Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18533
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

W niektórych monetach miałam wrażenie ze to gra typu medal of honor albo inna tego typu gra... fabuła film dobra ale gra aktorska zostawia sobie wiele do życzenia .. typowe męskie kino ...

ocenił(a) film na 7
daria454

Gra aktorska zostawia wiele do życzenia, bo to nie aktorzy, tylko żołnierze. Wyglądać może jak gra, po taktyki w grach są inspirowane prawdziwymi, a te w filmie były. to już 3 komentarz na który odpowiadam, nadal nie widzę nikogo obeznanego w świecie militariów...

iamhardkor

" bo to nie aktorzy, tylko żołnierze." jak patrze tak na obsadę to mi się nasuwa coś innego . chyba ze robią na dwa etaty ;p

ocenił(a) film na 7
Big_Star_Varna*

Jeżeli spojrzysz dokładniej, a także obejrzysz napisy po filmie dostrzeżesz następującą listę:
CAST:
Lieutenant Rorke - LCOR Rorke
Chief Dace - SOC Dave
S01 Sonny - SOC Sonny
S01 Weimy - SOC Weimy
S01 Ray - S01 Ray
S01 Ajay - S01 Ajay
S01 Mikey - SOC Mikey
Senior Chief Otto - SOCS Van D
LT Lyons - Katelyn
Admiral Callaghan - Admiral Callaghan
Captain Duncan Smith - Captain Duncan Smith
SWCC Boat Senior Chief - SOCS Billy
Ponadto 16 rekrutów
Reszta to już aktorzy.

iamhardkor

:D już rozumiem

ocenił(a) film na 5
daria454

Film przeciętny; sceny walki -daje 10szke. Jedynie co mnie boli to..ten amerykański bełkot o rodzinie, powrocie do domu, mamy i patriotyzmie. Czepiam sie wiem, choć patrząc na wiele amerykańskich filmów wojennych,motyw powrotu do domu i mamy jest mniej lub bardziej obecny ;) Jestem polakiem i czasem "braci" zza oceanu nie kumam :)