Ludzie przerażacie mnie...
Jak można być tak naiwnym??
To nie jest szklana pułapka!!!!!!
Może faktycznie tak się kończy i wcale mi się to nie podoba bo faktycznie film od scen pościgu staje się kompletnie naiwny.
Ludzie to jest bajka mająca na celu przedstawić kontrast pomiędzy dobrem i złem.Tu nie chodzi o spujności w scenariuszu,sceny batalistyczne i napewno nie o jakikolwiek konflikt w Nigerii.
Filmów wojennych się nie ogląda już w dzisiejszych czasach.
Czy "Czas Apokalipsy", "Łowca Jeleni", "Szeregowiec Ryan", czy choćby naiwny film "Wróg U Bram" były filmami wojennymi??
Według mnie nie,według mnie były to filmy o ludzich umieszczonych w bardziej lub mniej realnej rzeczywistości wojennej.
Filmy fabularne nie są robione po to żeby przedstawić realia wojny ponieważ tak naprawdę gdyby którykolwiek z tych filmów odzwierciedlał dokładny obraz wojny przypuszczam,że żaden z nas by nie miał ochoty go oglądać bo chyba dobrze wiemy jak na prawdę wygląda wojna i na pewno nie jest ona ckliwą historią o kobiecie z grupą komandosów przeprowadzających grupę Nigeryjczyków przez dżunglę.
Zastanówcie się nad tym i spójrzcie na ten film nie jak na film wojenny lecz jak na zwyczajną bajkę pokazującą dobro i zło.
A tak na marginesie chyba każdy się domyślił,że prawdziwym przesłaniem tego filmu było tylko jedno - "Tyle o nas wiemy ile nas sprawdzono"...
ja nie wiem jak ty patrzysz na ten film ale ja patrze na niego jako kolejny fajny film akcji z główną rolą Brucem Willisem