nanashi87 - jakoś nie moge Cię złapać na gadu... Płyta do mnie nie dotarła. Odezwij się na maila -
fanarin[at]wp.pl. W weekend będę w Twoich stronach...
Ciezko zdobyc ten film. Osobiscie natrafilem tylko na jakis w MKV dawno temu, ale to nie to samo, co polska wersja wydana przez video rondo na VHS. Nasz przerobka byla mroczna i ponura, mnie bylo glupawych, typowych dla jap. anime wstawek. Gdyby ktos dysponowal Polska wersja nawet na vhs to chetnie pogadam:)
Niestety posiadam tylko tą japońsko-amerykanńską wersję w mkv. Chociaż na
allegro widziałem, że ktoś wyprzedaje stare vhs'y i miał Świat Talizmanu.
Aukcja skończyła się zanim ją znalazłem a le kupującego nie było więc może
wznowi. Tu link:
http://allegro.pl/item871061716_swiat_talizmanu_okazja.html
coś mi się wydaje, ze pelęta się to gdzieś po strychu, Mogę zobaczeć jak coś :) jak ktoś wie jak się zrzuca z video na kompa to mogę spróbować.
Ja dopiero dziś przypadkiem znalazłem na youtube. Ponad 15 lat tej bajki szukałem. Opieralem sie tylko na skrawkach z pamięci. Jej alez wspomnienia z dziecinstwa
Miałem to samo... pamiętałem tylko okrągłe, wielkie roboty i szalonego pilota rozpadającego się statku kosmicznego.
Przeszukałem wszystkie pełnometrażowe anime na Filmwebie i w końcu się udało. :-)
Niedawno natrafiłem także na inny film, którego jakieś 25 lat temu rodzice zabronili mi oglądać, bo były tam "wstrętne i pokraczne kreatury".
Tak mi to w pamięci utkwiło, że co jakiś czas próbowałem ten film znaleźć (a zapamiętałem tylko jedną scenę - wyciskanie esencji życia z jakiegoś bohatera), ale bezskutecznie.
W końcu Google zdał egzamin i trafiłem na The Dark Crystal.
Podobnie było z Lensmanem. :)
I tym sposobem mam już wszystko, co chciałem sobie odświeżyć, a co męczyło mnie prawie całe moje życie.