Geniusz. Nie wiem czy od Szeregowca Ryana i zdjęć Kamińskiego było coś lepszego.
naprawdę niesamowite ujęcia i gra kamerą.
zgadzam się że są pewne niedoróbki - chociażby bardzo kiepscy aktorzy i ich sztywna gra,
scenariusz też nie jest porywający... ale zdjęcia i ich montaż to po prostu mistrzostwo !
Dla mnie rewelacja. Tylu ilu jest ludzi tyle jest opinii, jednemu się podobają blondynki innemu brunetki.
Zdjęcia i montaż w zasadzie co tu mówić, na prawdę na wysokim poziomie, już nie mówiąc o tym że montaż montażem, ale jakby było szitowato to z gówna mielonych by nie usmażył . Kadry, ujęcia sadze, że nie jeden dobry reżyser chciałby taka ekipę od kamer mieć na swoim pokładzie. Najlepszy dla mnie zmontowany film, i to klasy B jakikolwiek widziałem :)
Już tak na sam koniec, rośnie konkurencja na filmowym rynku. Totalne zaskoczenie dla filmu, który był tak naprawdę przewidywalny, ale tez nie tak do końca.
Najlepszy film wojenny od czasu helikoptera w ogniu. Długo czekałem na coś podobnego, widać że przy US Navy brała czynny udział przy tworzeniu filmu. Czuje się klimat. Jest brudno, brutalnie (choć twórcy nie emanują niepotrzebnie przemocą, to jest jej tyle ile potrzeba by pokazać w jakim środowisku działają Foki) po prostu jest tak prawdziwie, jak tylko może być w kinie. Dla niektórych film okaże się pewnie (momentami) zbyt patetyczny, ale chyba Twórcy właśnie tak chcieli to widzieć. POLECAM!!