44 minuty: Strzelanina w północnym Hollywood

44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out
2003
6,2 4,7 tys. ocen
6,2 10 1 4672
44 minuty: Strzelanina w północnym Hollywood
powrót do forum filmu 44 minuty: Strzelanina w północnym Hollywood

:D

ocenił(a) film na 4

jakieś nieporozumienie ! Policja w LA ma gotowość bojową w kilkanaście minut , włącznie ze snajperami i grupami specjalnymi ! nie przepadam za nierealnymi filmami, gdy przy takiej ilości strzałów co najmniej jeden doszedłby w czerep . A poza tym można ich było pod bankiem rozjechać autem ! po prostu :D

ocenił(a) film na 7
sheriff0

To jest film na faktach autentycznych zanim powstał odbyło się wiele rozmów z prawdziwymi gliniarzami którzy wtedy brali udział w akcji, pracownikami banku, osobami postronnymi i na tej podstawie nakręcono ten film. Nikt sobie nie wymyślił fabuły.

użytkownik usunięty
simonetti

A wiesz może czy zapłacili w końcu za tą broń co to ją w czasie akcji ukradli ze sklepu. :D
Film był słaby dopóki bohaterowie nie otwierali ust, potem robił się żenujący. Koszmarne dialogi, kiepska fabuła. Taka akcja z pewnością miała miejsce i jak przypuszczam wyglądała jednak nieco inaczej :) Jeśli nie, to wystarczy tylko zebrać 5 ludzi i można opanować Stany...

ocenił(a) film na 6
sheriff0

zajrzyj proszę do cioci Wiki lub skorzystaj z usług wujka Googla a potem spróbuj skasować to co napisałeś bo Twoja rodzina będzie się wstydzić usiąść razem z Tobą przy sole ;)

ocenił(a) film na 6
Mistrzu-1

stole :D

ocenił(a) film na 4
sheriff0

zabawni jesteście i myślicie , że film nie został podrasowany aby się go lepiej oglądało, aby trzymał w napięciu i się sprzedał . Wy myślicie , że jeżeli taka sytuacja miała miejsce to od razu wyglądała jak na filmie ?! Najłatwiej patrzeć na film i ślepo wierzyć , że tak było ! Film jest po prostu słaby i nie ważne czy na faktach czy nie !

sheriff0

Zgadzam się z autorem. Film fantasy. 2 gości ma karabiny o niewyczerpanej ilości amunicji i traktują cała sytuacje jak paintball, a gliniarze nie potrafią trafić w nogi lub w łeb z odległości 20-30 m. Jednak scena w sklepie z bronią jest przezabawna.

TorcidaTiger

Cymbale, tak było naprawdę! Użyj mózgu i wygooglaj sobie "hollywood shootout" - poczytaj, dlaczego mieli "nieograniczony" zapas amunicji, która penetrowała wszystko na swojej drodze, a później się wypowiadaj, ignorancie zasrany :/

Alcester

Debil z ciebie i sie teraz ośmieszyłeś:) Mamy z ludźmi z filmwebu z ciebie niezła polewke na forum:) Film był WZOROWANY na wydarzeniach ale nie jest ich kopią:) Czytałem o Horth Hollywood shootout duzo wcześniej przed filmem (dlatego tez film obejrzałem) i jest tam sporo dodatków aby film uatrakcyjnić:) Sam reżyser nawet o tym mówił:) Poczytaj na stronach amerykańskich..............aha ty angielskiego nie znasz-zapomniałem:)

TorcidaTiger

ja mam z ciebie polewke

TorcidaTiger

jesteś cymbałem faktycznie....słyszałeś o magazynkach bębnowych,o przebijalności 7,62,ogólnie o karabinach??...

sheriff0

Kolejny impotent umysłowy. Jest wiele dokumentów na ten temat. Ba, jest nawet zapis "live" ze śmigłowca z tamtej strzelaniny, która miała miejsce NAPRAWDĘ. Więc "nierealnym" możesz co najwyżej nazwać wydarzenie, które miało miejsce w świecie realnym, ale chyba wtedy wyszedłbyś na idiotę...

Alcester

NAPRAWDE?? Naprawdeee?? nie mów,niemożliwe.buhahahah jaki ćwok:)

ocenił(a) film na 8
sheriff0

http://www.youtube.com/watch?v=_D8wKF1SCjo
http://www.youtube.com/watch?v=Ei9EPOrKcpU&feature=related
Właściciel sklepu z bronią miał potem spore problemy.

sheriff0

mieli ze sobą prawie 30 kg amunicji ile to jest w sztukach ?

ocenił(a) film na 4
sheriff0

ale się fajnie rozkręciło :D , dać wam bron i będzie jak w filmie !

ocenił(a) film na 6
sheriff0

Ano właśnie mimo że ten film to dość klasyczne kino akcji jest dość nietypowe trochę nakręcone jak dokument i obiektywnie przedstawiają policję w LA zwykle na tych filmach pokazują jaka ta policja jest skuteczna i w ogóle a tutaj okazuje się że nie do końca możesz uważać że LAPD jest skuteczne ale po tym wydarzeniu wszyscy zrozumieli że jednak ich policja jest niedopracowana. . .

sheriff0

geniuszu za piątak to był 97 rok i pierwsza taka sytuacja dla policji la....a zresztą,pewnie i tak umrzesz w niewiedzy.

ocenił(a) film na 4
schfyo

przepraszam ! zapomniałem , że tam byłeś i nadzorowałeś całą akcję !

schfyo

NIe pierwsza, nie pierwsza. Proponuję troszkę więcej czytać, ale pewnie i tak umrzesz w niewiedzy!

TorcidaTiger

Pierwsza sytuacja dla policji miejskiej,gdzie kolesie ruszyli jak na wojnę w miasto kmiocie w tobół się jebnij,tak ci powiem...torcidaXDXD...pikol z-a-j-e-b-a-nyXD

schfyo

NIe znasz się a wypowiadasz.....kolejny gimnazjalista.

TorcidaTiger

z gimbusami to sobie wzajemnie worki liżecie,nie mierz kogoś swoją miarą pajacu i do szkoły w-y-p-i-e-r-d-a-la-j.

schfyo

No własnie widać po treści i stylu pisowni , że mam do czynienia z wojującym na necie 14 latkiem, nie dającym sobie rady w życiu. Przykre-żal mi CIebie.

TorcidaTiger

minęłaŚ się z powołaniem wróżko..XD

schfyo

Jak przygotowania do klasówki?

TorcidaTiger

Ty mi powiedz,gimbazo z-a-j-e-b-a-n-aXD

schfyo

Gimbaza?? Fajne masz imie:)

TorcidaTiger

idź dalej niech tata twój cię z kumplami w dupę rucha cwelozo.

TorcidaTiger

k-u-r-w-a.

TorcidaTiger

k-o-n-f-i-d-e-n-t.

schfyo

Rany...biedny chłopczyku. Poważnie potrzebujesz troski. Już rozumiem twój avart. Chcesz być jak ta hiena rozszarpująca twoich prześladowców. Nie tędy droga jednak. Porozmawiaj z pedagogiem szkolnym i rodzicami.

TorcidaTiger

CH-U-J CI W RYJ BO NIE CHCE MI SIĘ WYWNĘTRZAĆ.

schfyo

"Wywnętrzać'- sam to wymyśliłeś?? Na poczatek może być.

TorcidaTiger

j.w...k-u-r-w-o z ochronekXD

schfyo

z ochronek-rozwiń swoja myśl...

TorcidaTiger

to tam głąbie gdzie cie w dupe zapinali...rozumiem twój mechanizm wyparcia cwelu...XD

schfyo

Jesteś homo?? uuuuu.

TorcidaTiger

nie cioto,psychologia penitencjarnaXDXDXD

schfyo

Rozumiem,byłes w więzieniu i robiłeś za laske....przykre.

TorcidaTiger

laske to ty za kerfurem razem ze Tatą op-ier-dal-acieXD

schfyo

Komu robiłeś laske za Carrefourem?? nawiasem mówiąc masz braki w pisowni.

TorcidaTiger

naprawdę musisz być tłukiem,bo zdania prostego nie czaisz