W środę, planuje obejrzeć ten film ale nie wiem czy warto..
Może mi powiecie jak wam się podobał ??
http://www.filmweb.pl/film/1920+Bitwa+Warszawska-2011-562632/discussion/Nieporoz umienie+%5BSPOILER%5D,1742861
nedza. szkoda pieniedzy. a skoro bedziesz musial ogladnac to warto poczekac na wersje w dvd -wtedy bedziesz mogl chociaz przewijac niektore sceny: szczegolnie kabaretowe, ktore byly "zapchajdziura". Wlasnie opcji przewijania brakowalo mi w kinie. Szkoda ze kino nie oddaje pieniedzy bo zadalbym zwrotu. jedyny film od kilku lat na ktorym chciualem wyjsc.
Zdecydowanie nie polecam. Za mało historii i jakiegokolwiek osadzenia wydarzeń w czasie, za dużo Nataszy Urbańskiej... A szkoda, bo film mógł być świetny...
Byłem wczoraj z żonką i powiem tylko że po filmie kolacji nie dostałem i miałem awanturę że mogliśmy te ponad 2 godziny wykorzystać bardziej kreatywnie nawet w McDonaldzie :)
Film tak żenujący i prosty że jak ktoś narzekał kiedyś na pełną patosu amerykańską papkę to proszę zrewidować swoje poglądy . Film zrobiony tylko dla kasy żeby dzieciaki ze szkoły ze składki SKO poszły do kina na film ''Historyczny'' . Moja ocena 2/10 ale co gorsze obiecałem sobie że nigdy więcej polskiego kina ...
A dlaczego niby "Walkiria" jest dla ciebie rewelacyjna aż na 9/10? że już o Bękartach wojny nie wspomnę. Nie mówie że są złe ale na pewno 1920 nie jest gorszy od nich albo że one są o niebo lepsze. Walkiria wręcz często nudna bo kupa gadaniny tylko zero akcji i pokazywanie tylko jaki to pułkownik Stauffenberg był wielkim patriotom. A w Bękartach masz sieczkę przeplataną gadaniną. No ale nie ma to jak obiektywizm. Ja Bitwe Warszawską polecam.
porownywanie walkirii i bekartow do bitwy warszawskiej to jak porownywanie nowosielskiego do napisow na murach w stylu hwdp... dla mnie bitwa warszawska to porazka, o grze urbanskiej nie wspomne... ale wiadomo, bedzie hit, bo szkoly pojda... jedyne co zasluguje na uwage w tym filmie to kostiumy, takie moje zdanie
A ja polecam, film świetny. Nie słuchaj arka, on co się nie pojawi jakiś temat to jak mantra powtarza to samo...
Zgadzam się, REWELACYJNY film!
(mnie też zaczęli płacić za pochlebne wpisy dotyczące tego filmu na największym portalu filmowym w Polsce! Stąd moje nowe stanowisko! aczkolwiek argumentów nie posiadam..)
może byś już tak przestał trollować co Jak film ci się nie podobał to zmykaj z tego forum a nie prowadzisz swoją bezsensowną krucjatke przeciwko temu filmowi i czepiasz się tych co im się podobał. Po co ciągle przesiadujesz na forum znienawidzonego przez ciebie filmu? Idz z Bogiem do "ambitniejszych" filmów i nie będziesz cierpiał.
film dobry nie potrzebuje reklamy nawet takiej jak twoja i nie przeszkodzi mu taka krucjata jak moja. napisalem kilka slow, mocnych i mocniejszych o filmie i tylko o filmie i co najwyzej o rezyserze. a jak zauwazylem ze jak atakowano mnie to chcialem uslyszec co maja do powiedzenia nie na moj temat a na temat filmu. bo to przeciez dyskusja o filmie a nie o mnie. i przeciez ten portal jest po to aby uslyszec zdania o filmie. ja jestem masochista a ty swego rodzaju onanista. jesli podobal sie to idz obejrzyj jeszze jeden raz i jeszcze jeden. nie szkoda ci czasu przed komputerem? przeciez seanse uciekaja...