Dziwne dni

Strange Days
1995
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12445
7,7 20 krytyków
Dziwne dni
powrót do forum filmu Dziwne dni

dla mnie najbardziej podobał się kawałek, który leciał na końcu. Deep Forest - "While the earth sleeps". :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Tomi_2

Mi również spodobał się ten kawałek - ma fajny klimat:)

Eskimo

a ja powiem nawet, ze cala sciezke dzwiekowa do tego filmu uwazam za nieprzecietna - zreszta caly film byl swietny

ocenił(a) film na 10
Tomi_2

Jezu ale to super film. Ostatni przypomnialem sobie o nim ale tytulu niemoglem skojazyc. Naszczescie na jednym forum dostalem pomoc :D. A co do muzyki to jest zarabista zreaszta tak jak ten film. Wraz z Equilibrium jest dlamnie najlepszym filmem S-F. Prawdziwe cudo polecam!!

ocenił(a) film na 8
marshall0

Uwielbiam ten kawałek na końcu!:) Majstersztyk Deep Forest i Petera Gabriela:)

Tomi_2

Muzyka w tym filmie jest faktycznie dobra.
Mój ulubiony kawałek to "Hardly wait" w wykonaniu Juliette Lewis i jej zespołu. Jej głos jest w nim tak piękny... ah! Idę posłuchac. :)

Tomi_2

Fajny kawałek (mam w kolekcji), ale mnie z tego filmu najbardziej spodobał się utwór Lori Carson & Graeme Revell - Fall In The Light.

Chan_Ka_Kui

też mi się ten najbardziej podoba, coś przepięknego, a gdy jeszcze się patrzy na Angelę Bassett... ;)
cały soundtrack jest przepyszny, a Juliette śpiewająca utwory PJ Harvey miażdży XD

Tomi_2

Dla poszukujących piosenek - link do strony z tytułami i informacjami gdzie dane piosenki były użyte (mam wrażenie, że gdzieś tu był już, ale nie mogłem znaleźc):
http://www.geocities.com/Hollywood/Lot/8220/soundtrk.html
Podstrona strony http://www.geocities.com/Hollywood/Lot/8220/index.html

użytkownik usunięty
Khaosth

podczas ogladania tego filmu wydawalo mi sie ze lecial w pewnym momencie Bob Marley ale cos nie widze tej pozycji na soundtracku

użytkownik usunięty

no, mialem racje, sciagnalem sobie ten film i w 15 minucie leci Bob Marley - Three little birds, a tego nie ma na soundtracku :D:D

ocenił(a) film na 9
Tomi_2

Popieram i dodatkowo dodaję kawałek Juliette Lewis - rewelacja... tak jak film

ocenił(a) film na 6
Falkor_2

Jej Juliette Lewis najlepiej w tym filmie właśnie śpiewa, ma genialnie elektryzujący śpiew, i jej ekspresja na scenie jest magnetyzująca. W sumie fajnie, że poświęciła się karierze piosenkarskiej, chociaż aktorką też była niezłą ;)

Falkor_2

Witam.Soundtrack jeden z lepszych jakie zrobili ludzie :D Cały jest świetny i pasuje do filmu, mój faworyt Satchel-Walk In Freedom.Tylko mam problem bo nie mogę znaleźć wersji w mp3 (mam kasetę z '95 tylko nie mam na czym słuchać).Z góry dzięki za podzielenie się:)