Polećcie mi jakieś ciężkie,mocne filmy psychologiczne,które warto oglądnąć,pliss;)
Milczenie owiec, oglądnij sobie milczenie owiec poniewaz to najlepszy thriller i w dodatku psychollogiczny
Może ci się spodobać Donnie darko :) Ja osobiście polecam Fight club, hooligans oraz Believer :):)::):)
Zobacz koniecznie "Funny Games" Haneke'go!!!! polecam też "Mroczna plażę", która wyszła teraz na dvd w serii horrory świata...z tej samej serii niezłe są "Czerwone pantofelki" czy "Zdjęcie śmierci"...nie wspominam o mistrzu psychologicznego kina czyli Davidzie Lynch'u, bo zakładam, że musisz go znać (ale jeśli nie, to przede wszystkim "Zagubiona autostrada" i "Dzikość serca")..."Lśnienie" Kubricka to też nistrzostwo i klasyka, niezła jest "Drabina Jakubowa"...pozdro
Butterfly Effect :)
The Hole (naprawde dobry)
donnie Darko
Requiem for a dream
Lilja 4-ever
1.shrek, szczegolnie dwojka jest mocna
2.jak rozetalem IIwojne swiatowa - 3czesci, trzyma w napieciu jak diabli
Polecam "Vanilla Sky" - film przy którym musisz pomyśleć i w ogóle jest spoko, pozdrówki ;*
stay
donnie darko
glowa do wycierania
slon
funny games
mechanik
motyl i skafander
drabina jakubowa
zrodlo
oxygen
the jacket
nekromantik
man behind the sun(dwie ostatnie pozycje to naprawde ciezkie i mocne filmy;))
Z najnowszych Wyspa Tajemnic pozycja obowiązkowa, Stay odradzam i Sile strachu tez mi się nie podobały gdzie Mroczne Godziny uważam za naprawdę bardzo dobry film tego gatunku.
Z cyklu "nie wiadomo o co chodzi":
"Stay"
"Zaginiona autostrada"
"Antychryst"
"Cube"
"Vanilla Sky"
Z cyklu "ciężko potem oddychać" ;):
"Zostawić Las Vegas"
"Sekretne okno"
"Zabójczy numer"
"I spit on your grave"
"Podejrzani"
"Requiem dla snu"
"Nieodwracalne"
"Tożsamość"
"Patologia"
"Eksperyment"
"Bandyta"
"Mechaniczna pomarańcza"
"Donnie Darko"
"Franklyn"
"American Psycho"
"Siedem"
"Lśnienie"
"Urodzeni mordercy"
"Mechanik"
"Oldboy"
"Wyspa tajemnic"
Pewnie wiele tytułów wyleciało mi z głowy, ale te powyżej to dobry początek ;)