z tego co wiem to nie będą grali tego filmu we wszystkich kinach, np. nie w Cinema City ;/
Będąc ostatnio w Cinema City w Katowicach (zarówno w Silesii jak i Punkcie 44) widziałam plakaty reklamujące Życie Adeli zatem film najprawdopodobniej znajdzie się w ich repertuarze. Poza tym proponuję sprawdzić nadchodzące premiery w okolicznych kinach studyjnych - zawsze można na nie liczyć w takich sytuacjach.
Ja również jestem ciekawa w jakich kinach będzie można obejrzeć ten film. Premiera niby w najbliższy piątek, 18 października. Sprawdziłam repertuar okolicznych kin(tych większych, komercyjnych i mniejszych - kin studyjnych itp.) i nigdzie nie znalazłam "Życia Adeli" :/ Dziwi mnie to. Film dostał złotą palmę w Cannes, powinien być szeroko reklamowany. Czyżby nasz kraj był aż tak pruderyjny?
Wreszcie znalazłam jakieś konkretne informacje. Od 18 października zagrają "Życie Adeli" w tych kinach, w których odbyły się pokazy przedpremierowe, czyli:
Warszawa - Kino Muranów
Warszawa - Kinoteka(tu od 21, bo wcześniej grają filmy z repertuaru 29. Warszawskiego Festiwalu Filmowego.
Poznań - Kino Muza(tu od 19)
Kraków - Kino Pod Baranami
Łódź - Kino Charlie
Ne znalazłam info, kiedy ten film będzie wyświetlany w wielkich sieciach kinowych typu Helios, czy Cinema City. "Wkrótce" to trochę mało...
Jeżeli chodzi o Cinema City to od piątku film będzie można obejrzeć w pięciu kinach:
Warszawa - Arkadia
Warszawa - Sadyba
Katowice - Punkt 44
Kraków - Bonarka
Poznań - Kinepolis
"No to będzie chrupanie pachnącego inaczej popcornu" ???
Nigdy nie byłam w kinie studyjnym. Aż tak kiepsko tam jest? :P
Coś licho strasznie... Właśnie przeglądam sobie śląskie kina i jedynie w Katowicach, we wspomnianym Punkcie 44, wyświetlają jutro (czyt. w dniu premiery) ten film :/
Nieprawda, "Światowid " jest the best !! :)) - http://www.swiatowid.katowice.pl/index.php?id=first#18