którego nie cierpisz. A trudno mi uwierzyć, że zwróciłbyś się tak do osoby, która zdobyła Twoje uznanie. Taki "żart" mógłby być nieszkodliwy, kiedy jest się z kimś dostatecznie spoufalonym, bo inaczej złośliwościami sprawiasz tej osobie niezasłużoną przykrość.
Jeśli nie masz ochoty na kontynuowanie tej dyskusji, to powiedz. Zagadnąłeś mnie a ja po prostu, kiedy widzę - lub, jeśli wolisz, wydaje mi się, że widzę niekonsekwencję w czyimś działaniu, nie chcę milczeć i zachowywać się jak gdyby nic się nie stało, albo lepiej - jakbym to aprobowała. Chociaż moje zdanie w rzeczywistości niewiele się liczy. Możemy zakończyć tę rozmowę bo, jak widzę, namnożyło Ci się oponentów i rozumiem, że może to dla Ciebie być i niewygodne i nieprzyjemne. I tak byłeś cierpliwy.
Mimo wszystko mogłeś uprzedzić, że masz dosyć. Szkoda, że nie pomyślałeś, skoro wyraziłam się "to powiedz", że ja być może - czekam. Zresztą, nieważne.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:40 odpowiedz 
Czy wiecie, że w nomadach są kobiety np. Victoria? A w Volturi są również kobiety np. Jane, Renata?

Jak rozmawiać z ludźmi, którzy są niedoinformowani...
Mam dziewczynę, wg. czy to ma jakieś znaczenie.
-_-
  wampirka_filmweb off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:46 odpowiedz 
Tak, wiemy...też mi ciekawostki....brak słów...
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:48 odpowiedz 
Chodzi mi o innych, przeczytaj wcześniejsze komentarze..., od osób, którzy nie czytali książki.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:57 odpowiedz 
Są kobiety. Racja. Tylko one nie istnieją. A ja miałem na myśli te, które możesz spotkać na ulicy, gdy idziesz do szkoły. Wiesz, takie realne, z krwi i kości.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:00 odpowiedz 
No wiem, wiem sam mam taką. -_- ...///
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:03 odpowiedz 
Skoro masz, to miłość zachowaj dla niej. Myślę, że jeśli wie, że jest Twoją dziewczyną, to mogłoby jej się to spodobać.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:06 odpowiedz 
Heh, tak się tylko mówi, że coś się kocha.(chodzi o volturi) No jak mam nie wiedzieć, że jest moją dziewczyną xd.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:09 odpowiedz 
Czytaj ze zrozumieniem. Pytałem, czy ona o tym wie.

Się mówi, co się czuje. A nie mówi się, co się mówi.

BTW: czy to nie Ty jesteś przypadkiem tym człowiekiem, którego ojciec pisze recenzje filmów do gazety i lubi zmierzch?
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:20 odpowiedz 
Tak wie, choć nie jestem jakiś wielkim fanem, lubie sagę zmierzch.
No nie, że lubi zmierzch, tylko recenzuje filmy (zmierzch 6,5 na 10). I nie tylko do gazety.
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 20:26 odpowiedz 
Wciąż nie czytasz ze zrozumieniem: nie pytałem o to, czy ona wie, że lubisz zmierzch. Pytanie dotyczyło tego, czy ona wie, że jest Twoją dziewczyną. Czy może po prostu sam to sobie założyłeś.

A więc dobrze pamiętałem, że to Ty. Zatem jest szansa na rozwiązanie niedokończonej kwestii: do jakiej gazety pisze Twój ojciec? Bo poprzednie Twoje odpowiedzi w stylu "do jakiejś gazety" były co najmniej dziwne.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:45 odpowiedz 
Od razu daje wyjaśnienie, aby ktoś sobie nie pomyślał.
Czy wiecie, że w nomadach są kobiety np. Victoria? A w Volturi są również kobiety np. Jane, Renata? Chodzi o to, że wole drapieżnych, niebezpiecznych wampirów, od "Kulenków".

Jak rozmawiać z ludźmi, którzy są niedoinformowani...
  Cute_Death_Dealer off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:57 odpowiedz 
Ok! To skoro nie jesteś gejem to jesteś bi ? ; o

blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 18:59 odpowiedz 
Niby czemu ;O, mam dziewczynę. Nigdy mnie nie interesowali faceci (fuu)..
  Uzalezniona off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:08 odpowiedz 
Ponieważ już dawno doszliśmy tutaj wszyscy zgromadzeni do wniosku , że w tej książce chodzi o Edwarda. Tak naprawdę sęk tkwi w jego postaci, w jego pięknie którzy działa w podswiadomości każdej nastolatki która w okresie dojrzewania kiedy to hormony szaleją, szaleje na punkcie Cullena. Dlatego zrobi wszystko żeby iść dla niego do kina, kupić książkę, majtki czy przewodnik po jego torsie. Dlatego produkt jest kasowy. Więc skoro jesteś facetem i podoba Ci się film czy tam książka, to w sumie nie wiemy co Ci się podoba.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:13 odpowiedz 
Podobają mi się walki, między wampirami. Ci co są fanami Pattinsona(właściwie mylą go jako Edwarda), a oglądają film tylko dla niego, to nie są fani tylko pseudo-fani.

Przeczytajcie sobie te tematy na forum -

http://www.twilightseries.fora.pl/ogolnie,12/krytyka-sagi-tw...

http://www.twilightseries.fora.pl/ogolnie,12/fanki-vs-anty-f...
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:04 odpowiedz 
Miłość do wampirów podchodzi raczej pod nekrofilię.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:07 odpowiedz 
hahaha, rozbawiłeś mnie tym tekstem xd.
Tak jak mówiłem, tak się tylko mówi, że się kocha coś lub kogoś np. ktoś powie kocham telewizje, to co jest to miłość do przedmiotów martwych?
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:11 odpowiedz 
Nie chcę wnikać w zażyłość Twoich kontaktów z telewizorem, także lepiej nie kontynuuj tego wątku.
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:15 odpowiedz 
;O, dobra bez komentarza, widzę, że mnie nie rozumiesz, albo bardzo słaba prowokacja ;)
  dreamer91 off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:14 odpowiedz 
Do autora:

Wiesz, że wiem co czujesz?
Bo tez jestem chłopakiem i tez lubię Sagę Zmierzch.
Ogólnie wszystko o wampirach.

I to wcale nie znaczy że Ty bądź ja jesteśmy gejami.
Możesz oglądac i interesować sie czym chcesz, czyż nie?
To wolny kraj.
A Ci co tego nie rozumieją, to kij im w oko ;]
Pozdrawiam
  blueing off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:22 odpowiedz 
Ja też wszystko o wampirach. Wg. lubię horrory (choć zmierzch nim nie jest xd). Racja. ;)
  dreamer91 off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 19:24 odpowiedz 
Zmierzch jest bardziej romansidłem niz horrorem ^^
No ja tez je lubie xDDDD
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 20:18 odpowiedz 
Nie zniosę tego błędu, bo robisz go już nie pierwszy raz. Zatem zapamiętaj: "wg." nie jest skrótem od 'w ogóle' tylko od 'według'. Przyjąłeś do wiadomości?
gobias off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 22:07 odpowiedz 
legion, widząc twoje komentarze na forum, postanowiłem zarejestrować się na filmweb.pl tylko po to żeby napisać że .... jesteś idiotą. swoją pseudokrucjatę wobec głupoty powinieneś zacząć od zerknięcia w lustro i porządnego popracowania nad sobą. Utrudniasz dyskusje na forum. Przerywasz je bo taki właśnie skutek wywołują twoje wpisy. Zero dyskusji temat filmu, zero samokrytycyzmu, zero własnych przemyśleń z dala od utartych schematów (wydaje mi się nie wiem czy słusznie ale twoje wypowiedzi są strasznie przewidywalne), zero humoru, twoje żarty bardziej mnie irytują niż rozśmieszają. Pewnie zdziwić wielu może moja reakcja ale wydajesz mi się po prostu zapatrzonym w siebie gnojem, cwaniakiem uważającego się za najbardziej inteligentną istote na ziemi, albo chociaż na tym forum. Domyślam się że twoja ew. odpowiedź będzie dotyczyła sfery językowej tej wypowiedzi o co pewnie zresztą wypytasz swoją polonistkę w szkole, bo nie sądze że jesteś już dorosłą osobą a jak tak to.... zaraz kogo ja oszukuje przecież to nie możliwe:P
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 22:19 odpowiedz 
Witamy na filmwebie. Flaszkę powitalną przyniosłeś czy tylko swoje jakże głębokie przemyślenia?
gobias off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 22:35 odpowiedz 
brawo brawo widzę że próbujesz mnie jeszcze bardziej utwierdzić w moim przekonaniu. a flaszki nie odmowie owszem ale raczej nie z tobą tylko z osobą myśląca:) ale odpowiedz mi jaki jest twój cel w tym że jak pchła skaczesz po całym forum i nagle bez ostrzeżenia kąsasz (czy coś w tym stylu)
  Legion_ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 22:39 odpowiedz 
No Panie, taką psychoanalizę dokładną przeprowadziłeś, a podstaw nie wziąłeś pod uwagę? Nie dostaniesz zatem ode mnie zapłaty za konsultacje medyczne.
gobias off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 18 listopada 2009 22:44 odpowiedz 
podstawami tutaj jest doświadczenie. dlaczego latasz wokół tematu zamiast odpowiedzieć mi wprost na pytanie??
strona »1 2

W sieci od 18 marca 1998 roku, od 20 stycznia 2000 jako pierwszy serwis w Polsce dostępny w WAP. Pobierz logo Filmweb.
Znak filmweb jest zarejestrowanym znakiem towarowym podlegającym ochronie prawnej na mocy ustawy Prawo własności przemysłowej oraz Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych; wyłączne prawo do używania znaku posiada
Omnigence sp. z o.o.

Created by agencja interaktywna - artegence.