7,0 42 tys. ocen
7,0 10 1 42270
7,5 44 krytyków
Życie Adeli – Rozdział 1 i 2
powrót do forum filmu Życie Adeli – Rozdział 1 i 2

No to

ocenił(a) film na 10

kiedy w Polsce?

Sqrchybyk

Zapewne na Nowych Horyzontach. Gutek się już pochwalił na Facebooku, że drugi rok z rzędu Palma jest ich. Więc (prawie) na pewno będzie na festiwalu.

ocenił(a) film na 10
Davus

Mnie raczej chodzi o nieco większy kawałek Polski niż Wrocław...

Sqrchybyk

Jedź na festiwal!

ocenił(a) film na 10
Davus

Chciałbym...

ocenił(a) film na 4
Sqrchybyk

Zawsze możesz poczekać na tournee Nowych Horyzontów, czyli pewnie gdzieś na październik, lub listopad. Ja tak dotarłem m.in. do Holy Motors i Za wzgórzami, bo na NH nie mogłem wtedy w lipcu pojechać.

ocenił(a) film na 10
Robert_Sawyer

Jasne, poczekać mogę :-(

ocenił(a) film na 8
Sqrchybyk

Wrocław...godzina drogi ode mnie,,,

ocenił(a) film na 10
Mr_MarQx

To w czasie NH jest ci czego zazdrościć... Ja póki co Wrocław tylko jako uczestnik zeszłorocznego maratonu oglądałem.

użytkownik usunięty
Sqrchybyk

na IMDB 9 października we francji, nie wiem na ile prawdopodobne, zwłaszcza, że nagroda może mieć wpływ, ale i tak pewnie coś koło tego wypadnie. musi trochę pojeździć po festiwalach.

Sqrchybyk

Na jesieni. Sądzę, że nie tylko na festiwalach :)

Sqrchybyk

oby nigdy

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

Bo wtedy przyjdzie Wielki Zły Biedroń i siłą zagoni cię do kina?

Sqrchybyk

sila to nic najgorzej ze niektorzy z wlasnej woli

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

Ale ciebie nikt do oglądania nie zmusi, prawda?

Sqrchybyk

nie wiem, powoli zaczynam sie obawiać o swoja nietykalność osobistą (narazie jest naruszona nietykalność estetyczna). np chcąc niechcąc widuje błazeńskie parady różnych zboków.

ocenił(a) film na 10
DonVitoCorleone

Fakt, te pochody ONRu i NOPu są nieco uciążliwe dla oka i ucha... No ale to przestrzeń publiczna jest i mamy (ponoć) demokrację, tak więc mogą swe poglądy i postulaty demonstrować. Oczywiście dopóki nie naruszają granic wolności słowa.

Sqrchybyk

oni akurat mnie nie raza choc i tak zajmuja za duzo miejsca i dra mordy. niemniej maja przynajmniej gustowniejsze ubrania

Sqrchybyk

ps tego pajaca powinni po dobroci wywalic z sejmu. jak nie -to sila

Sqrchybyk

"Firma Gutek Film, polski dystrybutor filmu, wprowadzi "Życie Adeli" do polskich kin jesienią 2013 roku." :)

ocenił(a) film na 10
autumn girl

Dzięki

użytkownik usunięty
autumn girl

Multipleksy to raczej nie będą, więc pozostaną pewnie wybrane mniejsze kina :( tak jak było w przypadku "Miłości"