jakieś nieporozumienie ! Policja w LA ma gotowość bojową w kilkanaście minut , włącznie ze snajperami i grupami specjalnymi ! nie przepadam za nierealnymi filmami, gdy przy takiej ilości strzałów co najmniej jeden doszedłby w czerep . A poza tym można ich było pod bankiem rozjechać autem ! po prostu :D
To jest film na faktach autentycznych zanim powstał odbyło się wiele rozmów z prawdziwymi gliniarzami którzy wtedy brali udział w akcji, pracownikami banku, osobami postronnymi i na tej podstawie nakręcono ten film. Nikt sobie nie wymyślił fabuły.
A wiesz może czy zapłacili w końcu za tą broń co to ją w czasie akcji ukradli ze sklepu. :D
Film był słaby dopóki bohaterowie nie otwierali ust, potem robił się żenujący. Koszmarne dialogi, kiepska fabuła. Taka akcja z pewnością miała miejsce i jak przypuszczam wyglądała jednak nieco inaczej :) Jeśli nie, to wystarczy tylko zebrać 5 ludzi i można opanować Stany...
zajrzyj proszę do cioci Wiki lub skorzystaj z usług wujka Googla a potem spróbuj skasować to co napisałeś bo Twoja rodzina będzie się wstydzić usiąść razem z Tobą przy sole ;)
zabawni jesteście i myślicie , że film nie został podrasowany aby się go lepiej oglądało, aby trzymał w napięciu i się sprzedał . Wy myślicie , że jeżeli taka sytuacja miała miejsce to od razu wyglądała jak na filmie ?! Najłatwiej patrzeć na film i ślepo wierzyć , że tak było ! Film jest po prostu słaby i nie ważne czy na faktach czy nie !
Zgadzam się z autorem. Film fantasy. 2 gości ma karabiny o niewyczerpanej ilości amunicji i traktują cała sytuacje jak paintball, a gliniarze nie potrafią trafić w nogi lub w łeb z odległości 20-30 m. Jednak scena w sklepie z bronią jest przezabawna.
Cymbale, tak było naprawdę! Użyj mózgu i wygooglaj sobie "hollywood shootout" - poczytaj, dlaczego mieli "nieograniczony" zapas amunicji, która penetrowała wszystko na swojej drodze, a później się wypowiadaj, ignorancie zasrany :/
Debil z ciebie i sie teraz ośmieszyłeś:) Mamy z ludźmi z filmwebu z ciebie niezła polewke na forum:) Film był WZOROWANY na wydarzeniach ale nie jest ich kopią:) Czytałem o Horth Hollywood shootout duzo wcześniej przed filmem (dlatego tez film obejrzałem) i jest tam sporo dodatków aby film uatrakcyjnić:) Sam reżyser nawet o tym mówił:) Poczytaj na stronach amerykańskich..............aha ty angielskiego nie znasz-zapomniałem:)
jesteś cymbałem faktycznie....słyszałeś o magazynkach bębnowych,o przebijalności 7,62,ogólnie o karabinach??...
Kolejny impotent umysłowy. Jest wiele dokumentów na ten temat. Ba, jest nawet zapis "live" ze śmigłowca z tamtej strzelaniny, która miała miejsce NAPRAWDĘ. Więc "nierealnym" możesz co najwyżej nazwać wydarzenie, które miało miejsce w świecie realnym, ale chyba wtedy wyszedłbyś na idiotę...
http://www.youtube.com/watch?v=_D8wKF1SCjo
http://www.youtube.com/watch?v=Ei9EPOrKcpU&feature=related
Właściciel sklepu z bronią miał potem spore problemy.
Ano właśnie mimo że ten film to dość klasyczne kino akcji jest dość nietypowe trochę nakręcone jak dokument i obiektywnie przedstawiają policję w LA zwykle na tych filmach pokazują jaka ta policja jest skuteczna i w ogóle a tutaj okazuje się że nie do końca możesz uważać że LAPD jest skuteczne ale po tym wydarzeniu wszyscy zrozumieli że jednak ich policja jest niedopracowana. . .
geniuszu za piątak to był 97 rok i pierwsza taka sytuacja dla policji la....a zresztą,pewnie i tak umrzesz w niewiedzy.
Pierwsza sytuacja dla policji miejskiej,gdzie kolesie ruszyli jak na wojnę w miasto kmiocie w tobół się jebnij,tak ci powiem...torcidaXDXD...pikol z-a-j-e-b-a-nyXD
z gimbusami to sobie wzajemnie worki liżecie,nie mierz kogoś swoją miarą pajacu i do szkoły w-y-p-i-e-r-d-a-la-j.
No własnie widać po treści i stylu pisowni , że mam do czynienia z wojującym na necie 14 latkiem, nie dającym sobie rady w życiu. Przykre-żal mi CIebie.
Rany...biedny chłopczyku. Poważnie potrzebujesz troski. Już rozumiem twój avart. Chcesz być jak ta hiena rozszarpująca twoich prześladowców. Nie tędy droga jednak. Porozmawiaj z pedagogiem szkolnym i rodzicami.