4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75807
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

W środę, planuje obejrzeć ten film ale nie wiem czy warto..
Może mi powiecie jak wam się podobał ??

ocenił(a) film na 3
Kingusia2416

http://www.filmweb.pl/film/1920+Bitwa+Warszawska-2011-562632/discussion/Nieporoz umienie+%5BSPOILER%5D,1742861

ocenił(a) film na 1
Kingusia2416

nedza. szkoda pieniedzy. a skoro bedziesz musial ogladnac to warto poczekac na wersje w dvd -wtedy bedziesz mogl chociaz przewijac niektore sceny: szczegolnie kabaretowe, ktore byly "zapchajdziura". Wlasnie opcji przewijania brakowalo mi w kinie. Szkoda ze kino nie oddaje pieniedzy bo zadalbym zwrotu. jedyny film od kilku lat na ktorym chciualem wyjsc.

Kingusia2416

Zdecydowanie nie polecam. Za mało historii i jakiegokolwiek osadzenia wydarzeń w czasie, za dużo Nataszy Urbańskiej... A szkoda, bo film mógł być świetny...

ocenił(a) film na 1
Kingusia2416

Byłem wczoraj z żonką i powiem tylko że po filmie kolacji nie dostałem i miałem awanturę że mogliśmy te ponad 2 godziny wykorzystać bardziej kreatywnie nawet w McDonaldzie :)
Film tak żenujący i prosty że jak ktoś narzekał kiedyś na pełną patosu amerykańską papkę to proszę zrewidować swoje poglądy . Film zrobiony tylko dla kasy żeby dzieciaki ze szkoły ze składki SKO poszły do kina na film ''Historyczny'' . Moja ocena 2/10 ale co gorsze obiecałem sobie że nigdy więcej polskiego kina ...

ocenił(a) film na 9
mike83

A dlaczego niby "Walkiria" jest dla ciebie rewelacyjna aż na 9/10? że już o Bękartach wojny nie wspomnę. Nie mówie że są złe ale na pewno 1920 nie jest gorszy od nich albo że one są o niebo lepsze. Walkiria wręcz często nudna bo kupa gadaniny tylko zero akcji i pokazywanie tylko jaki to pułkownik Stauffenberg był wielkim patriotom. A w Bękartach masz sieczkę przeplataną gadaniną. No ale nie ma to jak obiektywizm. Ja Bitwe Warszawską polecam.

ocenił(a) film na 2
Hans

porownywanie walkirii i bekartow do bitwy warszawskiej to jak porownywanie nowosielskiego do napisow na murach w stylu hwdp... dla mnie bitwa warszawska to porazka, o grze urbanskiej nie wspomne... ale wiadomo, bedzie hit, bo szkoly pojda... jedyne co zasluguje na uwage w tym filmie to kostiumy, takie moje zdanie

ocenił(a) film na 1
Kingusia2416

Nędza. zresztą w postach moich doczytasz więcej.

ocenił(a) film na 8
Kingusia2416

A ja polecam, film świetny. Nie słuchaj arka, on co się nie pojawi jakiś temat to jak mantra powtarza to samo...

ocenił(a) film na 1
camar0

rozwin dlaczego taki swietny?
chetnie poczytam...

ocenił(a) film na 10
Arek12345

film swietny nie ktorrzy nie potrafia docenic kina, moja ocena filmu 10/10,

ocenił(a) film na 2
JackBauer_2

Zgadzam się, REWELACYJNY film!
(mnie też zaczęli płacić za pochlebne wpisy dotyczące tego filmu na największym portalu filmowym w Polsce! Stąd moje nowe stanowisko! aczkolwiek argumentów nie posiadam..)

ocenił(a) film na 9
Arek12345

może byś już tak przestał trollować co Jak film ci się nie podobał to zmykaj z tego forum a nie prowadzisz swoją bezsensowną krucjatke przeciwko temu filmowi i czepiasz się tych co im się podobał. Po co ciągle przesiadujesz na forum znienawidzonego przez ciebie filmu? Idz z Bogiem do "ambitniejszych" filmów i nie będziesz cierpiał.

ocenił(a) film na 1
Hans

film dobry nie potrzebuje reklamy nawet takiej jak twoja i nie przeszkodzi mu taka krucjata jak moja. napisalem kilka slow, mocnych i mocniejszych o filmie i tylko o filmie i co najwyzej o rezyserze. a jak zauwazylem ze jak atakowano mnie to chcialem uslyszec co maja do powiedzenia nie na moj temat a na temat filmu. bo to przeciez dyskusja o filmie a nie o mnie. i przeciez ten portal jest po to aby uslyszec zdania o filmie. ja jestem masochista a ty swego rodzaju onanista. jesli podobal sie to idz obejrzyj jeszze jeden raz i jeszcze jeden. nie szkoda ci czasu przed komputerem? przeciez seanse uciekaja...