Ładunek

Cargo
2009
5,7 8,2 tys. ocen
5,7 10 1 8176
5,0 2 krytyków
Ładunek
powrót do forum filmu Ładunek

przestrzeń

ocenił(a) film na 8

świetnie jest tutaj uzyskana ta przestrzeń kosmosu, której brakuje mi w innych tego typu
produkcjach SF (gdzie może nasilona z kolei klaustrofobia powstaje w wyniku strzelanek, za
pomocą których istoty przeważnie nawiązują ze sobą kontakt;-).
w 'cargo' budują tę przestrzeń drobiazgi typu info od kapitana: 'wachta każdego z członków załogi
będzie trwała 8 miesięcy'. niezła perspektywa;-)
no i te ciągnące się korytarze na statku...przesuwające kubiki kontenerów, (trochę jak w cube),
gdzieś znikające w nieoświetlonej do końca otchłani...

yonten

Podobnie było w Obcy - 8 pasażer Nostromo.

ocenił(a) film na 3
yonten

1.Skąd się wzięła grawitacja na statku ? Powinien się obracać żeby wytworzyć sztuczne ciążenie... Druga głupota jeszcze większa. Czemu statek leciał ciągle na permanentnie włączonych silnikach? Żenada. 3 głupota. Przy dokowaniu statek żeby zwolnić ... wyłącza silniki !!!.
Te żenujące błędy sprawiły moją tak niską ocenę tego filmu. Panowie, takich rzeczy w sci-fi się nie robi. Do tego sam scenariusz to medley wielu innych filmów sci-fi dlatego nie ma w nim nic odkrywczego i jest mało wiarygodny. Wątek miłosny - zero absolutne. Nie wiem jak można temu filmowi dać aż 8/10.

ocenił(a) film na 5
Rockman92

statek miał ciągle włączone silniki, wystarczy ciąg odpowiednio silny i mamy sztuczną grawitacje ;), a to czemu ciągle były włączone to może dlatego żeby się zbliżyć jak najbardziej do prędkości granicznej (światła) innymi słowy połowa na przyśpieszeniu połowa drogi na ruchu opóźnionym. odnośnie zwolnienia -ok masz racje ;)

ocenił(a) film na 3
Legolas_9

oczywiście byłaby grawitacja ale inaczej by to wyglądało jak w filmie. "Podłoga" byłaby na samym końcu statku jakby na jego końcowej "ścianie". Ale mniejsza z tym. Ogólnie dziwny film.

ocenił(a) film na 5
Rockman92

Dziwny, to prawda i przypomina mi film pandorum z 2009, no ale ja gustuje w takich filmach ;)

ocenił(a) film na 3
Legolas_9

Pandorum było fajne:) lepsze od tego. I tez lubię sci-fi, interesuję się astronomią i nauką ale Cargo do mnie nie przemawia .