7,0 42 tys. ocen
7,0 10 1 42270
7,5 44 krytyków
Życie Adeli – Rozdział 1 i 2
powrót do forum filmu Życie Adeli – Rozdział 1 i 2

z tego co wiem to nie będą grali tego filmu we wszystkich kinach, np. nie w Cinema City ;/

ocenił(a) film na 9
rosa08

Będąc ostatnio w Cinema City w Katowicach (zarówno w Silesii jak i Punkcie 44) widziałam plakaty reklamujące Życie Adeli zatem film najprawdopodobniej znajdzie się w ich repertuarze. Poza tym proponuję sprawdzić nadchodzące premiery w okolicznych kinach studyjnych - zawsze można na nie liczyć w takich sytuacjach.

ocenił(a) film na 8
koko_PL

Hmm ciekawe, bo na ich stronie internetowej w zapowiedziach nie ma tego filmu.

ocenił(a) film na 9
rosa08

Teraz już jest - Życie Adeli pojawiło się w zakładce "wkrótce".

rosa08

Ja również jestem ciekawa w jakich kinach będzie można obejrzeć ten film. Premiera niby w najbliższy piątek, 18 października. Sprawdziłam repertuar okolicznych kin(tych większych, komercyjnych i mniejszych - kin studyjnych itp.) i nigdzie nie znalazłam "Życia Adeli" :/ Dziwi mnie to. Film dostał złotą palmę w Cannes, powinien być szeroko reklamowany. Czyżby nasz kraj był aż tak pruderyjny?

wombat_girl

niestety - nasz kraj jest aż tak pruderyjny...

BenQ

Wreszcie znalazłam jakieś konkretne informacje. Od 18 października zagrają "Życie Adeli" w tych kinach, w których odbyły się pokazy przedpremierowe, czyli:

Warszawa - Kino Muranów

Warszawa - Kinoteka(tu od 21, bo wcześniej grają filmy z repertuaru 29. Warszawskiego Festiwalu Filmowego.

Poznań - Kino Muza(tu od 19)

Kraków - Kino Pod Baranami

Łódź - Kino Charlie

Ne znalazłam info, kiedy ten film będzie wyświetlany w wielkich sieciach kinowych typu Helios, czy Cinema City. "Wkrótce" to trochę mało...

ocenił(a) film na 9
wombat_girl

Wrocław - Kino Nowe Horyzonty (od 18 października)

ocenił(a) film na 9
wombat_girl

Jeżeli chodzi o Cinema City to od piątku film będzie można obejrzeć w pięciu kinach:

Warszawa - Arkadia
Warszawa - Sadyba
Katowice - Punkt 44
Kraków - Bonarka
Poznań - Kinepolis

ocenił(a) film na 8
koko_PL

niestety np. w kujawsko - pomorskim film w ogóle nie będzie wyświetlany ;] fail

rosa08

Na festiwalu w Toruniu będzie w przyszłym tyg

ocenił(a) film na 8
BenQ

no właśnie się wybieram, chociaż chciałam pójść na premierę ;p

rosa08

Tydzień w tę czy wewtę ;p

ocenił(a) film na 8
BenQ

robi różnicę, przynajmniej dla mnie :)

koko_PL

No to będzie chrupanie pachnącego inaczej popcornu:(( Ja na pewno pójdę obejrzeć do kina studyjnego

melania1964

"No to będzie chrupanie pachnącego inaczej popcornu" ???

Nigdy nie byłam w kinie studyjnym. Aż tak kiepsko tam jest? :P

ocenił(a) film na 9
wombat_girl

W kinach studyjnych nie sprzedaje się z reguły popcornu.

ocenił(a) film na 3
wombat_girl

Coś licho strasznie... Właśnie przeglądam sobie śląskie kina i jedynie w Katowicach, we wspomnianym Punkcie 44, wyświetlają jutro (czyt. w dniu premiery) ten film :/

magmos

Nieprawda, "Światowid " jest the best !! :)) - http://www.swiatowid.katowice.pl/index.php?id=first#18

ocenił(a) film na 3
melania1964

Faktycznie... przeoczyłam. Dzięki!