Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18533
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

Bardzo słaby film. W zasadzie nie ma w nim historii. Zastąpiła ją akcja. Puszczona samopas bez żadnej wyobraźni ze strony scenarzysty. Nie wiem czy dobrze, czy źle pokazana. Akcja jest tu jak barokowe kotary bujnymi splotami maskująca puste oczodoły wypalonego wnętrza dawno opuszczonej budowli. Jeżeli zamiast wybuchów granatów cenisz sobie ciekawą i spójna opowieść to odpuść - szkoda czasu.

ocenił(a) film na 9
Sssak

A czy w tym filmie nie chodzi bardziej o to co ma pokazać ? Ja uważam że to bardzo dobry film z sensownym znaczeniem w naszym kierunku.

ocenił(a) film na 2
wodeczka

Przepraszam, zupełnie nie zrozumiałem tego co miałaś na myśli.

ocenił(a) film na 7
Sssak

A tu co miałeś na myśli? "Akcja jest tu jak barokowe kotary bujnymi splotami maskująca puste oczodoły wypalonego wnętrza dawno opuszczonej budowli" Bo jak dla mnie to zwykły bełkot znudzonego frustrata.

ocenił(a) film na 2
adamus47

Powiem więc prościej. Nadmiarem akcji starano się zamaskować brak historii.

ocenił(a) film na 7
Sssak

A czy to jest film historyczny? ;)

ocenił(a) film na 2
adamus47

Nie, to film... akcji. No dobra tu mnie masz. Jeżeli ktoś lubi filmy akcji to jest to film dla niego. Dla innych nie.

ocenił(a) film na 6
Sssak

Jeżeli zamiast wybuchów granatów cenisz sobie ciekawą i spójna opowieść to może lepiej w ogóle nie zabieraj się za film wojenny?

ocenił(a) film na 2
pawlodar_10

Szeregowiec Rayan, Hamburger Hill, Łowca Jeleni, Pluton. To też są filmy wojenne. Jeżeli mówimy o konwencji mocnego kina skupionego na akcji to mamy Helikopter w Ogniu. To wszystko są dobre filmy. Te nie jest. Oczywiście jest to tylko moja opinia.

ocenił(a) film na 6
Sssak

Wszystkie z wymienionych są rewelacyjne i przewyższają o klasę AoV, ale tam jest tyle samo wybuchów, co w Akcie Odwagi ;)

ocenił(a) film na 2
pawlodar_10

Nie jestem przeciwnikiem wybuchów. Lubię jak coś zdrowo pierdyknie. Nie lubię tylko jak wybuchy są jedyną rzeczą która w filmie zrobiona jest porządnie.

ocenił(a) film na 6
Sssak

I dlatego też ten film jest o parę klas (punktów) słabszy od wyżej przez Ciebie wymienionych. Ale nie jest chyba tak do końca jak mówisz. Przecież ''Akt odwagi'' opiera się spójnej fabule, więc w czym rzecz. Oczywiście druga odsłona filmu jest zdecydowanie słabsza od pierwszej, a i gra aktorów jest zbyt ''sucha'', ale całość może być. Bez zachwytów, ale też bez nadmiernej patetyczności. A to mnie dławi.