7,0 42 tys. ocen
7,0 10 1 42270
7,5 44 krytyków
Życie Adeli – Rozdział 1 i 2
powrót do forum filmu Życie Adeli – Rozdział 1 i 2

PYTANKO

użytkownik usunięty

Czy ktoś mógłby mi łaskawie powiedzieć o co chodzi z drugą częścią tytułu tego filmu? Będzie
rozdział trzeci i kolejne? (Jak główna bohaterka umrze to pewnie nie, no ale...)

zastanawiam się nad tym samym.

ocenił(a) film na 9
xxxoliksxxx

reżyser nic nie mówił ale recenzenci sugerowali, że tak, mogą być dalsze części. Historia w filmie odbiega w końcówce od tej z komiksu, na podstawie której film nakręcono. Zakończenie jest typu open-ended więc może tak... Aczkolwiek po ostatnich wypowiedziach reżysera, że jego zdaniem film w ogóle nie powinien trafić od dystrybucji - można wątpić czy będzie kontynuował.

krafla

i po tym jak aktorki skrytykowały prace z tym reżyserem.

krafla

Nie słyszałem tej wypowiedzi. Możesz trochę więcej o tym napisać? Czemu wg niego nie powinien trafić do dystrybucji? NIe jest zadowolony z końcowego efektu czy jak? Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Spooky82

Wydaje sie ze poczul sie b. urazony krytyka scen erotycznych i wypowiedziami aktorek. I calkiem niedawno, wlasnie po tych krytycznych wypowiedziach uznal w wywiadzie, ze chyba jednak popelnil blad i ma watpliwosci czy film powinien trafic do dystrybucji. Ok, ma zlota palme. Mysle ze sie troche kryguje. Moze zrobi kiedys rozdz. 3 i 4. Ja przynajmniej na to licze :)

krafla

Dzięki za wyjaśnienie :) Ja się dopiero wybieram do kina na rozdział 1 i 2.

ocenił(a) film na 9
Spooky82

To jest wspaniały i kompletny film przedstawiający wycinek z życia. Kolejnych rozdziałów (od tego reżysera i z tymi aktorkami) nie będzie. Masz moje słowo :)

Spooky82

jest w wiadomościach gdzieś co mówiły.
Allen nie chciał by "Manhattan" wszedł do kin, na szczęście to się nie stało :)

ocenił(a) film na 3
Spooky82

http://www.filmweb.pl/news/Gwiazdy+%22%C5%BBycia+Adeli%22+krytykuj%C4%85+re%C5%B Cysera+filmu-98634

magmos

Dzięki. Faktycznie przegapiłem ten artykuł. Dziękuje również wszystkim powyżej za odpowiedź :)