44 minuty: Strzelanina w północnym Hollywood

44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out
2003
6,2 4,7 tys. ocen
6,2 10 1 4672
44 minuty: Strzelanina w północnym Hollywood
powrót do forum filmu 44 minuty: Strzelanina w północnym Hollywood

bardzo dobry film

użytkownik usunięty

dla mnie ten film to po prostu dzieło sztuki film jest zajebisty trzyma w napięciu
dla tego filmu 10/10

ocenił(a) film na 3

to chyba malo widziales jak ten film to dzielo sztuki. moim zdaniem porazka, moze nie sam film bo jest zrobiony na faktach ale to co sie tam dzialo to kpina. jest 50 policjantow i zaden nie moze przymierzyc i trafic w nogi?. dopiero super SWAT zjawia sie po ponad 40min i trafia chlopa w stope haha. to znaczy ze zaden normalny glina nie potrafil zrobic czegos tak prostego?. smiech na sali. film mial pokazac bohaterstwo policji w LA a moim zdaniem ich pograza.
I nie moge uwierzyc w ocene 7/10!!!??? haaaaaaaaahaaaaaaaaa. ODRADZAM TEN FILM!!!

faster123

jestem tego samego zdania....porażka amerykańskiej policji

Tsarge_2

Kolejnych dwuch expertów od akcji specjalnych. Po ile wy macie latek dzieciaczki?? Za co wy tak nie lubicie tej Ameryki?? Pisze tu jeden z matołków, że to ''porażka policji” no to proszę sobie wyobrazić podobny przypadek w jakimkolwiek naszym mieście. Tylko nie jakiś tam półgłówków tylko konkretnie tych samych kolesi co tam rozrabiali. Mówi wam coś Magdalenka?? No tutaj to dopiero był profesjonalizm, byli snajperzy nawet pojazd pancerny. Efekt kilka trupów ale tak bywa jak działa element zaskoczenia i dobrze przygotowany przeciwnik. Jak ktoś tego nie rozumie to niech zamknie paszczękę!!!

versus_4

a dlaczego zakładasz, że dzieciaki...ale tak jak pisałem na pozostałych postach, nie ma sensu dyskutować z "dorosłymi" ludzmi na temat filmu bo może paru potrafi normalnie a reszta potraktuje to słowami, że "dzieciak" czy "idiota".....

ocenił(a) film na 3
versus_4

versus_4 a co ciebie dzieciaczku moj wiek wogole interesuje? a za co ty tak kochasz ta ameryke ? i nie obrazaj palo kogos kto ma swoje zdanie na temat filmu. nie bede gdybal co by bylo gdyby to sie wydarzylo w polsce bo film jest o wydarzeniach w LA i to tu oceniamy i komentujemy. ja sie tu wypowiadam na temat filmu 44minuty i powtorze kolejny raz ze jest on porazka i nie powinien powstac bo pograza LAPD. i mowi mi cos ''magdalenka'' z tego co pamietam tam chlopy ostrzal prowadzili z domu w nocy, wokol domu byl jakies miny wiec nie ma porownania do akcji z filmu. poza tym jaki element zaskoczenia jak na samym poczatku policja wie ze jest kilku bandytow sa uzbrojeni w ak47 i co najlepsze wiedza od poczatku ze sa w kamizelkach haha. Daj pan spokuj jedna wielka ZENADA!

ocenił(a) film na 7
faster123

Akcja w magdalence to była wcześniej przygotowana , to policja wybierał czas. Miała kiedy dokonać rozpoznania i mogła zaplanować cała akcie. I c i dali ciała. A w przypadku North Hollywood to bandyci wybrali czas i miejsce a policja musiała reagować na bieżąco na zaistniałą sytuacje , nie mieli zbyt dużo czasu na rozważanie jakichś opcji tylko musieli działać. Siedząc sobie w domku z ciepłymi bamboszkami na nóżkach łatwo wytykać błędy ale oni nie mieli takiego komfortu przy podejmowaniu decyzji.

faster123

Mówisz o obrażaniu a innego nazywasz pałą? A dla ciebie dzieciak a pała to żadna różnica? Tak cie to zabolało? Czyli do swoich dzieci będziesz mówić pały? Pały chodźcie na obiad? Bez kitu, fajnie masz. I zapytaj kogoś na prawdę dorosłego na czym polega różnica pomiędzy własnym zdaniem o danym użytku a obrażaniem go i zdania innych osób, bo jak widać na załączonym obrazku niewiele o tym wiesz. I jak jesteś taki kozak przez neta to dawaj, mnie też wyzwij od pały - nic ci nie zrobię. Ale powtórz to prosto w twarz a gwarantuję ci, że dogłębnie poznasz znaczenie słowa pała.

ocenił(a) film na 3
PalmerRomero

Widze ze po takim czasie odezwal sie jakis obronca, przeczytaj post do ktorego ja sie odnioslem jeszcze raz. ja jestem kozak ? to ty mi tu cos gwarantujesz, grozisz mi ?hahahha. rozumiem ze mnie wyzywasz na pojedynek haha.

faster123

przeczytałem, nie martw się. Wybacz, peda*om bojącym się własnego cienia nie grożę. Wracaj do taty niech cie pałą poczęstuje. faster? Aaaa, no tak... Daddy faster, faster! Wypad zasrańcu, za cienka w uszach picza jesteś żeby mi tu podskakiwać. I naucz się pisać, błagam, bo aż mi stolec woła oddaj mnie

ocenił(a) film na 3
PalmerRomero

dobre prowo, jestes kolejnym przykladem ze nie kazdy powinien miec dostep do internetu. nie bede ci cisna bo jestem na innym poziomi niz tych PAŁO haha, a to forum nie jest od tego. to forum o filmach! wiec komentuj film albo wypier...j do budy. masz problem z soba to zwroc sie z pomoca do lekarza specjalisty a nie wyzywaj sie na ludziach z forum bo to nic nie da. lekarz ci przepisze odpowiednie leki i bedzie dobrze. JESTESMY Z TOBA WARIAT.

faster123

Za to ty jesteś dowodem na to że:
a. geje też mogą mieć dzieci
b. nie każde dziecko zaraz po narodzinach dostaje klapsa w tyłek na otrzęsienie się, niektóre dostają klapsa w głowę
c. oglądanie polsatu szkodzi
d. bicie konia przy idolu to nie bycie cool
e. analfabeci i troglodyci są wśród nas
f. dzieci walone w dupkę przez tatusia często mówią o penisie (w twoim przypadku notoryczne powtarzanie słowa pała) "głodnemu chleb na myśli"
g. zoofile wciąż pozostają na wolności
h. dzieci policjantów zawsze wyrastają na ukrytych homoseksualistów wichrzycieli
i. dzieci neostrady preferują seks oralny w zamian za postać w tibii
j. nie wszyscy nauczyli się że batman to nie ksiądz a kału się nie je.

ocenił(a) film na 3
PalmerRomero

i znowu sie pograzasz i udowadniasz kolejny raz ze jestes na BARDZO niskim poziomie intelektualnym. nie bede wiecej odp. na twoje posty bo to nie jest rozmowa tylko przezywanie sie a nie od tego jest forum! w dodatku pewnie czekasz na kazdego posta ode mnie i szukasz po internecie nowych wyzwisk i repost hahaha. baw sie dobrze, moze ci sie uda znalezc przeciwnika na twoim poziomie to sobie pogadacie. czesc.

faster123

Ja bym to nawał po imieniu. Wymiękłeś. Zgaszę w zarodku każdą twoją nie do końca newralgiczną wypowiedź. I nie mów mi o poziomie skoro sam zacząłeś obrażanie. Gdy ktoś obraża ja mam popisywać się wykwintną polszczyzną i błyszczeć intelektem czy zniżyć się do prezentowanego przez niego poziomu rozmowy? Szkoda, że takie zachowanie prezentujesz, ktoś kto dał "Człowiekowi z blizną" maksymalną ocenę...

ocenił(a) film na 3
PalmerRomero

ty to nazywasz ''wymiekles'', ja to nazywam ustap głupszemu, wiec ustepuje. i jeszcze raz przeczytaj moj 1 post do ciebie i napisz gdzie cie tam obrazam ? a potem przeczytaj swoj 2 post do mnie. widzisz juz kto kogo 1 obrazil? czy trzeba ci to rozrysowac?. i wytlumasz mi jeszcze bo to bardzo ciekawe jak sie przeklada ocena danego filmu do tego jakim kto jest rozmowca na forum?

faster123

Wydaje mi się że już zakończyliśmy rozmowę a ty wciąż nie masz nic lepszego do roboty jak wku*wiać ludzi. Ja wstawiłem się za innym użytkownikiem bo moim zdaniem miał rację a Ty go obraziłeś, nie powiedziałem co on zrobił źle, mówiłem o tobie i finito. Ustąp głupszemu? To ustąp sam sobie. Gdybyś był faktycznie taki porządnicki to w ogóle nie prowadził byś ze mną tej jakże arcy ambitnej konwersacji i zdusił ją w zarodku a mianowicie gdy pozwoliłeś sobie na obrażenie kogokolwiek. Jak ma się ocena filmu do jakości rozmówcy? W twoim przypadku najwidoczniej nijak. Bo jeśli ktoś daje dychę człowiekowi z blizną to znaczy że albo podobało mu się ćpanie i tworzenie narkotykowego imperium bo to takie fajne albo wejście na sam szczyt wszelkimi dostępnymi środkami i upadek co pokazał De Palma w swoim filmie, genialna gra Pacino, klimatyczna ścieżka dźwiękowa i na prawdę porządny scenariusz. Ktoś kto dał dziesiątkę za tą drugą opcję raczej nie wejdzie na forum i nie zacznie rzucać tekstami typu ci*a, du*a, cyce lecz nawiąże konwersację na wysokim poziomie wobec innych osób.

ocenił(a) film na 3
PalmerRomero

wkur..am cie? to nie odpisuj, po problemie ha. nie sadze zeby jakis uzytkownik potrzebowal zebys sie za nim wstawial, wiec beka z ciebie obronco ucisnionych haha. spiales poslady od samego poczatku a teraz bedziesz udawal elokwentnego beka po raz kolejny. ''konwersacja na wysokim poziomie'' haaaaaaahaaaaaaaa i mowi to chlop ktory jedzie po starych itd-HIPOKTYRA!. trzeba bylo byc elokwentnym od samego poczatku teraz to jestes internetowy spinacz, nic wiecej. Pozdro.

faster123

A ty moja prywatna dziwka ciulu. Pamiętaj że wiem którędy wracasz do domu ciulu;) Ja spinam pośladki? i powiedział to ten który teraz trzęsie dupą na pryczy. P.s.: twoi starzy to fajne chłopaki hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaa;)))

ocenił(a) film na 3
PalmerRomero

Ok kur..wo wiec sie ujawnij jak bede wracał:) sprawdze cie. A teraz trzaśnij piz.dą i do budy, jak bedziesz dalej warczał na swego PANA to cie oddam do uśpienia i zakończysz swój zapchlony marny los w śmietniku (skończysz tam gdzie cie poczęli) hahahahaha.

faster123

Już piszę sprostowanie: Faster123 dziś podzielił się z nami swoimi wspomnieniami z dzieciństwa, oto jedno z nich: "W moje dziewiąte urodziny tata zamiast wykorzystać mojego anusa tak jak to robi co roku tym razem powiedział mi - Ok kur..wo wiec sie ujawnij jak bede wracał:) sprawdze cie. A teraz trzaśnij piz.dą i do budy, jak bedziesz dalej warczał na swego PANA to cie oddam do uśpienia i zakończysz swój zapchlony marny los w śmietniku (skończysz tam gdzie cie poczęli). Po czym krnąbrnie się zaśmiał hahahahaha" Na koniec faster123 dodał: "Już wolałem jak tatko walił mnie w dupkę niż słał komplementy" Dziękuję Państwu za uwagę i do zobaczenia w kolejnym odcinku programu Palmer Romero pogromca pedalstwa;))

film naprawdę ma coś w sobie, nie wiem czy to dobre określenie, ale potrafi "wzruszyć". pomimo tego, że wczoraj oglądałem go już po raz trzeci to ani przez chwilę nie nudził. moim zdaniem jeden z lepszych filmów "akcji" jakie się ukazały.
nie wypowiadam się co do akcji policji bo po prostu się na tym nie znam. faktycznie wygląda to dziwnie, że tylu nie potrafi sobie poradzić z dwójką, ale jakoś tak wydaje mi się to bardziej prawdopodobne niż inne kasowe hity, w których wystarcza jeden przeciwko armii.

fiesta1313

popieram