7,3 28 tys. ocen
7,3 10 1 27891
6,5 8 krytyków
Przyjaciel gangstera
powrót do forum filmu Przyjaciel gangstera

ocenił(a) film na 5

Otwieram w nudny wieczór telewizyjną gazetę (w której można uraczyć się tymi fajnymi gwiazdkami), patrzę na tytuł "Przyjaciel gangstera", spoglądam na ocenę i widzę 5/5. Czytam recenzję, jaki to zabawny do bólu brzucha film i jaki dobry. Oglądam i nadziwić się nie mogę jak bardzo recenzent się pomylił. Zazwyczaj nie zgadzam się z tymi gwiazdkami, gdy jest ich za mało, ale żeby było ich za dużo to już rzadkość. Film tak na prawdę średnio zabawny, z tym francuskim infantylnym humorem, fabuły praktycznie brak (oczywiście dobrej fabuły), główne postaci jakieś takie surrealistyczne i nierealne. Facet, który w filmie zyskał miano tylko bałwana, tak na prawdę jest kompletnym świrem i powinien wylądować w psychiatryku. Reno, bezwzględny gangster toleruje bałwana, tak jakby się z kimś o to założył ile wytrzyma. Wiem, że to komedia ale są inne sposoby na rozbawienie widza. Jak już wspomniałem brakuje tu porządnej fabuły, bo zamiast tego mamy bieganinę po mieście z całkiem fajnymi dialogami, ale jednak jest to tylko bieganina. Jean Reno i Depardieu są świetni, ale nie ratują filmu. Do tego marne zakończenie. 6/10 i ogromne rozczarowanie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
_Pablos_

O gustach się nie dyskutuje, ale mi ten film ZAWSZE poprawia humor :)

ocenił(a) film na 6
lucynapilo

No tak poprawia humor, przyjemny, pogodny film ale żeby 5/5 ! To już nie jest nawet lekka przesada, to nieporozumienie!