Jest mnóstwo rzeczy, które gdy oglądałem film nie mogłem się nadziwić co to za brednie są. Ostatnio panuje moda na wypisywanie tzw. błędów w fabule albo niedociągnięć ja także zauważyłem parę oto niektóre z nich:
1. Chłopaki idą okraść tego koleszke w samochodzie, wiec koleś widzi ich, że podchodzą a potem nagle niczym ninja znikają i wybijają mu szyba i pakują się do środka. Jeden z chłopaków ma broń ale nie pomyślał, żeby przed atakiem ja wyciągnąć tylko wolał się nie wiem poco szarpać z kolesiem potem z wyniku tej szarpaniny wypada mu tam ta bron i postanawia jej użyć. Ta scena mogła być dobra ale została totalnie spaprana.
2. Sam jak on mógł trafić do zakładu karnego w wieku 15 lat? Nie znam się na angielskim prawie ale wątpię, żeby tak młode osoby mogły odbywać karę z dorosłymi recydywistami dla mnie jest to niedorzeczne.
3. Sam wychodzi. Koleś cały dzień jeździ za nim, żeby go zabić potem dosiada się do niego i wywiązuje się totalnie bezsensowna rozmowa, która do niczego nie prowadzi. Wątpię, że tak zachowują się osoby, które czekała 6 lat żeby się zemścić.
4. Jay zleca zabicie Sama totalnym pajacom i do tego wiedząc, że w tej ekipie jest brat koleszki, którego kazał brat. Oferuję młodemu tylko 6000 a jakiś czas wcześniej za te samą sume młodzi sprzedał komputer i zegarek do tego byli zbulwersowani, że tak mało a tu za zabicie człowieka chłopak dostaje 6000 kawałków i od razu się zgadza. Po za tym wiadome jest, że gdyby policja go złapała chłopak zaraz by wszystko wypaplał.
5. Bezsensowna kłótnia między młodymi, która kończy się tym, że jeden młody oberwał i bezsensowna ściema o tym, że ktoś napad tego młodego o teraz się muszą zemścić. Przecież wiadomym jest, że prędzej czy później chłopak odzyska przytomność i wszystko powie kolegom.
6. Po co zresztą temu młodemu koledzy? Jest podstawowa zasada jeśli chcesz kogoś zabić zrób to sam i nikomu nie nic nie gadaj.
7. Koleś siedzi w więzieniu z typem, który zabił jego bratanka a ten tak późno się o tym dowiaduje?
8. Co sobie Sam myślał idąc do laski koleszki, którego zabił? Typ bezczelnie do niej przychodzi nawet nie przepraszając ani nic w tych rzeczy tylko pyta się jej czy nie wiem kto chce go zabić jakby to była jego najlepsza kumpel, no żenujące to przecież jest.
9. Co za laska powiedziała by topowi co dopiero poznała (no już nie powiem że od razu chciała się jebać bo to się akurat zdarza) że zgwałciło ją siedmiu chłopaków?
10. Scena w wiezieniu. Koleś przychodzi z metalową rurką do Sama żeby się zemścić na nim wali go raz w twarz a potem? Co on mu właściwie robi próbuje mu wbić tą metalową rurkę w plecy? Gdyby taka scena maiła by się wydarzyć naprawdę na pewno by się potoczyła inaczej.
11. sam bierze kij besbolowego z pokoju młodego, matka go z tym widzi, wyobraża sobie cholera wie co a on go chowa przed klatką pod samochodem, nos kutwa lepszego miejsca nie mógł znaleźć? scena totalnie głupia.
12. nie widziałem, że da się kogoś obszukać i nie znaleźć broni za paskiem.
13. sam schował się w kiblu i przez 3min nie mógł znaleźć okna no mi chyba by to mniej zajęło.
14. scana bójki z Jay bezsensu.
To tyle film totalnie słaby, bez klimatu, dialogi i sceny po prostu żenujące, gra aktorska no powiedzmy, że w normie.Muzyka dobra: 4/10
Film rewelacyjny
1 Kolesie ida w strone fury namawiaja sie i w momencie kiedy nie patrzy zakradaja sie do niego (dobra moze troche naciagane ale czepianie sie takich rzeczy jest troche denne
2 Tez nie znam angielskiego prawa ale zakladam ze najpierw trafil do zakladu dla nieletnich a po ukonczeniu pelnoletnosci go przeniesli do normalnego wiezienia
3 Niewiem jak zachowuja sie osoby ktore chca kogos zabic
4 Za komputer nie dostaja 6000 tylko 600 w napisach jest zle przetlumaczone ale to chyba logiczne ze za te przedmioty nie dostali 6000funtow bo to juz niezla kasa
5 Wedlug mnie tej klotni nie mozna uznac za bezsensowna. Sciema moze glupia ale majaca sie wyjasnic dopiero po sprawie i otrzymaniu kasy Koles nie myslal perspektywistycznie. To tylko zwykly glupek ktory chce latwo zarobic kase
6 Po co mu koledzy? to chyba oczywiste ze jest za miekki na taka robote i potrzebuje wsparcie. Odwaga grupowa
7 patrz 2
8 Myslal jedynie o tym zeby chronic swoja rodzine i siebie nie zastanawiajac sie nad tym co sobie pomysli ta dziewczyna
9 Laska mowi mniej wiecej takie cos zeby prowadzic z nim jak najdluzje rozmowe do przyjscia Jaya
10 Nie wiem jak to sie powinno wydarzyc
11 Byc moze chcial usunac kij z domu zeby chronic brata przed takim sprzetem Czemu pod samochod no faktycznie moze nie najlepsze miejsce
12 Zagadal typka zeby ten go nie przeszukiwal dokladnie
13 To jest film musi byc jakies napiecie
14 W zasadzie sedno filmu. Pokazuje Jayowi ze nie ma sensu paprac sobie zycia zabojstwem. W pewnym sensie nawet go chorni probujac sie samemu zabic z pistoletu