Źródło

The Fountain
2006
7,3 92 tys. ocen
7,3 10 1 91505
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Przed chwila skończyłam ogladac The fountain.........
Moje wrazenia? Genialny mozna powiedziec jednym słowem, ale to wydaje sie zbyt mało. Dawno nie widziałam tak pieknego filmu.
Wzruszył mnie, zafascynował, przykuł, pobudził moje emocje, zadziałał na wrażliwosc, skłonił do refleksji. The fountain to nie tylko przepiekny wizualnie obraz, wspaniała muzyka ale coś więcej, ten film niesie ze soba głebsze przemyślenia na temat życia, śmierci, ukazuje przemijanie
odbiorca ktory dosc pobieznie obejrzy film moze czegos nie dostrzec, nie zrozumiec a wielka szkoda

ocenił(a) film na 10
comeawaywithme

Film niesamowity, robi wrażenie, mało filmów chce się oglądać po raz kolejny. Niesamowite przedstawienie a muzyka dopełnia swoim brzmieniem.
Film nie dla każdego, nie znaczy to że spodoba się tylko tej lepszej części. Myślę, że trzeba wykazać się jakimś stopniem wrażliwości aby dobrze zasmakować w tym kinie. Tak szczerze to nigdy nie myślałem że film może wzbudzić we mnie takie emocje. Aż dziw że ten obraz wyszedł spod ludzkich "rąk" :))

ocenił(a) film na 10
comeawaywithme

gorgeous!!
zgadzam się z przedmówcami,
pierwszy raz obejrzałem w kinie,
teraz na dvd
"Wzruszył mnie, zafascynował, przykuł, pobudził moje emocje, zadziałał na wrażliwosc, skłonił do refleksji"
Czekam na kolejny film by Aronofsky.

ocenił(a) film na 8
Artek_3

Polecam wam równiez "Once" czy "Przed wschodem slońca". Obrazy te naprawde warto zobaczyc:)

ocenił(a) film na 8
comeawaywithme

Film jakich mało, to na pewno.
Dla mnie momentami po prostu nudzący, pewnie teraz będzie, że jestem mało wrażliwy, możliwe, że tak jest.
Bardzo podobało mi się zakończenie, aczkolwiek nie lubię takich filmów.
To jest jak poezja, albo się ją kocha, albo tylko czyta.
Ten film to arcydzieło, ale trzeba chyba do tego dorosnąć, aby zrozumieć.

ocenił(a) film na 8
KaladzeKSG

8/10
Bardzo dobrze zagrany, świetna muzyka, ale za całość jednak 8/10...
Czegoś mi brakowało.

ocenił(a) film na 8
KaladzeKSG

Dzis znow mam okazje go zobaczyc tym razem nie sama. Ten film utrwala sie w pamięci, przyciaga i zostawia po sobie ślad. Polecam raz jeszcze. Miłego ogladania